Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Csak engem zavar, hogy a...

Szándékos Bendegúz kérdése:

Csak engem zavar, hogy a legtöbb válaszoló anoním ! Sokszor azt sem tudom a válaszokból, hogy ki-kivel van?

Figyelt kérdés

aug. 12. 07:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

20. Ebben mind igazad van, csak az olyan eseteket lehetne kivédeni, amit néha megkapok: Ha csak beszólni tudsz, akkor minek jöttél ide?

És amikor leírom, hogy a 2., 7., 11., 12., 21., 27. választ is én írtam, és mind 100%-on van, akkor jön hogy nem tudtam. Vagy tovább duzzog.

Meg néha az az érzés, hogy egymásnak ellent mondó írások egy valakitől származnak, és hát akkor döntse el, hogy most melyik.

aug. 15. 09:34
 22/28 anonim ***** válasza:
Már hogy lenne igaza? Ezt nem hogy bizonyítani nem tudja, de csak elképzelései vannak a felhasználókról, persze sok tizenéves lehet, hangsúlyozom, lehet. Nem is a korral van egyébként probléma, hülye/értelmetlen/olvashatatlan/felesleges/stb. kérdéseket és válaszokat sokkal idősebbek is írhatnak. A nevekről sem lehet tudni, hogy mennyire valódiak, ha egyébként valós nevek. Nem hiszem, hogy sokan lennének, akik kitalált vezetéknév/keresztnév párost adnának meg, vagy olyat, ami nem az övék. A kérdező vezetékneve pl. szerintem nem valós, de a keresztneve lehet az, mert létezik ilyen név. De pl. John Rambo nyilván nincs.
aug. 15. 09:56
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Jó, itt egyszerűen arról van szó, hogy ha kialakul egy-egy kérdés alatt valamilyen párdbeszéd, - legyen az vita, veszekedés, vagy sima beszélgetés - akkor sokkal egyszerűbb felismerni a másikat ha annak nyilvános a neve. Anonimmal beszélgetni, veszekedni, vitázni nehéz, mert sosem tudhatod, hogy akkor melyik is az akivel kommunikálsz. Ezért lenne jó valamilyen beazonosítás.
aug. 15. 12:19
 24/28 kriszpo ***** válasza:

21: Ne izgulj! Miért is kellene itt kivédeni bármit? Itt a lényeg, hogy ha van egy kérdésed és érkezik rá 5-10-20+ válasz, akkor abból a halmazból kell kiválasztanod a számodra értékes információt (már ha van).

Egyszerű kitalált példa:

Milyen nagyra nő meg a festő pipitér?

Válaszok:

kispista:"évelő faj" - nem ez volt a kérdés

Habakukk99: "párosujjú patás" - nem releváns válasz

herCegNő11: "hüje vagy menné aludni!" - ezt nem kell kommentálnom

anonim: 60-70cm - ez akár hihető is

kobold57: [link]

KleinúR00: 70 cm körül - ilyen válasz már volt, nem kizárt, hogy igaza van

Az utolsó 3 válasz ér valamit, ezért azokat vesszük figyelembe. De a lényeg az, hogy MINDEGY hogy ki írta.

Duzzogókkal, ellentmondókkal nem kell foglalkozni.

22: Persze, hogy nincs igazam, ez a te igazságod! És ezzel a mondattal le is ráztalak, mert mindegy, hogy ki vagy. A lényeg, hogy a kommented haszontalan. Most megsértődsz, újjra támadásba lendülsz és írsz valami "szépet", megpróbálod megmagyarázni, hogy neked van igazad. Vita generálódik, veszekedés. Úgy teszek, mintha engem is felzaklatna a válasz, én is ideges lennék, de csak itthon, hátra dőlve rögöhök a válaszokat olvasva. Te egyre idegesebb vagy. Ki jár rosszabbul? Én, aki poénból belemegyek a szituációba és trollkodok, mert feldobod a magaslabdát vagy te akinek meg a vérnyomása az egekben van teljesen indokolatlanul?

22-es! Amit eddig írtam neked azt ne vedd komolyan! Csak rá akartam világítani arra, hogy itt a virtuális térben mennyire egyszerű hülyének lenni, csak úgy név nélkül.

