Miért van az, ha valaki ír ki egy normális kérdést, mindig van valaki, aki beszólogat, kioktatja őt?
:D :D :D
mert jó pár évvel ezelőtt még egy normálisnak mondható oldal volt.Aztán eltelt pár év és kezdett a béka valaga alá süllyedni ez az oldal.Aztán már kb. 1-2 évig nem is jártam fel ide,most újra regisztráltam és maga a káosz.
Többet is tudok: pl.ha valaki kitesz egy több soros dalszöveget vagy verset vagy párbeszédet stb. ami idegen nyelven van és kiírja,hogy valaki segít lefordítani magyarra rengetegen oda írják nagy flegmán,hogy google fordító.Szerintem aki internetet használ 90% legalább ismeri a google fordítót és biztosan próbálta ott is lefordítani,de ugye a google fordtó nem fordítsa le úgy a szöveget mindig,hogy megértsük a szöveg mondani valóját.Mert a szavakat külön-külön fordítsa le és sokszor elég értelmetlen mondatra fordítsa át.Plána ha már több mondatról van szó.
Vagy nemrég kiírtam egy kérdést,hogy hoztunk egy kiskutyát az ismerősömtől és agyon szeretgettem,de nem tudtam,hogy férges.És oda írtam természetesen attól,hogy férges még nem dobom el magamtól.Ugyanúgy gondját viselem,szeretni fogom,elviszem állatorvoshoz és kap majd orvosságot férgek ellen.A kérdésem pedig az volt,hogy én el-e kaphatom tőle és mennyi idő míg kimutatkozna rajtam.Erre 2x is megkaptam a magamét,hogy milyen sz*r gazda vagyok,mert ismerősömet támogatom (?) nem vállalok felelőséget és ne neveljek állatokat.istenem -.-" hiába írtam le 5x is,hogy elviszem állatorvoshoz,kap orvosságot a kutyus stb.stb.Ha az ismerőseim nem is hát én jobban oda figyelek rá,de ő akkor is még mégegyszer nekem állított... ekkor gondolkoztam el,hogy mi a sz*rt keresek ezen az oldalon.egy kérdésre akarok választ kapni azért regisztráltam és nem azért,hogy olyan emberek akik nem is láttak soha életemben és abszolút nem ismernek kioktassanak.
A kutyás kérdésnél teljesen jogos az álláspontod. Vannak, akik nem olvassák elég figyelmesen a kérdést, ott, ahol meg nem írsz le valamit, elkezdenek feltételezni. Meg ahogy fentebb írták sokan vannak – szerencsére ez kategóriafüggő –, akik valóban csak „szórakozni” járnak ide, ha ezt lehet szórakozásnak hívni.
A dalszöveges kérdésnél viszont az lehet a gond, hogy rengeteg ilyen jellegű „kérdés” van, és a kérdés szót azért teszem idézőjelbe, mert ez valójában nem kérdés, hanem kérés, hogy valaki fordítsa le helyetted a dalszöveget, még ha történetesen ezt úgy teszed meg, hogy abból egy kérdőmondat születik. Ez már nem teljesen rendeltetésszerű használat. Gondolom, aki naponta 3 dalszöveg lefordítós kérdéssel fut össze, némileg ridegen, de tulajdonképpen valamennyire jogosan is azért arra fog utalni, hogy vagy tanuld meg az adott nyelvet, vagy használj egy fordítóprogramot, és hámozd ki azt, amit tudsz, vagy kérj meg valakit – akit ismert –, hogy fordítsa le ő a dalszöveget.
De összességében úgy látom olyan kategóriákban teszel fel kérdést, ahol úgy néz ki, nem a normális válaszok vannak túlsúlyban. Vagy legalábbis túl sok irreleváns válasz jön ahhoz, hogy zokon vedd.
Nagyon sokat nem érdemes törődni vele, kell nyomni rá egy piros pacsit, és továbblépni. Tudom, hogy könnyen belemegy az ember egy-egy vitába, én sem vagyok ettől mentes teljesen, de egyre könnyebben állom ezt meg, és inkább vitázok olyannal, akivel érdemes, mert nem egy konkrét válaszról vitázunk, hanem a kérdés által felvetett témáról, valódi érvek mentén. A meddő viták csak ettől veszik el az időt.
Gondolom ez a válasz sokat nem segít, de mást nem nagyon tudok mondani.
Így van, nem kell törődni a hülyékkel. Piros kéz, oszt jónapot.
Az állatos részlegben különösen sok az értelmi fogyatékos "szaktanácsadó", mert a kutyához ugye mindenki ért, aki már legalább képen látott kutyát...
Hogy egy adott tetőszerkezethez szögvas jobb vagy zártszelvény, ott valahogy kevesebben adják a tanácsot. :)
Én is jártam úgy, hogy a kutya szorulásáról panaszkodott valaki, és mivel épp előzőleg hallottam ismerősömtől, hogy hasonló esetben az állatorvos étolajat adott a kutyának, ezért ezt javasoltam. Mire jött a "szakértő", hogy ezt meg ne próbálja a gazdi, a kutya ebbe bele is pusztulhat. Odáig ment a dolog, hogy a "tündi-bündi kutyuli-mutyuli" színvonalú pontozók lepontoztak engem vagy 15 %-ra...
Az okát nem tudom
De tényleg furcsa hogy "mindenhol" megy le a színvonal. Forumokon is azt veszem észre hogy egyre rosszabb a hangnem :(
Talán egy ok mégis eszembe jutott. Sajnos Magyarországon egyre több a probléma, megélhetés, időhiány stb és ez kihat az emberekre negatívan Sajnos ezt a beszologatos embereket már élőben is pl munkatárs is fel lehet fedezni. a legrosszabb az hogy mintha ott is egyre többen lennének :(
A szazalékolás meg nevetséges.
Volt egyszer hogy volt egy tökéletes válasz az le volt pontozva 0 %-osra, meg mellette volt egy rossz válasz ami pedig 100% hasznos volt.
(hogy abba kérdésben szakmabeli voltam így tudtam h mi a jó válasz illetve mi nem)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!