Csak szerintem szemétség, hogy a toplistában már csak az első 500 van benne?
Én mindig meghlnéztem, hogy hogy állok, mi változott, stb. Engem édekelt! Miért kellett ennyire lekorlátozni?
Valamint mennyi idő szerintetek, hogy nyolcszáz valahanyadik helyről bekerüljek az 500-ba? Van esélyem? (Ezt 3-4 év alatt értem el)
Gondolom ezzel meg lehet spórolni némi szerverkapacitást. 500. hely alatt már nem nagyon számít, hogy történetesen a 852. vagy a 1163. vagy.
> Valamint mennyi idő szerintetek, hogy nyolcszáz valahanyadik helyről bekerüljek az 500-ba? Van esélyem? (Ezt 3-4 év alatt értem el)
A toplista az elmúlt 30 napból képződik, így mindegy, mennyi ideje vagy itt. Igen, van esélyed, ha több – helyes – választ adsz, több objektív értékelést adsz, több kérdést teszel fel…
Bár nem tudom. Én ritkán nézem meg a toplistán a helyezésem, nem azért válaszolok, hogy versenyezzek. Nem nyerek én azzal semmit, egy jobb helyezésből nem lehet kardigánt kötni. Azért vagyok itt, hogy amennyire tudok, válaszoljak olyanoknak, akik valamilyen problémába ütköztek ilyen-olyan téren. Nem a mennyiség számít, hanem a segítség. Néha van, hogy egy-egy kérdést annyira megteszik és annyira összetett, nehéz, hogy akár egy fél napot is áldozok rá, mert kihívás, mert engem is érdekel a válasz, meg a hozzá vezető út. Igen, megtehetném, hogy helyette tíz másik, könnyebb kérdésre válaszolok, de ha egyszer az a kérdés érdekel, és úgy látom, én tudok rá jól válaszolni, más nem nagyon válaszol rá, akkor inkább adok egyetlen helyes választ. Szóval ezért nem nagyon nézegetem a toplistát. Havonta, kéthavonta meglesem, csak úgy kíváncsiságképpen, de ha nem lenne, akkor sem állna meg a világ. Az oldal célja, hogy összehozza a kérdezőket, meg a válaszolni tudókat, arra meg – akár néhány hiányosság ellenére is – alkalmas.
A toplistán való versengésnek meg van olyan mellékhatása, hogy csak a jobb pontszámért valaki telenyomja nem valós problémákból fakadó kérdésekkel az oldalt, vagy olyan válaszokat ad, amit már előtte leírtak. Nem hiszem, hogy ez jót tesz az ügynek. Ha kevesebb időd van, akkor inkább legyél hátrább a pontlistán, de amennyi időt itt töltesz, az legyen értékes. Ha előbb vagy a pontlistán, attól még nem biztos, hogy valóban értékesebb, értelmesebb a tevékenységed. Akkor meg minek a jó helyezés?
Nem értem, hogy mi a felháborodásod oka.
Hogy hogyan állsz, mi változott, azt meg tudod nézni a főoldalon, a toplistában, ha felhasználói neveddel belépve kattintasz rá.
Láthatod, hogy összesített tevékenységeid alapján, illetve az egyes kategóriákban hanyadik helyen állsz.
Az összesítő sorban, és az egyes kategóriák soraiban, láthatod az össz pontszámaid, illetve az egyes pontozott tevékenységeid (kérdésfeltevés, válaszadás, más válaszának értékelése) pontszámait.
Ezen kívül, minden sor végén, jelzik, hogy javult (felfelé mutató kék nyíl), romlott (lefelé mutató piros nyíl), vagy változatlan (sárga csillag) a helyezésed.
A nyilak száma (1-3) utal a változás mértékére.
Arról már írtak (de a toplista tetején is olvasható), hogy mindig csak az utolsó 30 nap értékelése szerepel a listában, tehát helyezésed nem érhetted el 3-4 év alatt. Így, hogy folyamatosan benne légy az első 500-ban, folyamatosan, aktívan kell tevékenykedned.
Ha ez célod, sok időt rászánva, de nagy biztonsággal be tudsz kerülni az első 500-ba, sőt akár előre is.
Ha megnézed, akkor a mai (2015. március 23.) 8. helyezett sentedd-ek nincs pontja kérdés kiírásért, mindössze 10 pontja van válaszadásért, viszont 4128 pontja van válaszértékelésért. Mivel az a feltétel, hogy „Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont.”, ez azt jelenti, hogy 1 értékelésért legfeljebb 1 pontot lehet kapni, de egy másoktól eltérő értékeléssel 1 ilyen pontot el is lehet veszíteni.
Mi a megoldás? Ha egy válasznál az szerepel, hogy „A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.”, akkor zöld kezet kell nyomni. Ha egy válasznál az szerepe, hogy „A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.”, akkor pedig pirosat. Kevés kockázattal jár 85%-100% esetén zöld kezet nyomni, illetve 0%-15% esetén piros kezet használni.
Pörgős kategóriákban, pl.: „Családi kapcsolatok”, „Politika” célszerű ezt tennie annak, aki ezt választja toplistás helyezésének javítására.
A fenti (8. helyezett) pontmennyiséghez képest a mai toplista 500. helyezettjének igen kevés, mindössze 710 pontja van.
Egyébként a hátsó régióban is vannak nagyarányú válaszértékeléssel elért „eredmények”, például 712 össz pontszámból 681 pont.
Egyébként, számomra is az a lényeg, amiről 2xSü írt: a segítségadás. Még hozzátenném, hogy az olyan ismeretszerzés is, amit mások kérdéseire mások által adott válaszok adnak lehetőséget.
Ezekhez képest semmit sem számít, hogy akár az én válaszaimat, akár mások válaszait, hogyan értékelik. És ugyanígy, semmit sem tennék azért, hogy a toplista helyezésem javuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!