Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Új jelentési opció bevezetése....

Új jelentési opció bevezetése. Vélemények?

Figyelt kérdés

Sok kategóriánál ugyanazok a kérdések ismétlődnek újra meg újra, ami egyrészt zavaró sokak számára, másrészt felesleges helytöltés. S itt nem arról van szó, hogy egy héten belül 2x megjelenik ugyanaz a kérdés, hanem egy napon belül megjelenik 25x ugyanaz a kérdés ( kategóriafüggő, nem mindenhol jellemző ).

A másik, hogy sokszor olyan kérdések kerülnek ki, amelyek egy szimpla Google kereséssel válaszra találnának. Tehát olyan kérdések például, hogy “ Melyik országban található Peru ? “ – ilyen típusú kérdésekből van bőven az oldalon, tiszta feleslegesen.

Az a véleményem, hogy a kérdés alatti jelentési funkciónál ( piros jel ) hozzá kellene adni egy olyan opciót is, amely ezeket a kérdéseket szűrje a moderálás által, például olyat, hogy “ Ez a kérdés már szerepel az oldalon “ ( az ismétlődő kérdéseknek ), illetve “ Ez az információ megtalálható az interneten “ ( azoknak a kérdéseknek, amelyeket nem szükséges itt feltenni, mert a Google-n simán megtalálhatóak ).

2013. aug. 25. 08:27
 1/6 anonim ***** válasza:

persze, a kérdések talán ugyanazok (vagy inkább úgy mondanám hogy hasonlóak) de azért nem teljesen, szóval még ha valaki azt is kérdezi, hogy 'mondanátok jó filmeket?' lehet hogy ő horrorra gondol, egy másik aki meg ugyanezt kérdezi, romantikus filmekre. Szóval ez az opció már kilőve.

A másik meg.. hát, a legtöbb kérdésre a választ meg lehet találni a neten, igazából. hiszen bármit beírsz, valamit kidob. de éppen erre van ez az oldal, hogy gyorsabb és megbízhatóbb (a tapasztalatok miatt) választ kapjunk. szóval ez sem igazán jön be. de ez csak az én véleményem.

2013. aug. 25. 09:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem teljesen érted szerintem:

„a kérdések talán ugyanazok (vagy inkább úgy mondanám hogy hasonlóak) de azért nem teljesen “ – De, ugyanaz a kérdés amikor valaki megkérdezi 500 ugyanolyan kérdés után is, hogy “ Lehet a barátnőm ettől terhes ? “ , a leírásban mindig ugyanazok a mondatok szerepelnek.

“ a legtöbb kérdésre a választ meg lehet találni a neten, igazából. hiszen bármit beírsz, valamit kidob. de éppen erre van ez az oldal, hogy gyorsabb és megbízhatóbb (a tapasztalatok miatt) választ kapjunk “ – Nem olyan kérdésekre értettem, amelyeknél számít a személyes vélemény, hanem olyan kérdésekre, amelyet a példámban is írtam, mert például egy földrajzi helyiség vagy egy általános információ ( “ Mikor volt a Mohácsi csata ? “ ) nem vélemény, hanem tény kérdése.

A gyorsaság szempontjából Google keresésnél gyorsabb nincs.

Ez csak azért lenne praktikus, mert meglehetne spórolni sok felesleges kérdést, régebb a Gyakori változatosabb volt és színvonalasabb, most már kezd olyanná válni, mint egy 2. Google és ezt sok felhasználó is unja.

2013. aug. 25. 09:53
 3/6 b95 válasza:
Jó ötlet, mert a valóban fontos kérdések így nem vesznének el a sok felesleges között.
2013. aug. 25. 11:19
 4/6 A kérdező kommentje:

b95 - Pont ez lenne a lényeg.

Olyan kérdések kerülnek sokszor a 3.,4.,5., stb. oldalra, amelyeknek az első oldalon kellene lenniük, mert azokra valóban több ember lenne kíváncsi, de hátra tolja őket a sok felesleges kérdés, amit már mindenki agyonun.

2013. aug. 25. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A googleben megtalálható válaszok jelentése szerintem nem lenne jó ötlet. Én is kaptam már többször is ilyen választ a kérdésemre, de egyszer sem volt jó megoldás.

Pl. kérdeztem süti receptet, ajánlották a googlet. Pedig épp azért kérdeztem itt, nem ott kerestem, mert tapasztaltam már, hogy a neten fent levő receptek jelentős részének gond van az arányok megadásával, tehát a süti nem sikerül, ezért saját, kipróbált receptre van szükségem.

Volt, hogy egy betegségről érdeklődtem. Ott is a googlet ajánlották. Pedig a neten igaz, hogy le vannak írva a betegségek, de sablonosan. Márpedig különböző tünetek, lefolyások lehetnek emberenként eltérőek, épp ezért itt is saját tapasztalatra voltam kíváncsi.

Volt, hogy x helytől y hely távolságát kérdeztem. Természetesen itt a google térképét ajánlották. Csak éppen a képernyőolvasó programom nem olvassa a térképet, tehát ekkor sem lustaságból kérdeztem itt.

2013. aug. 25. 21:43
 6/6 anonim válasza:

Szerelem, szex-> Ismerkedés

Itt minden második kérdés: "Valakinek lenne kedve ismerkedni?"

Ez a kérdés már eléggé idegesít, főleg hogy ez nem társkereső oldal!

2013. aug. 27. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!