Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden válaszomat indokkal alátámasztom, segítek, tippeket adok, és 90%-ról 84%-ra csökken a válaszaim hasznos %-a?

Figyelt kérdés
Egyik napról a másikra, úgy, hogy valaminek utána is nézek, csak hogy biztos ne írjak hülyeséget, mivel én szeretek másoknak segíteni. Ha valaki véletlenül nem értené: a válaszok alatt a mondat, hogy: a válaszoló 84%-ban hasznos válaszokat ad.

2018. nov. 5. 13:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
63%

10, és ha a kérdés feltevője, amire épp kommentet írsz is a lelki világától függően vagy trollkodásból pontoz?

Amúgy alapból a pontozásnál a kérdés az, hogy "Hasznos számodra ez a válasz?" - ha én tudom egy kérdésre a választ, azért is nyitom meg a kérdést és valaki leírta egy kommentben, az nekem nem hasznos, elvégre én is ismertem az adott információt; semmi újat nem kaptam vele - ennyi erővel én minden válaszra így rányomhatnám a piros kezet, szóval a válasz hasznosságát tényleg annak kéne, hogy értékelje, aki azért nyitja meg a kérdést, mert a válaszok alapján ugyanazokat az információkat szeretné megtudni, mint a kérdező - vagy magának a kérdezőnek; úgyhogy abban igazad van, hogy úgy kéne beállítani, hogy csak a kérdező értékelhesse a válaszokat (azt már lehetetlen kiszűrni, hogy ki nyitja meg azért, hogy ő is informálódjon és ki azért, mert tudja a kérdésre a választ, mert a GYIK-t nem Uri Geller üzemelteti).

De nem minden kérdező értékelne megfelelően. Lehet, hogy bal lábbal ébred és olvasás nélkül rányomja mindenkire a piros kezet, mert elege van az emberiségből. Lehet azért kapsz piros kezet, mert, bár megadtad az infót,amit kért, de a stílusod miatt Ő felkapja a vizet a válaszodon.

Ha rányomok a piros gombra, az azért kell, hogy legyen, mert a válaszból nekem semmi hasznom nem volt, nem lettem okosabb, ami a kérdésemet illeti - ha a kékre akkor meg azért, mert épp, hogy informált vagy csak a kérdésem felére adott választ. Máskülönben nem az volna odaírva, hogy "Hasznos számodra ez a válasz?" , hanem, hogy "Fáj a kicsi szíved a válaszoló sorait olvasva?".

A másik pedig, hogy mit jelent az, hogy nem hasznos a válasz az olyan kérdéseknél, hogy "Mi a kedvenc Neved?" , "Mi a kedvenc színed?", "Hány kg vagy?", stb.? (persze az más tészta, ha a válaszomnak köze nincs a kérdéshez, de most egy "Mi a kedvenc színed?" kérdéshez a "Lila" válaszomnál mit jelent az, hogy 50%-ban hasznos?)

2018. nov. 20. 10:24
 12/12 anonim válasza:
Most komolyan, érdekel valakit a százalék, meg a pontozás? Annyi valóságalapja van, mint az országgyűlési választásoknak...
2018. dec. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.