Mi alapján döntitek el egy kérdésről hogy hasznos/nem hasznos?
Én azt bírom, amikor az olyan kérdéseknél pontoznak le, hogy mi a véleményem? vagy milyen keresztnév tetszik. Megáll az eszem. Akkor most a véleményemre kíváncsi vagy nem?
Én egyébként, ha tudatlan vagyok, és a tudás növelése céljából teszek fel kérdést, mindenkit felpontozok, kivéve, aki marháskodik.
Mondjuk még azt bírom, amikor valaki kirak egy rajzot, és odaírja, hogy mondjunk véleményt. Én, szakmai szemmel mondok is, erre lepontoznak, hogy milyen kegyetlen vagyok - mikor csak annyit mondtam, hogy elcsúszott a kompozíció -, de a kérdező azt várta, hogy egekig magasztalják.
Szerintem vannak kérdések, amelyekre egyértelmű válasz adható, ilyenkor könnyű értékelni is, hogy az a jó válasz, hasznos-e, stb.
De ha nincs konkrét válasz, csak szubjektív vélemények, akkor mindenki a maga gondolkodása alapján pontoz, vagy épp az aktuális hangulata szerint. Ezt kiküszöbölni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!