Van olyan ember akinek még nincs ebből elege?
Tisztelt Felhasználónk!
"Hol találom meg? SŰRGŐS!" kérdést töröltük, mivel a kérdés, vagy a kérdésre érkező válaszok vélhetően sértik egy harmadik fél szerzői jogait. Kérjük, ne írd ki újra!
Ez az üzenet az oldal moderátoraitól érkezett, tartalma fontos!
Kérjük, a benne írtakat vedd figyelembe az oldal további használata során! Felhívjuk figyelmed, hogy az oldal szabályzatának be nem tartása a hozzáférés korlátozásával, vagy regisztráció megszüntetésével járhat.
Üzenetünkre a moderator@gyakorikerdesek.hu e-mail címre küldhetsz választ, amint lehetőségünk nyílik rá (de legkésőbb 2-3 munkanapon belül) válaszolunk.
Az üzenet bezárásához kattints az alábbi gombra!.
Tovább a kért oldalhoz.
Mit kifogásolsz? Ha az a szabály hogy nem lehet letöltést linkelni, akkor nem engedik.
A kérdésed ha erre irányul, az is szabálysértő és törölniük kell.
A "hol találom" pedig egy burkolt kérés, amit szintén nem lehet feltenni.
Sokan vannak akiknek ez nem tetszik, de mivel az oldal használatával annak szabályait is be kell tartani, felesleges emiatt panaszkodni.
Bővebben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__4473606-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__3349110-..
Minden kérdés, ami olyat tartalmaz, hogy valamit le akarsz tölteni, ellenkezik az oldal szabályaival. Ilyen egyszerű. Kivételt képeznek azok a dolgok, mint amikor a szerző maga teszi fel az oldalára a könyvét, mert az ingyenes, illetve az elektronikus könyvtárak.
De többnyire a neten elérhető könyvek, filmek, játékok mind-mind szerzői jogvédelem alatt állnak.
Például én hiába keresnék, és letöltenék egy pár 1980-as, 1990-es amerikai gyerekfilmet, amit már sehol sem lehet kapni, se dvd-n, se vhs-n, ha felteszem a kérdést, azt jogosan törlik, mert a cucc jogvédett. Például évek óta keresem a Szíves Bocsok rajzfilmet, de nem találtam meg, csak a gagyi Csodaországosat, és nem is tehetek fel ezzel kapcsolatban kérdést, mert a film a Nelvana tulajdona és jogvédett.
A törölt kérdésedre pedig csak azt tudom ajánlani, amit eddig mindenkinek: Regisztrál a canadahun fórumra, olvasd el a fórumszabályzatot, és jó mulatást!
És hacsak nem vizsgához való tanagyag, kizárt dolog, hogy sürgős lenne, bocs.
De én is! De ez nem lopás semmilyen de semmi esetben! Az internet miért van, miért van ez az oldal? Azért,hogy megkérdezd amit akarsz bármit csak az ne ellenkezzen a szabályokkal. Oké. "GYAKORIKÉRDÉSEK.HU
amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted!
Ha egyszer legális,vagy illegális vagy legyen akármilyen a kérdés/szó/fogalmazás/leíárs/szöveg/mondat és én nem találom meg a googleval, azt akkor hol kérdezzem meg? Hogyan? Nem értem mire való ez az oldal... Akkor csak vélemény gyűjtés,Tapasztalás,Tanács? Hol van még akkor a bő válasz? A netről letöltés az nem lopás. Meg se semmi amit onnan szedsz le az én szememben. Minek találták akkor ki akkor az internetet? Még jó hogy azért,ugye azért,hogy neked ne kelljen pénzt érte kiadnod amivel szeretnél játszani. Jön a következő megfogalmazása:
"Illegálisan játszol egy olyan,játékkal amit a boltban meg kell venned, ezért illegális? Akkor ennyi erővel azt kéne betiltatni,hogy felrakják az internetre a letöltőoldalakat
mindj írok áramot ki kell kapcsolnom egy percre... xdd
Látszik hogy nem olvasod a válaszokat, különben nem kérdeznél vissza.
Nem a letöltéssel van baj, hanem a feltöltéssel és a terjesztéssel. Te letöltheted az oldalakról a tartalmat, mások viszont nem ajánlhatnak oldalakat ahonnan elérheted.
Az internet nem azért van hogy másokat másokat megkárosíts, bár ezen lehetne vitázni hogy milyen pozitív vagy negatív hatása van annak hogy valamit ingyen elérhetnek.
A válasszal mondjuk belőhető az életkorod, hogy valahol az általános-középiskolás szinten lehetsz amikor még nincs akkora rálátásod a világra, vagy hogy mit jelent valamiért megdolgozni. Mert ha átgondolod fordítva: valaki csinál egy filmet, kiadásai vannak és abból bevételt vár, de mindenki letölti ingyen. A következmény az, hogy nem fog még egyszer filmet csinálni mert nem éri meg. Persze ez sem ennyire fekete és fehér mert több tényező van, csak arra gondolj hogy nem eshet minden az öledbe ingyen.
Másik példa az életből: a mindent megkapni olcsón egyik szemléletének eredménye hogy Európában kevesebb a munka, mert a gyárak kiköltöznek Indiába vagy Kínába, mivel ott az olcsó munkaerő miatt több pénzük marad. Ha a cégeket nézed akkor nekik tényleg jó, de ha magadat akkor neked szar mert tőled veszik el a munkát.
Az oldalról csak annyit, hogy nem kérdezhetsz meg bármit, és ez nem keverhető bele a szlogen értelmezésébe. Vannak szabályok vagy törvények amiket be kell tartani, és ezt az oldalnak is követnie kell, vagy ha te mégis megkérdezed akkor el kell távolítaniuk.
"A netről letöltés az nem lopás". Van egy DVD ami 1000 forintba kerül, de te ingyen letöltöd. Ha nem fizetsz valamiért az nem lopás? A boltban sem teszed zsebre a dolgokat azzal, hogy "ami nincs a kosárban de kiviszem az nem lopás".
Utolsó válaszolónak:
1. Ha nem olvasnám el a válaszokat, akkor mire válaszolnék, és még is milyen jogon?
2.Nem vagyok Általános iskolás.
3.Betartom a törvényeket/szabályokat, és nem lopok.
4.Ha azt vesszük,hogy aki rárakja az internetre az oldalt ahonnan lelehet tölteni, és ő megveszi, kiírja például a játék vagy éppen más fájlnak a telepítő/cd kulcsát az eredetit, akkor azt nem tiltják be? Dehogynem...
Innentől nem számozom meg a válaszaimat... Ha már egyszer ott van a letöltési link meg minden ki az a h*lye aki elmegy és megveszi? Én is mindent megszoktam venni, amég nem volt internetünk.
Ezek szerint az internet tesz tönkre mindent. De egyszerűen nem bírok válaszolni a többire tudni tudok rá mindegyikre de fáradt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!