Mi történik akkor, ha valaki belinkel ide egy vírust a GYIKre?
volt már ilyen, és vszínű lesz is!
(ha észleljük jelentjük a moderátoroknak)
egyetlen bevélt védekezés ellene, hogy NEM KATTINTASZ rá a linkre, hanem kijelölöd (egérvonszolással, majd beilleszted a címsorba. Ha vírusos a Tűzfalad és víruskergetőd is jelezni fog!
egy .exe -re, vagy .dll -re (futtatható fájlok)végződő "link" eleve legyen gyanús!
(kimásolod, majd beilleszted pl. a Jegyzettömbe, és látni fogod a TELJES linket legyen az akár 3-4 sornyi, hosszúságú!)
Igen köszi ezerszer!!-))
Már értem!-)
L
Volt olyan, hogy minden kérdéshez odatevődött egy vírusos link valahogy. Én nem voltam akkor itt, csak utólag tudtam meg.
Mint előttem írták, ha a vége .exe vagy .dll, akkor alapból gyanús!
Amelyik vírusirtónak van web-védelme, az úgy blokkolja az oldalt - amennyiben felismeri rajta a kártevőt -, hogy csak úgy porzik!
Lehet azt is csinálni, hogy jobb egérgomb - hivatkozás címének másolása (legalább is Firefox alatt), Google-be beillesztés, megnézed, gyanús-e, majd keresés. Lehet, hogy ekkor is riaszt rá a vírusirtód, akkor ne menj rá.
Még egy védekezési lehetőség, hogy elolvasod a szövegkörnyezetet. Ha valaki képet linkel, az kevesebb eséllyel vírusos.
Például kepfeltoltes.hu stb. kisebb eséllyel fertőzött.
Persze nem kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!