Ha valaki feltesz egy kérdést, miért nem ügyel a helyesírásra és a helyes megfogalmazásra?
Én nem állítottam be itt semmit, egyik napról a másikra jelezte pirossal.
De aki úgy ír, hogy nem érdekli hol vét hibát, az hanyag kérdésre hanyag választ várjon.
"Ha valaki feltesz egy kérdést, miért nem ügyel a helyesírásra és a helyes megfogalmazásra?"
Talán mert a kérdésre koncentrál és nem arra, hogy helyesen írja e le.
Sokan nem is tudnak helyesen írni, ha elgépelnek valamit, az sem érdekli őket. Persze, vannak, akik külföldről írnak, és nincs magyar nyelvű billentyűzetük, de ők kisebbségben vannak. Sokan, főleg középiskolások - tisztelet a kivételnek - nem foglalkoznak azzal, hogy jó-e, amit leírtak. Később arra hivatkoznak, hogy úgyis a kérdés a lényeg. Persze, ha megírnak egy teljesen vesszőmentes mondatot, sokszor nem értem, mit akarnak. A szleng elmegy szóban, bár engem úgy is irritál, de írásban a legnagyobb bűn. Az persze megint kivétel, hogy ha szó szerint idéznének egy trágár szöveget, nem engedné a rendszer, tegyük fel, tyúxar.
Ha meg szólok nekik, hogy bocsi, de a tulajdonnevet, legyél kedves, nagybetűvel írni, fel vannak háborodva, és ezerrel megy a lepontozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!