43 éves vagyok, 1996 óta vagyok/voltam különböző chat oldalaknak (IRC), internetes fórumoknak a tagja. Ennyi idő alatt megtanultam kezelni a hülyéket (is), és megtanultam, hogy miről szól ez az egész. Kezdetben még máshogy viszonyultak az emberek egymáshoz. Akkor még olyan nickek születtek, amiket több éven, évtizeden át használt a felhasználó. És amikor szerveztünk élő találkozót, akkor is a saját becenevünkön szólítottuk egymást.

Szóval miért kellene, hogy bármiféle elképzelésem legyen egy-egy felhasználó kilétéről?

Igazad van, nem CSAK a korral van itt a probléma, inkább az agyi állomány rendellenes működésével.

"Nem hiszem, hogy sokan lennének, akik kitalált vezetéknév/keresztnév párost adnának meg, vagy olyat, ami nem az övék." Ezzel a mondattal pedig ellentmondtál magadnak, ha jól értelmezem. A lényeg, hogy kevés itt a valódi név, becenév. De nem is számít, ahogy korábban írtam. De elárulok valamit: Ha az nagyon kíváncsi vagy arra, hogy ki rejtőzik egy-egy hihetőbb becenév mögött, akkor miért nem keresel rá a Facebook-on például? ;)

23: Ez itt most nem az a "hely", ahol fontos lenne bárki kiléte, ahogy feljebb írtam.

1. Nézzük a kérdést/választ.

2. Eldöntjük, hogy tudunk/akarunk-e reagálni.

3. Ha igen, akkor válaszolunk, de nem a felhasználónak, hanem csak a kérdésre/válaszra reagálunk. Most is ezt csináljuk egyébként.

21-22-23: Reagáltam az írásotokra, de nem nektek, hanem csak arra amit írtatok. Az meg, hogy a 21-22-23-as komment 1,2 vagy 3 embertől származik, édes mindegy!

Remélem, így érthető volt, ha már ennyi időt elcsesztem a válaszokkal :)

aug. 16. 08:12
 25/28 kriszpo ***** válasza:
Előző kommntemben az "újra" szót véletlenül 2 db j-vel írtam.
aug. 16. 08:17
 26/28 anonim ***** válasza:
#24 22-es vagyok. Nem tudom, honnan veszed, hogy ideges lettem, és támadásba lendültem, csak leírtam a véleményem. Én sem most kezdtem a szakmát, bár kb. 2 évvel utánad csöppentem az IRC-be. 52 éves vagyok, ha már a kort hoztad szóba. Én írtam, hogy eleinte nem volt opció a nickek láthatósága, ezért nem mindenki gondolta át alaposan, ahogy én sem, ami a keresztnevem, és a születési évem, de gondolj csak hülye trollnak. Az ellentmondásos mondatok közé képzelj egy "de"-t pont helyett. Tehát a teljes neveknél (pl. Kovács János) sem lehetünk biztos benne, de többnyire valószínűleg valódiak, nincs itt semmi ellentmondás. Az más kérdés, hogy mennyire van igazam.
aug. 16. 08:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Az egész oldalnak az a lényege hogy lehet anonim módon kérdezni-válaszolni. Sok olyan kérdés és válasz van ami ciki, vagy egyszerűen nem akarja az ember hogy hozzá kössék, ennyi.
aug. 16. 16:50
 28/28 kriszpo ***** válasza:

#26: Azt hiszem, hogy nem olvastad végig elég figyelmesen a hozzászólásom, vagy nem értetted meg. Ez valahogy kimaradt neked: "22-es! Amit eddig írtam neked azt ne vedd komolyan! Csak rá akartam világítani arra, hogy itt a virtuális térben mennyire egyszerű hülyének lenni, csak úgy név nélkül." Ergo ha "megtrollkodlak", akkor te komolyan veszed (mint most jelen esetben is), pedig nem kellene. Pont ez lett volna a lényeg. Én nem írtam azt, hogy te "hülye troll" lennél. Kérlek, olvasd el újra, végig amit írtam.

UI: Ma már nem a 90-es éveket éljük, ma már "mindent is" lehet a virtuális térben, és PONT ezért nem kell foglalkozni a nevekkel vagy azzal, hogy a hülyék milyen válaszokat írogatnak.

aug. 18. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!