Itt miért pontoznak kor alapján?
Én nem pontoztam le soha senkit kor alapján, ez hülyeség, viszont megértheted, ha valaki rossz szemmel nézi, hogy egy kislány próbálja kioktatni. De tudom, hogy mit gondolsz, úgy érzed remekül látod a világot, a problémákat, kapcsolatokat, jó tanácsokat tudsz adni (én is pont ilyen voltam 14 évesen, és bárki bármit írhatott volna, hogy én nem értem ezeket a odlgokat, váltig állítottam volna, hogy dehogynem, hiszen meg voltam róla győződve, szóval megértelek, ez tök normális így, hogy így látod a dolgot), de hidd el, valószínűleg pár év múlva érteni fogod, hogy miért néz erre rossz szemmel valaki, hogy egy 14 éves lány ír teszem azt gyereknevelésről, vagy komoly kapcsolatokról, házasságokról (bár nem tudom, hogy konkrétan melyik kérdésekre szoktál válaszolni, de ebben a témában főleg ilyesmi van, azért ezt hoztam példának.)
Amúgy hangsúlyoznám, én nem nézem rossz szemmel egyáltalán, ha fiatalabbak is válaszolnak, nem zavar cseppet sem, de ha felteszek egy kérdést, és fiatalabb ír valami bölcsességet(egy olyan dologhoz, amiről nincs tapasztalata), akkor tudomásul veszem a választ, de csak mosolygok rajta, hogy aranyos, hogy még ilyen szépen látja a világot, ami jól is van így!!! :) , csak olyan embertől várok tanácsot, aki már átélte az én problémámat, saját tapasztalatból tudja hogy kell megoldani a helyzetet, ő is ugyanúgy végigszenvedte azokat a lépcsőfokait a problémámnak, mint én magam, érted? :) )
ma 18:41. Kor alapján hogy lehet ilyen kijelentést tenni?
Ez a mondatod eléggé elhamarkodtad: "egy átlagos 14 éves honnan tudja hogy milyen amikor megcsalják, verik, kitaszítják, átverik, zsarolják stb." A mai világban sajnos egy átlagos 14 éves a felsoroltak valamelyikének áldozatául esik.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi idézetet: "Mondd ki finoman és világosan az igazságot; és hallgass meg másokat, még az egyszerű és tudatlan lelkeket is; nekik is megvan a saját történetük."
Én 24 vagyok és a 14 éves unokahúgom értelmesebb, mint néhány korombeli. Sőt sokszor tőle kérek tanácsot szerelmi ügyben is akár. Tudod jó néha egy tiszta lelket meghallgatni.
Kérdező: ilyen név eldöntősnél tényleg nincs értelme... Akinek tetszik, tetszik akinek, nem annak nem, ez eléggé kor független.
Azért egy átlagos 14 éves egyik sem esett át, amiket felsoroltam, max a szerelmi csalódáson. Egy 14 éves még nem tapasztalta meg, hogy milyen a világ, hogy milyenek tudnak lenni az emberek, de természetesen ilyen kor környékén kezdenek el érdeklődni a nagyvilág után (híradót néznek, újságot olvasnak, neten olvassák a híreket stb...), emiatt is jönnek fel a gyk-ra. Próbálgatják a szárnyaikat, de egyelőre még a mesés-álom világ az ami körül veszik őket, egyelőre.
Csak szerelmi tanácsért fordulsz hozzá. De mondjuk mi lenne ha teszem azt a szomszédod életveszélyesen és komolyan megfenyegetne? Van egy érzésem hogy nem rögtön hozzá fordulnál, de persze embere válogatja. De úgy mint az enyém a tiéd is csak egy kiragadott példa, ami nem mérvadó.
nyolcadik: Értem én amit írsz :)) Nem melesleg teljesen egyet is értek veled, csak ha pl: azt írnám, hogy 41/N akkor komolyan vennének, de lehet épp azzal a kamu korral, épp olyan megfontolandót írok, de attól még 14 évesen, viszont ha azt írom, hogy 14L, akkor sok ember (nem te) egyből azt gondolja, nem is tudom miről beszélek, meg ugyan 'mit ugat ez a kistini senki?' kb így gondolom ezt el..
Kilencedik: Pontosan ez az amiről beszélek, igaz ritka de van amikor az ember egy 14 éves lányban sokkal nagyobb bölcsességet, és okosságot talál meg, mint pl: egy 35 éves életre megérett nőre.
Tizedik:Pontosan értem mindenféle indokot, és egyet is értek velük, mert tényleg igaz, nem is azzal van a baj, ha jogosan lepontoznak, mert jó, persze amihez nem értek, nem kéne okoskodni, de ha valamit pont úgy írok, mint bárki más, csak 15 évvel idősebb, akkor a korom miatt nem értem, okés, hogy ugyan mit értek én ehhez? De áttudom érezni, és én is segíteni próbálok:)
Köszönöm mindenkinek, és egyet is értek az érvekkel is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!