Hogy lehet ezen a közösségi oldalon a hasznos válasz %-át feltornászni?
A #2-es válasz első mondatán jót mosolyogtam, de szerintem nem ironizált, komolyan gondolta.
Az oldalon pont ez a három kitétel hozza a legtöbb lepontozást. Kivételek persze ritkán vannak, de ha százával veted össze a válaszokat és átlagot néznél, a faék egyszerűségű, konfliktuskerülő, senki konkrét véleményével nem ütköző válaszok kapják a legtöbb bólogatást. Sokan nem értik meg, hogy a tőlük eltérő nézőpont még lehet hasznos, nem szimpátia alapján kellene pontozni, főleg nem ott, ahol a kérdező véleményeket kér.
#3: Valóban komolyan gondoltam. ;-)
> Az oldalon pont ez a három kitétel hozza a legtöbb lepontozást.
Nos ez gondolom szubjektív vélemény, komoly mérést nem végeztél ezügyben. Én sem. De gyanítom, hogy ez azért erősen kategóriafüggő. Én rendszerint olyan kategóriában válaszolok, ahol valóban lehet objektív választ írni, léteznek objektíve igaz válaszok (tudomány, számítástechnika). Ezeket a kategóriákat válaszolóként azért rendszerint olyanok látogatják, akik valamennyire értenek az adott témához, ők felpontozzák a jó válaszokat, és lepontozzák a hibás válaszokat.
Evidens, hogy mondjuk politikát, ízlést, világképet érintő kérdésekben nehezebb objektívnek lenni, de nem lehetetlen. Sokszor az eleve szubjektív véleményt kérő kérdésre adott válaszokat is lepontozzák, akik máshogy látják. Hiába no, ahogy írtad is, sokan a „nem hasznos” gombot összekeverik a dislike-kal. De József Attilát idézve: „ha így megy tovább, nem törődöm vélük”.
Én mindenesetre a fenti szempontokat figyelembe véve válaszolok általában. Néha tudok keményen kritikus, szarkasztikus is lenni, emiatt azért kapok lepontozást is, annak ellenére, hogy pont ezeknél ritkán száll valaki be érvekkel egy vitába. Ennek ellenére így 4 év aktív jelenléttel, több ezer megválaszolt kérdéssel a hátam mögött egészen jó a százalékos arányom, legalábbis a 86-87% körüli értéket én jónak tartom. Tehát valahol azért igazolva is érzem az előző válaszomban leírtakat.
A te százalékos értéked sem rossz az átlaghoz képest, nem tudom te milyen stílusban, milyen jellegű válaszokat adsz.
szóval az nagyon alacsony szinten van aki azért ír megnyerő válaszokat hogy magas legyen a pontszáma, őszintétlenséghez vezethet.
Arra gondoltam azt tanácsoljátok, hogy olyan kategóriákra látogassak ahol nem annyira divat a lepontozás. Pl. főzés. És nem politika. Mi a legmagasabb pontszám amivel találkoztatok?
Főzés? Jobban lepontoznak ott, mint az ufós baromságban!
Kérdés (fiktív): Pörköltbe kell tök?
Válasz: nem való bele.
Válasz: úgy csinálod, ahogyan akarod.
Szerinted, melyiknek milyen lesz a százaléka?
Az úgy csinálod válasz a jó, a nem kell bele meg a taplóság.
Mármint a pontozók szerint.
De ha jogi kérdéshez belinkeled a hatályos paragrafust, azt is lenyomják.
Én azt gondolom, kicsit fordítva ülsz a lovon. Az ember mondjuk megtanult valamit, ért valamihez, van olyan témakör amiben úgy látja, hogy a véleményét kifejtve kvázi jobbá teheti a világot, segíthet másoknak, megoszthatja a tudását, stb… Az ember ez alapján választ kategóriát, ahol ír válaszokat. Vagy egyszerűen arra válaszol, amire éppen kedve van.
A visszajelzések esetleg segítenek abban, hogy esetleg változtasson ezt-azt, a stílusában, az érvelésében, stb…Hogy történetesen milyennek pontozzák mások a véleményemet, az valójában lényegtelen. Ha egy adott kérdésben túlságosan sokan, akkor esetleg felül lehet vizsgálnod a véleményedet.
De ez nem egy verseny, aki a százalékos arányát akarja feltornázni, vagy éppen a helyezését a toplistán, az pont annyira használja félre az oldalt, mint az, aki reklámoz rajta, aki társkeresőnek használja, aki trollkodni jár ide. A pontozás egy esetenként hasznos funkció, de sokadlagos a szerepe.
2xSü, egyetértek, de csak részben.
Ha én kérdezek valamit, amelyben teljes mértékben járatlan vagyok, a közös barátunkhoz is hiába fordultam, akkor kénytelen vagyok a válaszokra hagyatkozni.
No most az lehet korrekt meg hülyeség is. Sőt tízen is írhatják ugyanazt az okos dolgot, vagy sületlenséget. Én nem tudom, hogy melyik.
A válaszadók százaléka viszont lehet irányadó.
Ilyen esetben egy 90%-os válaszolónak jobban hiszek, mint egy 30%-os embernek.
Főleg akkor, ha a neve is látszik, s tudom, nem friss regisztrációja miatt magas a százaléka.
Az egyes válaszok értékelése is támpont.
Lenne. Az, hogy vannak unatkozó félkegyelműek, meg iskolázatlan buta felhasználók, nagy arccal, s örömüket lelik abban, hogy ráfekszenek a piros kézre, teszi hasztalanná a rendszert.
A 2015-06-16 22:28-kor megjelent komment konkrét kérdésére válaszolva:
A legmagasabb pontszám, amivel eddig találkoztam: 270424, ez össz-pontszám. (Válaszokért kapott legmagasabb pontszám, amivel eddig találkoztam, 147680.)
Ezek all-time toplista adatok, nincs kategória-, illetve azon belüli témakör szerinti részletezés.
Sokkal változékonyabbak, mert mindig csak a legutóbbi 30 nap adatait tartalmazzák a kategória toplisták, de ettől részletezőbb kimutatás nincs pontszámokról. (Ételek, italok kategóriáról van, de, például, a sütés-főzés témáról, külön, nincs.)
Ha a válaszra helyezed a hangsúlyt, akkor a jelenlegi 5, legtöbb pontszámot elérő kategória-vezető:
Számítástechnika 4812 pont, válaszért
Gyerekvállalás, nevelés 4409 pont, válaszért
Elektronikus eszközök 4138 pont, válaszért
Sport, mozgás 3152 pont, válaszért
Szépség és divat 3140 pont, válaszért.
És a jelenlegi 3, legkevesebb pontszámot elérő kategória-vezető:
Emberek 925 pont, válaszért
Utazás 449 pont, válaszért
Ünnepek 52 pont, válaszért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!