Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért szokás kötözködni...

Miért szokás kötözködni azoknak, akik észreveszik itt a Gyakorikérdésekben, hogy egyesek helyesírása nem tökéletes?

Figyelt kérdés

Ugyanís ha igy is értellmezni túdja a mondattomat akor míértt kel kőtösszkőddní?

Ez is egy újabb emberi butaság. Érti,hogy miről szól a mondat,de azért belerúg a kérdezőbe,vagy a válaszadóba. Magyarul lenézi az ilyen azt,aki gyengébb a helyesírásban.

Ha olyan bölcs ember lenne,akkor hallgatna az ilyen kötöszködni vágyó és tudó ember. Ez itt nem nyelvtanóra,hogy itt élje ki magát az,aki előszeretettel élje ki a tanító szerepét.

Ide tudtommal bárki beírhat! Akár a legfelsőbb iskolázottságú és tudású ember,vagy akár az iskolázatlan és kevés tudással rendelkező ember is kiírhatja kérdését,illetve véleményét,tanácsát,hiszen ez az oldal mindenkié. NE azt nézze itt egyes emberke,hogy kinek milyen a helyesírása! Kötöszködni ért a Magyar azt már látom. Gyönyörű mondhatom! Én sem vagyok képes hejesen irní akor én sem vaggyok tökélettes ember? SENKI SEM TÖKÉLETES!

2009. jan. 22. 19:37
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
49%
szia kérdezőhöz írom ne foglalkozz a kötöcködökkkkkkel Xd ugye jól írtam?
2009. jan. 22. 21:02
 12/30 anonim ***** válasza:
76%
Amikor valaki beleköt egy betűbe, azt hívjuk szőrszálhasogatásnak, és az valóban elég undorító dolog lehet a kérdező szemében. Meg tudom érteni.
2009. jan. 22. 21:02
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Én is rövídítek már amit, s engem még senki sem szólt meg :P. Már nem azért, de nem tudom mit szólna egy nyelvtan tanár, ha tollbamondásba is a hogy helyett h-t írnának... nálunk megycsinálták (9-be) és gondolkozott a tanár, hogy meg e buktassa, ami szerintem jogos is!!! Nem tudom, miért nem bírnak egyesek +1,2 betűt leírni, csak nem elkopik a ujjukban a porc? xD
2009. jan. 22. 21:07
 14/30 anonim ***** válasza:
97%

további "kedvenceim": h wagyol?,xiah,sry,puccah,cép vadol,cejizlek,láwollak..stb..

értelem csúcsai... :) jahhhh nem kötöxködésbőlh írtammmhhh.. :Đ

2009. jan. 22. 21:12
 15/30 anonim ***** válasza:
90%

A 20.21-es válaszoló válasza nagyon tetszett! :) Tök érdekes! Mi szenvedünk itt a pontos helyesírással, miközben ha az első és az utolsó hang helyes akkor lehet közte a szó betűiből össze vissza bármelyik bármely sorrendben! Ezt még nem is hallottam! Érdekes! Aranyos! :) Igaz! Kipróbáltam azon a szövegen! Tényleg milyen jó agyunk van! :)

Amúgy a kérdezőnek. Aki tud helyesen írni azt idegesíti még egy j vagy ly elírás is, aki meg nem tud az meg soha nem fogja megtanulni ha valaki nem szól neki. Ezeket nem ellenségeskedésnek kell venni hanem jó tanácsnak, aztán vagy megfogadja vagy nem. Persze igaz van aki csúnyán javít ki mást, mármint úgy értem csúnya hangnemben. Azt én sem szeretem olvasni.

A rövidítésekről még annyit szeretnék mondani, hogy nem is az a baj hogy rövidítünk, hanem hogy egy idő után annyira belénk rögzül hogy nem tudjuk mi a helyes igazából. Én is vagyok így, sőt ezen szöveg gépelése közben is előfordult hogy rövidítve akartam írni, de próbálom magam kényszeríteni arra, hogy kiírjam. Mert ugye míg smsben számít a karakter, addig itt nem. Csak hát a rossz szokásokkal az a baj, hogy könnyebben megszokjuk őket mint a jókat és a legrosszabb, hogy ha a rossz rögzül be nehezebb utána a jót megtanulni, sokkal nehezebb, mintha előszörre tanulnánk meg jól.

