Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Hogyan kell hasznos válaszokat...

Hogyan kell hasznos válaszokat írni?

Figyelt kérdés
Én mindig csak 33%-43%-ban hasznos válaszokat írok Hogyan lehet legalább 60%-ban hasznos válaszokat írni?

2016. márc. 28. 20:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Objektív kérdésre adható hasznos objektív válasz, nyilván tudnod kell a helyes választ hozzá és azt megadnod. Jó ha van egy alap tudásod és nyitott vagy az újdonságra is, és hajlandó használni a Google-t és belinkelni azoknak akiknek sosem sikerül. Az ilyen 1-2 szóból beírt első-második találattal választ adó kérdések szinte csak hasznosak. Csak amikor belefáradsz és meg mered jegyezni hogy egy lusta dög a kérdező vagy lehülyézed mert nem képes használni a keresőt, akkor az értékeléssel állnak rajtad bosszút.

Ha szubjektív kérdésre válaszolsz, a többi szubjektív nézőpont le fogja húzni a te véleményed.

2016. márc. 28. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt kérdezték egyszer hogy Mikor jár le a Windows Vista? én azt válaszoltam hogy 2017-be.
2016. márc. 28. 20:56
 3/10 A kérdező kommentje:
és azt írta az oldal hogy én 33%-ban hasznos válaszokat adok.
2016. márc. 28. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Két különböző számítási rendszer van.

Van egyszer az adott kérdésre adott válaszod értékelése, amit csak az értékel aki megnyitotta a kérdést és olvasta a válaszodat (jobb esetben). Minden egyes válaszodat ha elegen értékelték, megjelenik annak százalékbeli eredménye is, hogy mennyire hasznos. Erre írja hogy: "A válasz XX%-ban hasznosnak tűnik."

A másik rendszer az összes ilyen értékelésből kiszámít egy globális felhasználót értékelő számot, és erre írja ki hogy: "A válaszíró XX%-ban hasznos válaszokat ad"

Tehát ha te 33%-ban hasznos válaszokat adsz, az az oldal számítása alapján azt jelenti hogy az összes eddigi válaszaid alapján összességében ennyire értékelt a többi felhasználó. Amelyik kérdésed nem volt hasznos, azok voltak többségében így lehúzták ezt az értéket. Ettől függetlenül minden új válaszod ami jó, az lehet akár 100%-os is, de neked arányaiban mindig jó válaszokat kell adnod hogy ez a 33% emelkedjen.

2016. márc. 28. 21:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Most az elöbb: leülnél egy ronda ember mellé a buszon én azt válaszoltam neki: nem. azt írja hogy 43%-ban hasznos válaszokat adok. miért van ez?
2016. márc. 28. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocs’, hogy nem igazán a kérdésedre válaszolok, de már kaptál – szerintem – hasznos válaszokat.

Viszont, észrevettem egy rendellenességet, lehet, hogy ez zavar, hiszen erről írsz a kérdés-kiegészítésedben. (Valóban 33% - 43%.)

A válaszaid összesített értékelése („A válaszíró X%-ban hasznos válaszokat ad.”) nincs rendjén. Amit látok, abból nem következik, de, lehet, hogy nem is jó a kiszámolt érték. Illetve, biztos, hogy nem jó: mert nem lehet egyidejűleg 5-féle; pláne egy napon 2-3-féle.

Eddig, kivétel nélkül, mindig azt tapasztaltam, hogy ha ez az összesített százalékom változik, akkor, visszamenőleg, minden válaszomnál az új értékre változtatják. Többnyire már első éjjel; volt, hogy nem mind változott első éjjel, de a második éjjel után már nem volt olyan válaszom, ahol „A válaszíró X%-ban hasznos válaszokat ad.”-nál az X értéke eltért volna. Pedig jónéhány válaszom van, és többévnyi idő alatt.

De, egy napig, amíg eltért is, addig is csak 2-féle érték látszott: az új és az előtte levő.

Nálad viszont így néz ki:

2015.12.20 41%

2015.12.30 43%

2015.12.30 43%

2015.12.31 40%

2015.12.31 43%

2016.01.02 43%

2016.01.03 35%

2016.01.10 33%

2016.01.13 35%

2016.01.13 40%

2016.01.13 43%

2016.01.17 40%

2016.01.24 40%

2016.02.11 40%

2016.03.23 41%

Az külön „csúcs”, hogy december 31-én két különböző kérdésre írt válaszaidnál, tehát, ugyanazon a napon, 2-féle érték is van. Ezen is túltesz, hogy január 13-án három különböző kérdésre írt válaszaidnál, tehát, ugyanazon a napon, 3-féle érték is van. Eleve, naponta egyszer, éjjel számolnak százalékokat, pontokat; nem kérdésenként, vagy napszakonként. (Más „A válasz X%-ban hasznosnak tűnik.” %-értéke, azt a második értékelés után azonnal megjelenítik.)

Ezek után nem tudom, hogy a főoldali toplistádban, a ponttáblázat alatt, a „Mások értékelése alapján X%-ban hasznos válaszokat adsz, Y%-ban hasznosan értékelsz válaszokat.” szövegben milyen X%-érték szerepel.

Ráadásul, ezek után, bár többféle értéked is van: lehet, hogy egyik sem a jó érték.

A te ügyed, de én, a helyedben, megkérdezném az admintól, hogyan is van ez? Az e-mail címe: admin@gyakorikerdesek.hu.

2016. márc. 29. 09:35
 7/10 A kérdező kommentje:
OK Köszönöm!
2016. márc. 29. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:

szerintem hasznos választ adni úgy kell, hogy leírod az információt, amit a kérdéssel kapcsolatban tudsz, fontosnak tartasz és úgy érzed, hogy segíthet a kérdezőnek. pláne hasznos, ha a véleményed eltér a többség által korábban leírtaktól, így egy új nézőpontból tudod a témát megvilágítani, többlet információval tudsz hozzájárulni.

sajnos sokan nyomós ok nélkül is lepontoznak, akkor is, ha értelmes választ adsz, csak ők nem értenek egyet veled. érdemes lehet a nagyon véleményes és alacsony ingerküszöbű témákat elkerülni, mert ilyen helyeken sokan hajlamosak személyeskedni és a nekik nem tetsző véleményt lepontozni.

szerintem a válasz nem volt hasznos jelzés eleve nem is arra való, hogy az egyet nem értésed kifejezd, hanem hogy azt jelezd, ha nem a témához illő, vagy elfogadhatatlan stílusban írtak. de sokan vita, érvelés, vagy az ellenvéleményük megfogalmazása helyett inkább csak lepontoznak, mert ez könnyű és nem tehetsz ellene semmit.

engem egyébként ez nem annyira izgat. ha úgy érzem, hogy a véleményem segíthet a kérdezőnek, akkor beírom, amit gondolok a témáról. viszont, ha azt látom, hogy egy kérdés alatt minden ellentétes tartalmú, de értelmes véleményt lepontoztak, akkor oda már nem szívesen írok, főleg, ha más már írt olyasmit, amit én is írnék, mert így minek?

2016. márc. 29. 13:10
 9/10 gago77 ***** válasza:
Azt kell irni, amit a valaszolat olvaso "szavazol" hallani akarnak. Ennyi. Pl celszeru csajos temaknal a csajok erossegeit az egekbe magasztalni, nekik adni igazat, stb.
2016. ápr. 9. 23:00
 10/10 gago77 ***** válasza:
Nna ezt jol elutottem de azert gondolom atment a lenyeg :)
2016. ápr. 9. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!