Tényleg van értelme ennyi kérdést feltenni?
Egy-két hete olvasgatom az oldalt, néha a teherbeeséssel kapcsolatos kérdésekhez is benézek, bár már nem aktuális a téma. De azért érdekel, mert volt, akinek tudtam már tanácsot adni.
Most viszont már nagyon nyugtalanít valami: egymás után naponta többször jönnek olyan kérdések, amik egyrészről szinte ugyanarról szólnak, maximum stilisztikai eltérések vannak, a másik dolog, hogy ezek általában olyan kérdések, amelyekre egyszerű halandó virtuálisan biztos, hogy nem tud választ adni, viszont ott helyben a kérdező egy két perces művelettel választ kaphat rá.
(Speciel most a "X napja késik, felsorolok minimum három terhes tünetet, szerintetek babát várok?" jellegű kérdésekre gondolok, amelyekre tömegesen érkeznek a "vegyél tesztet, szerintem az vagy, sok sikert" tartalmú válaszok. De ez csak egy példa, ami épp most szembetűnő, de hozhatnék még példát bőven.)
Amire kíváncsi lennék:
- Tényleg annyira durva és időigényes dolog végigfutni kb húsz korábban feltett kérdésen ahhoz, hogy emberünk megkapja a sajátjára is a választ?
- Valaki komolyan azt gondolja józan paraszti ésszel, hogy létezik ember, aki egy ilyen kaliberű kérdésre neten keresztül választ tud adni?
szia
hát igazad is lehet.DE!szerintem sokan megerősítést várnak, hogy most tényleg összejött és jó a pozitív gondolatokat olvasni.
én már terhes voltam mikor felfedeztem ezt az oldalt, és sokban segített már.
A kérdések mennyiségéből ítélve, vannak olyan emberek, akik úgy érzik, hogy teljesen egyedi, amit kérdeznek. Pedig ha beírnának valami jellemző szót a keresőbe, akkor látnák, hogy kibob vagy 100 kérdést, ami majdnem ugyanaz, mint amit föl akarnak tenni.
Egyszer már tettem föl egy kérdést: kb az volt a lényege, hogy miért tesznek föl egyesek, sőt sokan olyan kérdést, amivel leginkább már az orvoshoz kéne menni... Kettőt találhatsz, le lettem hurrogva, hogy ezt tőlük kérdezzem,... de nem akarom egyesével mindenkinek az orra alá dörgölni, hogy ember, a doki hamarabb válaszol, ha már fizeted a tb-t, használd ki.
Amúgy szerintem, ha végig olvasnánk az eddigi összes kérdést a keresett témában, tuti választ kapnánk... csak lusták az emberek, egyszerűbb mégegyszer megkérdezni.
Na, sok lesz belőlem.
Üdv.
En azon csodalkozom, h vannak, akik beirnak bonyolult laborleleteket hormonszintekkel, es kerdessel, h igy teherbe eshetek-e stb, es mikor valaszolok olyan oldal cimevel, ahol nogyogyasz naponta valaszol ilyen kerdesekre, es ahova en is "jarok" ha kerdesem van, latom, h nem tettek fel a kerdest, hiszen megismernem az adatokat.
Rengeteg ilyen volt mar, de akkor minek kerdeznek itt, ha utana a szakertoi segitseget meg nem veszik igenybe, esetleg latom, h masnap megjelenik hasonlo megfogalmazasban a kerdes.
Ilyenkor azt erzem, felesleges is bepotyogni a valaszomat, de kozben meg arra gonodlok, h ha csak egy ember lesz, akinek segit a valaszom, be kell potyogni.
Nagy kerdesek ezek :D
Igen, azt én is észrevettem, hogy három kaliberű kérdés létezik:
1. Nagyon egyszerű, szokásos kérdés, amit tulajdonképpen felesleges feltenni. Én ide sorolnám be a poénból feltett kérdéseket is, illetve azokat, amelyek egyéni dolgokra, elvekre kérdeznek rá és vitán illetve felesleges győzködéseken kívül nem sok mindent váltanak ki. Pl erre a "Milyen nevet adjak a gyerekemnek?" (nem hiszem, ha 15-en azt írnák, hogy Herkules, akkor Herkules lenne a babából), illetve a "Reformátusnak vagy katolikusnak jobb-e lenni?" jellegű kérdések.
