Mit jelent az hogy LOL?
A válaszok végén kiírják hogy LOL. Mit jelent?
Gázos az illető?D
gogglén fél perc alatt megtaláltam.
"A LOL az internetes szlengben használt kifejezés, az angol laughing out loud (magyarul hangosan felnevetni) rövidítése. A számítógépes kommunikáción kívül, a szemtől-szemben lévő párbeszédben is használják a 10-25 év közöttiek.
Rokonszavai: LMAO - laughing my ass off (nevet a fenekem; szleng fordításban: röhög a seggem) ROTFL - roll(ing) on the floor laughing (a földön fekszem a röhögéstől - nyers fordításban)
A LOL változatai: LEL - Laughing Extremely Loud (A LOL nagyobbik fokozata) lolz (Néhai csere-szó a LOL helyett) lulz (Annak az embernek mondják, aki egy tréfa "áldozatául" esett...igeként is használható, pl.: lulzol) lolwut (A LOL + WUT szó keveredése, mikor a nevető személy annyira röhög, hogy össze van zavarva, és így ezt a szót használja) LAWL/LAL (Ez a LOL-nak a Pseudo-féle kiejtése. Igazából ez megegyezik a "LOL" szóval. A LAWL vagy LAL, gúnyszó, de nem sért nagyot a tréfa áldozatául esett személy lelkében)
A "LOL" jelentése más nyelveken: Holland: lolling, azt jelenti vicces Welsh-nyelven: lol, azt jelenti butaság. Akkor használja az ember, ha arra akar célozni, hogy "teljes képtelenség" A wales-iek így mondják: rwtsh lol"
Azt sem tudom hol kövessem a magyarázatodat, olyan részletesen leírtad.XD
Köszi ezerszer!-))
L
ma 20:09
Lehet akkor ez már legenda.D
Off: Én is köszönöm, hogy leírtátok - főleg az első ilyen részletesen - mert én sem tudtam, pedig 13 éves vagyok. Lehet, hogy nevetségesen hangzik, vagy ciki, de én is hallottam egy csomó helyen, de nem tudtam, hogy mit jelent.
Hát akkor: LOL :D
első vagyok !
a kérdezőnek meg az utolsó válaszolónak nagyon szívesen :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!