Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mit jelent az hogy LOL?

Mit jelent az hogy LOL?

Figyelt kérdés

A válaszok végén kiírják hogy LOL. Mit jelent?

Gázos az illető?D

2010. dec. 8. 19:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

gogglén fél perc alatt megtaláltam.

"A LOL az internetes szlengben használt kifejezés, az angol laughing out loud (magyarul hangosan felnevetni) rövidítése. A számítógépes kommunikáción kívül, a szemtől-szemben lévő párbeszédben is használják a 10-25 év közöttiek.

Rokonszavai: LMAO - laughing my ass off (nevet a fenekem; szleng fordításban: röhög a seggem) ROTFL - roll(ing) on the floor laughing (a földön fekszem a röhögéstől - nyers fordításban)

A LOL változatai: LEL - Laughing Extremely Loud (A LOL nagyobbik fokozata) lolz (Néhai csere-szó a LOL helyett) lulz (Annak az embernek mondják, aki egy tréfa "áldozatául" esett...igeként is használható, pl.: lulzol) lolwut (A LOL + WUT szó keveredése, mikor a nevető személy annyira röhög, hogy össze van zavarva, és így ezt a szót használja) LAWL/LAL (Ez a LOL-nak a Pseudo-féle kiejtése. Igazából ez megegyezik a "LOL" szóval. A LAWL vagy LAL, gúnyszó, de nem sért nagyot a tréfa áldozatául esett személy lelkében)

A "LOL" jelentése más nyelveken: Holland: lolling, azt jelenti vicces Welsh-nyelven: lol, azt jelenti butaság. Akkor használja az ember, ha arra akar célozni, hogy "teljes képtelenség" A wales-iek így mondják: rwtsh lol"

2010. dec. 8. 19:30
 2/15 A kérdező kommentje:

Azt sem tudom hol kövessem a magyarázatodat, olyan részletesen leírtad.XD

Köszi ezerszer!-))

L

2010. dec. 8. 19:38
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Hallottam vagy olvastam valahol, h valakinek az anyja látta a gyerekétől h lol, és azt gondolta azt jelenti h "lot of love", és amikor meghalt valami ismerősének valakije, írt egy együtt érző sms-t és a végére odaírta h LOL.:D
2010. dec. 8. 20:09
 4/15 A kérdező kommentje:

ma 20:09

Lehet akkor ez már legenda.D

2010. dec. 8. 20:36
 5/15 anonim ***** válasza:
hát a LOL szó szerint Laughing Out Loud vagy Laud most nemtudom. Ami annyit tesz hogy "röhög mint állat"
2010. dec. 9. 18:57
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!-)
2010. dec. 9. 18:58
 7/15 anonim ***** válasza:

Off: Én is köszönöm, hogy leírtátok - főleg az első ilyen részletesen - mert én sem tudtam, pedig 13 éves vagyok. Lehet, hogy nevetségesen hangzik, vagy ciki, de én is hallottam egy csomó helyen, de nem tudtam, hogy mit jelent.

Hát akkor: LOL :D

2010. dec. 11. 17:58
 8/15 anonim ***** válasza:

első vagyok !

a kérdezőnek meg az utolsó válaszolónak nagyon szívesen :)

2010. dec. 12. 01:49
 9/15 audrey90 válasza:
LOL, xD, BiG LiK/Fe : HALÁLRA RÖHÖGÖM MAGAM
2010. dec. 23. 11:31
 10/15 anonim válasza:
röhögést
2011. aug. 20. 15:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!