Egy újabb statisztika! Jobb lenne az oldal, ha csak a kérdező pontozhatná a válaszokat?
Szia!
Én már ezt a pontozást sem értem,ami valakinek hasznos,az másnak lehet,hogy nem az.
Elvileg, aki kérdez, nem mindig tudja, hogy az adott válasz mennyire hasznos. De azt meg tudja mondani, hogy adott-e neki hasznos információkat, amin mondjuk tovább elindulhat, meg persze van olyan is, hogy csak valami megerősítést vár. A többiek szavazatának pedig elvileg az lenne az értelme, hogy több szem többet lát alapon egy kis statisztikai megerősítést adjon a kérdező megsegítésére.
Pl. kérdezi itt vki, hogy a nulla szerinte nem is páros szám, akkor meg miért így tanítják. Az első egyetért vele és ez a kérdezőnek tök jól esik és felpontozza a választ, holott baromság, ugyanakkor jön még 10 ember, aki tisztában van vele, hogy a nulla valóban páros szám, lepontozza az elsőt és próbálja az igaz válasz felől meggyőzni a kérdezőt, egymás válaszát is felpontozva. A kérdező valójában így jut hasznos válaszhoz.
Sajnos ez azonban - különösen a szubjektív kérdéseknél - nem mindig működik jól, de a pontozásnak itt kb. ez az értelme, ezért hozták létre.
Más kérdés, hogy sokan tök másra használják, elhülyéskedik és sokszor a leghülyébbeknek van a legszilárdabb véleményük, vagy csak unatkoznak, "pontot gyűjtenek" és el sem olvassák a válaszokat. Nem állítom, hogy minden esetben van értelme ennek, de elvileg van létjogosultsága.
IGEN, jobb lenne.
Egyébként sem értem mi értelme van a pontozásnak?
Aki elől van a ranglistán az kap valamit, vagy csak otthon örül magának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!