Még 9 nap a gyakorikerdesek.hu megújulásáig!?
12:35:
„Ez nem chat, nem társalgó.
Miért lehet 1 kérdésre 1 válaszolónak akárhányszor írni? :)”
Nem chat, de társalgó lehet. Felmerülhet olyan kérdés, aminek a megoldása bonyolultabb lehet, esetleg több hozzászólás után állhat valakiben össze a teljes válasz. (Például egy logikai feladvány.) A kérdezők és a válaszolók felvethetnek újabb kérdéseket, vagy állíthatnak olyat, ami félrevezető lehet. (Például egy bizonyos szoftvert ajánlsz, valaki erre reflektál, hogy pl. vírusos, akkor esetleg rá tudsz mutatni, hogy nem az, maximum a másik válaszoló rossz forrásból töltötte le.) Ilyen esetben indokolt a pontosítás. De magad is rájöhetsz arra, hogy valamiben tévedtél, valamit rosszul fogalmaztál meg, esetleg újabb gondolat jutott eszedbe. (Pl. a „Fel tudnátok sorolni…” jellegű kérdések.) Vannak esetek, mikor a kérdés nem teljesen világos. Ha én egy kérdésre visszakérdeznék, pontosítást kérnék, akkor nem állna módomban válaszolni rá. (Pl. egy számtech problémánál, ha válaszként visszakérdeznék, hogy „milyen böngészőt használsz”, akkor azzal ellőttem volna az egyetlen hozzászólási lehetőséget.) Indokolatlan lenne korlátozni ebben az esetben a hozzászólások számát.
Ha pusztán a te hozzászólásodat nézzük, akkor az nem tartozik szorosan a kérdéshez. Tulajdonképpen egy új kérdésfeltevés. Ha a logikád helyes lenne, akkor senkinek nem szabadna válaszolni, reflektálni rá, aki már írt ehhez a kérdéshez. Amúgy te sem válaszolhatsz ezen logika alapján mindarra, amit én írtam. Pedig lehet, hogy lenne hozzáfűznivalód, pl.: „Persze értem, de vannak esetek, mikor valaki floodol. Valahogy ezt kellene kiszűrni.”
Sajnos!
Nekem így nagyon tetszik!
Vannak azért hátrányai a jelenlegi dizájnak. A kategóriákban való navigálás kissé áttekinthetetlen. A dőlt betűk használata sem éppen szerencsés. Lehetne nagyon sokat finomítani rajta úgy, hogy az egész rendszere és használata ne változzon, az összkép tiszta, egyszerű, letisztult maradjon.
Én azért bízok benne, hogy a változások előnyösek lesznek.
14:26: Felhozok egy példát:
Aladár felteszi pl. azt a kérdést, hogy melyik római szám jelenti az ötszázast.
Béla válaszol, hogy a D
Cecil válaszol, hogy az L
Szerintem ilyen esetben teljesen átláthatatlan helyzetet eredményez, ha szerkesztgetnénk a válaszokat. Sokkal tisztább képet ad, ha Béla egy következő válaszában azt írja:
„Cecil rosszul tudod. Az L az ötvenest jelöli. Lásd: [link] ”
Ha nem kettő, hanem 4-5 ember is válaszolgat, akkor teljesen átláthatatlan, követhetetlen lenne az egész.
Mondjuk már így is követhetetlen néha az anonimitás miatt. Most pl. csak sejtem, hogy ugyanaz a személy vagy, akinek az hozzászólására először reflektáltam. Persze az anonimitás jó, ha benne van, de valahogy így nem az igazi.
Szintén egy másik példa:
Aladár: Szétesik az X oldal dizájnja. Mi a baj?
Béla: Milyen böngészőt használsz?
Aladár: Internet Explorer 6-ost.
Béla ha az eredeti hozzászólását szerkersztve válaszol, akkor mit lát Cecil, mikor belép?
Aladár: Szétesik az X oldal dizájnja. Mi a baj?
Béla: Hú, az régi böngésző. Azon nem fut.
Aladár: Internet Explorer 6-ost.
(Cecil: ???)
Újabb példa:
Aladár kérdése: …
Béla: Biztos vagy benne?
Aladár: Igen.
Béla erre szépen szerkeszti a válaszát:
Aladár kérdése: …
Béla: Homoszexuális vagy?
Aladár: Igen.
Szóval értem mire akarsz kilyukadni, de úgy gondolom, hogy több problémát vet fel a megoldásod, mint amennyit megold.
Szóval ezt válaszolták: "Tisztelt Felhasználónk!
Kilenc nap és minden kiderül!
Addig szíves türelmét kérjük!
Üdvözlettel: moderátor"
Szerintem is rossz volt régen az a korlátozás hogy egy felhasználó csak egyszer írhat egy kérdéshez. Sokszor előfordul, hogy egy válasz nem elegendő valami miatt. A válaszok utólagos szerkesztése sem old meg mindent, sőt... még zavarosabb lenne(ahogy ezt már előttem írták). Ez a rész jó így, ahogy van.
Viszont egy-két dolognál jó lenne az újítás. Remélem, lesz olyan funkció, hogy el lehessen menteni a kérdéseket. A navigáción is változtathatnak (ami oldalt van), de végülis ez nem rossz, csak lehetne kicsit átláthatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!