Ti is utáljátok, hogy 30 percet kell várni 2 kérdés kiirása között?
Ez azért van, hogy az oldalra komoly, értelmes, valóságos kérdések kerüljenek ki, hogy gátat szabjon azoknak, aki az oldalt baromkodásra akarják csak használni, vagy akik még tízszer feltennék a kérdést, mert 2 perc telt el, és még nem érkezett válasz.
Pont az a lényeg, hogy a falra mássz, és itt hagyd az oldalt, és helyette mondjuk egy chaten, vagy a facebook adatlapodon éld ki az unalmadat, és ide akkor gyere, ha tényleg van valami értelmes, fontos kérdésed.
#7: Miért nem érted? Ez a védelmi mechanizmus megakadályozza, hogy valaki 5 perc alatt – egy jó scripttel – feldobjon ezernyi kérdést (vagy kérdésnek álcázott hirdetést pl.).
> Mi van akkor, ha valaki gyorsan ki akar írni még egy kérdést a másik után, mert tegyük fel, hogy nem lesz gép közelben, a telefonja pedig lemerült...
Nagyon ritkán fordul elő, hogy valakinek két sürgős, égető kérdése van és nem képes fél órát várni a kettő feltétele között. Én több év alatt eddig összesen 3 fontosabb kérdést tettem fel. A többi a „ráér” illetve a „lényegtelen” kategóriába tartozott, akár két nappal később is feltehettem volna, illetve akkor sem dőlt volna össze a világ, ha nem teszem fel a kérdést.
> tegyük fel, hogy nem lesz gép közelben, a telefonja pedig lemerült
Akkor a válaszokat sem tudja megnézni, akármilyen fontos is a kérdés. Tehát megint egy nem létező szituáció nem használható megoldásáról lenne szó.
Tény, hogy az embereknek az esetek 99,99999%-ban nincs valós, fontos igényük arra, hogy fél órán belül két kérdést is feltegyenek, illetve ez a korlátozás az esetek 99,99999%-ban senkinek semmilyen kárt nem okoz. (Max. máshol unatkozik.)
Azt is hozzá kell venni, hogy az oldal tulajdonosa határozza meg a játékszabályokat. Neked csak két lehetőséged van: elfogadod azt, vagy nem és keresel – esetleg készítesz – más hasonló oldalt.
Szerintem nagyon is kevés ez a fél óra.
Nem ez a fél óra fog megakadályozni emberkéket hogy buta kérdéseket írogassanak ki unalomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!