Miért van az, hogy minden válaszomat indokkal alátámasztom, segítek, tippeket adok, és 90%-ról 84%-ra csökken a válaszaim hasznos %-a?
1. A legnagyobb jóindulattal is mondhatsz hülyeségeket, vagy adhatsz haszontalan, rossz válaszokat.
2. (és ez sokkal fontosabb) a pontozás teljesen szubjektív. Lehet hogy te jó választ adsz, kultúráltan megfogalmazva, de a kérdező igazából mást várt és válaszod okozta belső feszültségét úgy enyhíti, hogy lepontoz téged.
Sokan vannak úgy, hogy nem bírják, ha valaki jó, pontos, összeszedett szöveget ír le, vagy magasabb a %-a, mint az övéké.
Fog még tovább is csökkenni a %-od, olyan 60% környékére. Nézd meg az enyémet, ez se innen indult.
Teljesen aterzem a helyzeted. En azt vettem eszre, hogy a csaladi kapcsolatok kategoriaban is szivesen lepontzonak. Vagy ha beirom valahova a sajat tapasztalotam, akkor is sok pirosat kapok. Ne is foglalkozz a sok frusztralt emberrel, aki ebben leli oromet, hogy lepontozgat. Masreszt valoban szubjektiv a hasznossag megitelese.
(bocsi az ekezethianyert, kulfoldi a billentyuzet)
1. Az eltérő véleményt is le szokták pontozni, nem csak a haszontalanokat. Ez mondjuk, igazságtalan, de ez van.
2. Lehet, hogy nem az új kérdéseddel kapcsolatosan adott válaszodra jött a negatív pontozás, amire gondoltál, hanem néhány másikra. Lehet, hogy számítástechnikában pl. jól feltornáztad magad 90%-ra, de rátévedtél a politikai kategóriára két válasz erejéig, és kaptál két nullásat, ami így hatott. A politikaiban különösen könnyen lehet 0-át kapni értelmes válasszal is csak azért, mert pont olyanok olvasgatják a kérdést, akiknek más a véleményük, és ez a kultúrájuk.
Én rég nem foglalkozom a százalékokkal, neked sem kell. Tényleg szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!