Elolvasta valaki miben változtak itt az adatvédelmi dolgok? Van valami fontos?
Azt neked kellene elolvasnod és értelmezned, majd elfogadnod. Ha csak úgy vakon rányomsz az elfogadás gombra, ugyanúgy érvényes lesz rád a tartalma, csak fogalmad sem lesz a jogaidról vagy az adatkezelő működéséről.
Te döntesz erről, nem mások.
Jogos a kérdés és nem jogos az első válasz! Azért jogos a kérdés, mert valójában nem derül ki, hogy MIBEN VÁLTOZTAK a feltételek. AZ előző adatvédelmi szabályzat nem érhető el (tudtommal), így összehasonlítani sem tudnád (nagy munkával, mert ezzel sok idő menne el, amit az emberek 99%-a nem is vállalna) a változásokat. (Talán a google keresőjével el tudnál érni egy korábbi változatot, ez megint a felhasználó utánajárását igényelné, amit a legtöbben nem vállalnak.)
Továbbá, én több diplomával rendelkezem, hétvégén némi szabadidővel is, és elolvastam az új szabályzatot. De így is több rész van benne, amit nem értettem teljesen. Azt feltételezi a szabályzat, hogy teljesen otthon van az olvasója a témában. Nyilván vannak nálam értelmesebb emberek bőven, akik a gyakorikérdéseket használják, de ha nekem problémát okozott a teljes szabályzat értelmezése, az emberek jelentős részének is problémát fog okozni.
Jó, hogy odaírták, hogy "Elmúltam 16 éves, a feltételeket elfogadom", ebből kiderül, hogy 16 év alattiak nem regisztrálhatnak. Van ott egy kósza mondat, amit kétszer is elolvastam, hogy a szülő/nagykorú engedélyével talán mégis regisztrálhat 16 év alatti, de mivel nem ezekkel a szavakkal írja le, nem teljesen világos, és valószínű a 16 év alattiak sem fogják érteni.
Végigolvastam a feltételeket, de nem jöttem rá, változott-e valami azon kívül hogy csak min. 16 éves regisztrálhat az oldalon.
Bízzunk benne, hogy erre téved egy jogász, akinek természetesen nem lesz semmi más dolga, mint valahonnan előkerítse a régi feltételeket, és azt összehasonlítsa az aktuálissal.
Összességében: az embereknek kb. 0.1% tudja, mit fogad el, nem fog bele több időt fektetni, hogy jobban utánajárjon az egésznek, és valószínű nem lesz senki, aki érthetően elmondja.
Van egy jogszabály, hogy ezeket a megváltozó feltételeket oda kell tolni az emberek orra elé, de valójában az egész senkit nem érdekel, csak a jogszabályt be kell tartani, különben büntetés lenne.
Máshol is változtak a feltételek, én arról is tettem fel itt kérdést, hiszen én sem tudok már utánajárni, mi volt az, ami a korábbihoz képest változott, arra sem kaptam semmi használható választ. Mindenki csak arra hivatkozik, hogy olvassam el. Biztos bennem van a hiba, még próbálok rájönni, hogy hol.
Neked azt kell tudnod, hogy mostantól mi van érvényben és nem azt hogy mi az ami már nincs. Ugyanis az új szabályozással a régi hatályát veszti, tehát lényegtelen hogy mi az ami most már nem vonatkozik senkire. Ellenben azt olvasd el és fogd fel, ami mostantól érvényes és hatályos.
Nem a te feladatod az összehasonlítás és elemezgetés, te egy végfelhasználó vagy aki vagy elfogadja azt amit elé tesznek, vagy törölheted magad.
4. Pedig pont az összehasonlítás lenne célszerűbb. Nagy része változatlan a szabályzatnak. Az előzőt egyszer talán elolvasta mindenki, valamit értett is belőle, sokkal célszerűbb a változásokat nézni. Ezért is jogos a kérdés.
Én most már tudom, hogy Safari böngészőn is lehet a Cookie-kat törölni, fantasztikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!