Én amióta itthon vagyok gyeden a kislányommal, illetve előtte olyan munkahelyen voltam ahol szinte nem is használtam az írást, szóval azóta úgy érzem hogy sokszor elbizonytalanodok egyes szavak írásakor hogy most akkor hogy is van ez helyesen. Legtöbbször az egybe vagy különírás bizonytalanít el, aztán kevesebbszer más jellegű dolgok.

De arra rájöttem, hogy minél több helyes szöveget olvasok, és sokat olvasok, valamint sokat írok, annál könnyebben visszajönnek a helyes dolgok a fejemből.

Valamint azért is szeretem ezt az oldalt, mert gépelhetek sokat a válaszaimban és ezzel is sokat gyakorolok és frissen tartom a helyesírásomat.

2009. jan. 22. 21:23
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

Jogos volt annak a válasza, aki megkérdezte tőled, hogy miért tiltasz meg másoknak valamit. Hiába hurrogtad le, attól még igaza volt. Ha te elvárod, hogy senki ne szóljon abba bele, hogy hogy és mit írsz, akkor egyértelmű, hogy te se akard megszabni ugyanezt másnak. Különben előjönne a "máséban a szálkát, sajátban a gerendát" effektus - azaz kettős mérce.

Mellesleg két dolog szokott előfordulni (esetemben pl.):

1. Elír valamit valaki, akár sokszor is. Ilyenkor szólok, hogy mi a hibája. Pusztán tanító és nevelő célzattal. (És ha nekem szólnak így - mert ugye én sem vagyok tökéletes - akkor nem háborodok fel rajta.)

2. Érthetetlenül, szóköz és írásjel nélkük, "szlenges" rövidítéssel ír valaki. (És közben prímán észre lehet venni, hogy azért ír így, mert ez a trendi az agyhalott környezetében - vagánynak próbálja beállítani önnön bénaságát és tudatlanságát.) Általában hülye kis csitrik meg kis társaik esetében jellemző ez.

Na, ezt le szoktam hurrogni erősen. pláne, hogy nemcsak hogy nem veszi a fáradságot a nyomorultja, hogy megtanuljon valamit, hanem még kiröhögi a másikat (mert ő ezzel vagány és nagymenő).

Na mindegy. A lényeg:

"Nem az a szégyen, ha az embernek piszkos az arca; a szégyen ott kezdődik, ha nem mossa le."

/Truman Capote/

"Nem szégyen attul tanulni, aki többet tud, szégyen megkötni tudatlanságban magát s nem tanulni."

/Zrínyi Miklós/

2009. jan. 22. 21:39
 17/30 anonim ***** válasza:
96%

A hibázás, és helyesírási tévesztés kisebb bűn , a nyelvre , mint a trendi slamposság!

Nem vok vmi ügyi, de a rucimat 1edül veszem fel vacsika előtt ha a pasim elhiv talira

BRRRR !!

2009. jan. 22. 21:51
 18/30 A kérdező kommentje:
En akor semm ertemm a kotosszkoddo emberrekkethogymiert kellbunkonaklenni? Íjen áz irásá egy ket embernékés akor mí van? Jaajj de primítivv egyes emberke!
2009. jan. 23. 13:12
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Ez nem kötözködés kérdése. A nyelvhasználatod alapvetően meghatározza a gondolkodásod. Intelligencia erősen összefügg a nyelvhasználattal. Sőt, az emberek az arcod után a beszédedet fogják megfigyelni, második benyomás is nagyon fontos, amit a helytelen beszéddel elrontasz. Itt a neten ez az ELSŐ benyomás, azaz még fontosabb. Buta, hanyag ember képét festi a trehány, tagolatlan szöveg.
2009. jan. 23. 18:11
 20/30 anonim ***** válasza:
51%

figyelj b+ kérdező,ásd el magad a fba!

ne írjatok neki,mert direkt szítja a tüzet!

na ha nem értem te kerámia agyagedény akkó így jártál,hűJén fox elpatkolni! fuck...

2009. jan. 23. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!