Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért "bunkóbbak" itt az...

Miért "bunkóbbak" itt az emberek, ill. egyéb fórumokon mint az életben?

Figyelt kérdés
Ha felteszünk(nem csak magamnál tapasztalom, másnál is:) egy kérdést egy fórumon tömegesen érkeznek a gúnyolódó, rosszindulatú, sokszor a kérdezőt vagy a többi válaszolót durva szavakkal illető kommentek. Ha beszélgetek akár idegenekkel akár ismerősökkel az utcán, akkor nem így zajlik egy párbeszéd mint itt, szinte sosem torkollik szócsatába, vagy szitkozódásba. Ellenben a fórumok leginkább ezek színterei. Értem én, hogy a személyes jelenlét miatt cenzurázva adjuk elő a mondókánkat, meghogy a szomszéd is mondhatja otthon a párjának, hogy te ez mekkora egy hülye... szemembe meg nyilván nem fogja. De idáig úgy gondoltam ez a ritkább eset, de most elbizonytalanodtam annyira sok a negatív komment akár normális kérdés esetén is. Akkor most a kedves külvilág sötét lelkeket takar? :)))
2014. szept. 8. 22:13
 1/7 anonim válasza:
100%
Valószínűleg az emberek itt bátrabbak, de ha nem is azért, akkor itt vezetik le az idegességüket vagy a hülyeségeiket, gondolom, amit máshol/másokon élőben nem tehetnek meg. :D
2014. szept. 8. 22:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Névtelenül és komoly következmények nélkül bátran megmondod a véleményedet. Legfeljebb letörlik ha durva, majd mennek a következő kérdéshez.

Ehhez nem csak a neten anonimitást kell megvizsgálni, nem csak ez vehető észre. A magyarok tipikus feljelentgetős típusú emberek, akiknek a másoknak való keresztbetevés egyfajta megnyugvást is jelent.

Nem véletlenül születtek arról viccek, hogyan ásatják fel az ügynökökkel a kertet, ezzel kiváltva a földmunka okozta terheket. Nem véletlenül születtek olyan mondások mint "ha az én tehenem megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is" - átvitt és konkrét értelemben is. Állítólag a zsidótörvények majd deportálások idején is megnőtt a kitelepítettek száma annak hatására hogy nem a bújtatás volt az emberek reakciója hanem a feljelentgetés hogy magukat kimossák egy ügy alól. Egy másik anekdota szerint felhívja valaki az egyik "fórumot", hogy szeretne valakiről bejelentést tenni, majd közlik vele hogy rossz számot hívott mert ők mással foglalkoznak. Erre a hívó azt válaszolja hogy nem baj, nekik is van mit bejelenteni, ha már őket hívta.

A közös ezekben a dolgokban a névtelenség. Úgy követhetsz el dolgokat és árthatsz másnak, hogy közben (sok esetben) nem derül ki hogy te jártál közben. A te megkeseredett életed nem lesz jobb, de örömet okoz hogy legalább másban is rossz érzést keltettél.

Képzeld el azt az államot, ahol személyes adatokhoz kötnének minden regisztrációt (nem tudom hogy megvalósult-e vagy csak tervezet volt). Azzal a lépéssel hogy minden egyes megnyilvánuláshoz vállalod az arcodat, egyből nullázódik a sértegetések, fenyegetések, rágalmazások, becsületsértések száma, mert arccal és névvel nem merik az emberek felvállalni ugyanazt a véleményt. Egyrészt a jog közbelépése miatt, mert megbüntetnék őket, másrészt azért mert az emberi kapcsolat egy része is érdekalapú, és nem szeretnék ezt elveszíteni a felvállalt vélemények által.

2014. szept. 8. 22:35
 3/7 A kérdező kommentje:
:) Ezt nagyjából értem. Szóval ez erőteljes magyar tulajdonság? Én is elkeseredett vagyok(néha), de azért igyekszem segíteni másoknak itt a fórumon. Valószínűleg nem teljesen önzetlenül. Hiszen a másoknak segítés is oldja a feszültséget sőt!. Jobban, mintha szapulnám .....nálam például az nem oldaná a rossz érzéseim, hanem gerjesztené!
2014. szept. 9. 07:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Jah még annyit, hogy a fészbukon is vannak fórumok, ahol hasonlóan működnek a párbeszédek. Pedig ott látható ki szól hozzá! Bár lehet ennyire nem durva, biztos van árnyalati különbség....
2014. szept. 9. 07:41
 5/7 Spilerke ***** válasza:
100%
Így vezetik le a felgyülemlett feszültséget, amit nem mernek megtenni a magánéletben itt megtehetik ez valamilyen pszichológiai probléma lehet náluk. :D
2014. szept. 9. 08:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Ennek semmi köze a magyarsághoz, csak ha valaki egy külföldi fórumon nem tapasztal ilyet, akkor levonja a téves következtetést, hogy az összesen jó arcok vannak. Közben meg egy nagy lóf szt, ugyanolyan parasztok az emberek máshol is, csak azt valószínűleg nem tapasztalod nap mint nap.
2014. szept. 10. 03:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Bizonyos témákban máshol is ugyanilyen bunkók az emberek.

Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy aki az interneten éli ki magát, annak nagyon szar élete lehet a valóságban. Úgyhogy inkább szánom őket, mint idegesítenek. A való világban biztosan problémás, szánalmas kis figurák, hidd el. :P

2014. szept. 11. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!