Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Akik nem válaszolnak privátra...

Akik nem válaszolnak privátra és ezt mindig kimondottan hangoztatják itt, mi az indokuk rá?

Figyelt kérdés

Már nagyon sokszor láttam, hogy xy kapott valakitől privátot (a későbbi válasz alapján nem személyekedő v. hasonló), majd válaszolt a közösben, és kiemelte, hogy "sosem válaszolok privátra".

Ez mire jó egy anonim oldalon? Épelméjű ember úgysem a saját nevét adja meg, de ha mégis, most mit kezd a másik fél azzal, hogy pl. Végh Béla írt neki?

ma 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert amire hajlandó vagyok válaszolni, megteszem itt, nyíltan.
ma 09:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de ez nem válasz a miértre.

Olyan, mintha az kérdeznéd, miért van rossz kedvem? Én meg mondom, hogy azért, mert nincs jó.

Tehát mi a konkrét érv egy kényelmes válaszgomb nyomás ellen? A nick titokban tartása, vagy egyszerű távolságtartás?

ma 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem haverkodni akar, hanem a kérdésekre válaszolni. A legtöbb esetben eleve semmi értelme a privát üzenetnek, ami a kérdéssel kapcsolatos, azt a kérdésnél értelmes leírni, ami meg mással, arra a legtöbb ember nem vevő.

Én is rendszeresen kapok privát üzeneteket ismerkedési célokkal, teljesen semleges kérdésekhez kapcsolódva, elég annyi, hogy a válaszom alapján feltételezik, hogy nő vagyok. Ez elég egy csomó valakinek, hogy elkezdjenek zaklatni. (És még jó, ha csak ennyi és nem egy intimfotó jön velem szembe!)

Régebben visszaírtam a normálisabb hangvételü üzenetekre, hogy nem akarok ismerkedni, volt, aki tudomásul vette, de sokkal többet le kelett tiltani, minősíthetetlen reakciókat mutattak.

De volt olyan valaki is, aki - szerintem - minden válaszolónak ír ilyen megkeresést, mert én is kaptam egy nap vagy 6 azonos szövegü üzenetet tőle a legkülönbözöbb kérdéseken keresztül. Amikor meg közöltem, akkor sem érdekel, ha hússzor ír, még ő volt felháborodva, miért nem tiltottam le a második üzenete után.

A másik tipusú lények meg kifejezetten trágár, ocsmány jelzökkel illetnek, ha nem tetszik nekik egy válasz - az anyázás még a legenyhébb -, na erre szintén semmi szükségem.

Ezek után én sem reagálok privát üzenetekre, érthető módon.

ma 09:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Ez érdekes. Én általában trágárságot kaptam eddig, ha valakinek belegázoltam a lelki világába, ilyenre nyilván nem reagálok.

Ismerkedős jellegű még sosem volt, ez meglepett.

Olyan viszont igen, amikor egy témában hozzászóltam valamihez, és xy-tett fel privátban egy kérdést, ami nem szorosan kapcsolódott a témához, és nem akarta összeszemetelni a fórumot.

Erre nem láttam akadályát válaszolni.

ma 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:

"Ez mire jó egy anonim oldalon?"

Én is ezt kérdezem: mire jó egy anonim oldalon privát üzeneteket küldeni?

Én sem válaszolok az ilyenre, mert:

- sokszor a Kérdező ír olyat, amit a kérdése alá is írhatna

- többségében zaklatnak, rágalmaznak

- a nevem kitalálható a felhasználónevemből

- rengetegen csak szimplán perverzek

Semmi okom privátban válaszolni.

ma 09:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert ha a szexualitás kategóriában válaszolok, és nem teljesen egyértelmű, hogy férfi vagyok, akkor rendszeresen írnak a kiéhezett hokigyurik. Ha teljesen egyértelmű, néha még akkor is írnak.
ma 09:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha épp elméjű vagy s van rálátásod a világra, számos aspektusára, akkor miértjeit már tudnád.
ma 11:20
 8/9 A kérdező kommentje:

Ezekszerint nem hangsúlyoztak ki eléggé. Nem a trágárságokra, szexuális ajánlatokra, és haverkodásokra gondoltam.

Hanem kutya közönséges jóindulatú válaszokra, esetleg visszakérdezésre (első mondatomban írtam).

Én ilyen esetkben nem látom okát, hogy elkezdjek nyünnyögni, hogy én nem válaszolok privátra. A többire nyilván nem válaszolok.

De ezekszerint vannak emberek, akik ezt nem tudják vagy akarják különválasztani, és valami felsőbbrendűnek képzelik magukat, és nem ereszkednek le.

ma 11:27
 9/9 A kérdező kommentje:

"Ha épp elméjű vagy s van rálátásod a világra, számos aspektusára, akkor miértjeit már tudnád."

Milyen az az "épp elme"? Sosem hallottam még.

ma 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!