Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért van ennyi kisgyerek itt...

Miért van ennyi kisgyerek itt a Gyakorin?

Figyelt kérdés
Tele van az oldal 15-16 évesekkel.
2017. febr. 19. 00:59
 1/9 anonim válasza:
98%
Nem akarod őket felelősségre vonni azért mert a szülei akkor akartak gyereket?
2017. febr. 19. 01:41
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Elsőn behaltam :DDD
2017. febr. 19. 08:57
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Új szülőket keresnek.
2017. febr. 19. 09:59
 4/9 anonim válasza:
94%
Nem azert de 16 eves miota kisgyerek ?:o
2017. febr. 19. 11:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor tán mi? Felnőtt?
2017. febr. 19. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Fiatal felnőttnek hívják, igen. :)
2017. febr. 19. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
98%

Aki 15-16 éves, tényleg nem gyerek, főképp nem kisgyerek.

Csak néhány jogi helyzetet nézve:

• Tizennegyedik betöltött életévtől vezetői engedélyt szerezhet, és közúton önállóan közlekedhet segédmotoros kerékpárral, mopedautóval, és hajthat állati erővel vont járművet.

• Tizennegyedik betöltött évétől, akár nagykorú felnőttel való szexuális kapcsolata, megengedett. Jogszabály csak azokat a rendellenes eseteket rendeli büntetni, amit két felnőtt esetén is.

• Tizenhatodik betöltött évétől munkavállaló lehet (teljes jogú, napi 8 órás)

• Tizenhatodik betöltött életévtől vezetői engedélyt szerezhet, és közúton önállóan közlekedhet 125 cm³ hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárral, 15 kW-os teljesítményt meg nem haladó motoros triciklivel, mezőgazdasági vontatóval (mezőgazdasági és erdészeti traktor) és két nehéz pótkocsival, lassú járművel és pótkocsival, kerti traktorral.

• A büntető törvénykönyv, gyermekkorúnak, a 14. életévét be nem töltött személyt tekinti. Adott erőszakos bűncselekmények esetén már 12 éves kortól büntethető, 14. éve fölött pedig már egyéb bűncselekményeknél is, és ha a bűncselekmény azzal jár, letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ami az ittlétüket illeti, például:

• Állatok kategóriában, tapasztalat hiányában, gyakran kérdeznek tartásról, állati viselkedésről, stb.

• Családi kapcsolatok kategóriában számos családi helyzetben lehet és van kérdésük.

• Elektronikus-, számítástechnikai eszközöket nagyban használnak, ott is sok kérdésük van. Sőt, válaszaik is vannak.

• Közlekedés területén sok kérdésük van igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatban; illetve kérnek tanácsot, ha jogtalannak tartanak valamilyen intézkedést (pótdíj, leszállítás stb.)

• Közoktatás terén is sok kérdésük lehet; különösen a házi feladat alkategóriában van.

• Tini párkapcsolatok kategória direkt számukra (is) van.

Ezek csak azok a kategóriák, ahol természetes az akár jelentős mértékű jelenlétük is.

2017. febr. 19. 14:42
 8/9 anonim válasza:
Én még fiatalabb is vagyok xd😂😂
2017. febr. 21. 20:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 14 vagyok xd 😂
2017. júl. 16. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!