Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ez a kiírás biztosan helyénvaló?

Ez a kiírás biztosan helyénvaló?

Figyelt kérdés

A FELNŐTT PÁRKAPCSOLATOK kategóriánál is ez jelenik meg:

"Figyelem! A SZEXUALITÁS KATEGÓRIA kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!

Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt."

A Felnőtt párkapcsolatok kategória nem a Szexualitás kategória. Régen egyben volt a kettő, és mikor szétszedték, a kiírás a régi maradt mindkettőnél. Így most úgy értelmezhető, hogy a Felnőtt párkapcsolat kategória bárkinek szólhat, de ott is figyelmeztet a Szexualitás kategóriára, hogy csak 18 éven felülieknek szól.

Így ha valaki 18 év alatti és mégis használja a Felnőtt párkapcsolatok kategóriát, elvileg hivatkozhat arra, hogy nem figyelmezteti felirat arra, hogy ne használja.

2017. okt. 14. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
felnőtt.. ez MAgyarországon törvényileg 18 év felettitjelent.
2017. okt. 15. 11:24
 2/4 A kérdező kommentje:
A problémát a kategória összekeverésében látom, azért emeltem ki azokat nagybetűvel.
2017. okt. 15. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint amikor a mikrohullámú sütő használati utasításába nem írják bele, hogy tilos macskát szárítani.

Welcome to USA (Amerikai Egybesült Állatok).

Egyébiránt ha zavar, jelentsd az adminisztrátornak. Ő majd kifejti az álláspontját, vagy nem.

2017. okt. 15. 22:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Régebben csak egyetlen 18-as kategória volt, a Szexualitás alatt volt minden. Ott felülre ki volt írva, hogy "Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! ..." Aztán szétszedték két kategóriára, és lett a Tini párkapcsolatok kategória is, ez utóbbi nem 18-as. Amikor szétszedték, egyszerűen csak a régi kategória nevét hagyták a piros feliratban, ezért nem pontos.

Azért is kérdezem, mert elvileg kötelező felhívni az internetező figyelmét, ha 18-as oldalra téved, itt pedig ez a felhívás nem teljesen egyértelmű. Pl. "az alábbi kategória" vagy hasonló feliratmódosítás jobb lenne.

Nem tudom, írok-e adminisztrátornak. Nekem csak feltűnt, itt megkérdeztem. Nem az én dolgom ezekre odafigyelni és rendbe rakatni.

2017. okt. 20. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!