2. A speciális kérdések, amelyek tényleg annyira speciálisak, hogy minimum egy kóbor szülész-nőgyógyász főorvos kellene a megválaszolásához, amiből valljuk be, nem hiszem, hogy sok szörfözik ezen az oldalon. Legalábbis, ha én az lennék, akkor nem ezzel tölteném a szabadidőmet... Ezeknél csak azon gondolkodom el, hogy az az orvos, akiktől ezeket az adatokat, eredményeket megkapták, miért nem mondta el emberünknek, hogy ezek mit is jelentenek, vagy emberünk miért nem kérdezett vissza még egyszer, ha esetleg elsőre nem értette meg mit is mond az orvosa.
3. Az idevaló kérdések, amelyekre tényleg lehet értelmes választ adni, mert átlag emberek teszik fel olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekre egy másik átlag ember szerzett tapasztalatok, vagy tudás alapján választ tud adni.
"A kérdés kiírásának időpontja: 2007-05-20 13:37"
(Az első ilyen kérdés)
"Lehetséges az, hogy a terhességi teszt negatív és mégis terhes vagyok?
Aterheségi testem negativ,de viszont a mellem dzzsdt és teljszerü váladékózik a medncém nagyon fálj a csióm szélesedék a súljóm gyrapodik és kb 4 és fél hetes lennékterhes a menszeszem megjöt de as zokásosnál más volt ha 24 orát tartót de az is mikór volt mikór nem máskót még 4-5 napih is tartót és most libegek kételyek közöt."
(És rá, az első - és egyetlen - ép eszű válasz :)
"Ha korán végezted a tesztet nem mutatja ki az is előfordul,hogy nem jó a teszt.Ne agyalj rajta menj nőgyógyászhoz és ő megmondja mi van veled.Azért is fontos,hogy elmenj,mert ha nem vagy terhes akkor még beteg is lehetsz,ami súlyos következményekkel járhat,ha hanyagolod."
Én egyet értek azzal, hogy az oldal hasznos és van értelme. És még a sorstárskereső funkciójának is látom értelmét, sőt, ha találok olyan kérdést, amire biztos választ tudok adni, tehát vagy átéltem, vagy megbízható helyről származó információm van, akkor segíteni próbálok, átadom, amit én tudok.
Nekem nem is ezzel van problémám, hanem a logikátlansággal, ami azért valljuk be, jelen van, nem kis mértékben.
Ugyanakkor azt is elismerem, hogy a válaszadási területen is vannak érdekes dolgok, például én, te, ő, meg még száz másik ember átgondolja, hogy mit válaszol, de néhányan akkora égbekiáltó butaságokat tanácsolnak az egyébként is tanácstalan kérdezőnek, hogy enyhe düh fut végig a hátamon az olvasásakor.
Igen, tudom, erre való funkció lenne a válaszok pontozása, csak sajnos az sem mindig reális, mert vannak válaszadó nagyon-nagyon alacson hasznossági értékkel, akik egyébként helyes választ adnak, maximum nem épp nyálcsorgató stílusban, illetve fordítva.
én nem válaszolok az olyan kérdésekre hogy "teres vagyok e vagy sem" meg hogy "mit tegyek mert görcsöl a hasam" stb... ez már egy kicsit idegesitö...
üdv brigi mama
Ez a kérdés most hogy került át igen? Ha már tényleg annyira pakolgatni akarjunk, akkor legyenek szívesek készíteni egy olyan rovatot, hogy például "Kérdésekkel kapcsolatos kérdések", mert ez speciel nem gyakran ismételt kérdés SZVSZ. Vagy ha már nagyon ragaszkodunk a GYIK kategóriához, akkor mondjuk egy főtopicon belül legyen olyan, hogy GYIK és oda szépen pakolgassuk át az altémakörök azon kérdéseit, amelyeket naponta minimum ötször, de inkább többször feltesznek.
A következő kérdésem: Hogyan legyünk felhasználóbarátak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!