Minek köszönhető szerinted itt a kérdések egy részének borzalmas nyelvtana?
Figyelt kérdés
Az enyhébb helyesírási hibákat, félregépeléseket most hagyjuk. Az említett esetekben egy átlagos 6 éves gyerek szebben fogalmazná meg a kérdést. Ők az életben is így fogalmaznának? Találkoztál ilyen emberrel? Hadd ne írjak példát...jún. 11. 07:07
11/16 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, a kisebb helyesírási hibák itt nem számítanak, velem is előfordul néha. Olyanokat olvasok néha, amiket egy 3 éves gyerek is kiszúrna, ha felolvasnák neki. Szavakat pakolnak úgy-ahogy egymás mellé, ragokat néha külön írva, ha pl. fél másodperccel tovább tartana kötőjellel, és ez még a jobbik eset.
jún. 12. 20:09
12/16 A kérdező kommentje:
Tessék, én meg szóismétlést követek el, többször is...
jún. 12. 20:10
13/16 anonim válasza:
Tükrözi a magyar átlagember iskolázottsági szintjét. De nézz körül a facebookon, ott sem különb a helyzet. Rettentően elszomorító, de sajnos korábban is ilyen buták voltak az emberek, csak az internet előtt ez nem látszott, mert a kocsmában nem tűnt fel, itt meg feltűnik. (Bocs, nekik nem tűnik fel itt sem.)
14/16 anonim válasza:
Még az ország elvileg vezető egyetemének (ELTE) bölcsészkarán is (ahol elvileg olvasott, írástudó embereknek kellene megfordulniuk) elkeserítő a felhozatal. És nemcsak a hallgatók, hanem a tanárok körében is sokszor.
15/16 Szándékos Bendegúz válasza:
Számomra egyértelmű, hogy az iskolai oktatás folyamatosan romlik.
Amit ma nyelvtanként tanitanak az egy életszerűtlen blabla.
Már, amikor én iskolába jártam, akkor is az olyan használhatatlan dolgokat erőltették, mint a " mondatelemzés ".
Már akkor olyan ferde nyelvtani kifejezések voltak, mint a " névmások "
Mára itt tartunk.
16/16 A kérdező kommentje:
Amikor a híreket hallgatom, amit elvileg diplomás szerkesztők írnak, még akkor is szúrja a fülem néha egy-egy nyelvtani hiba, legalábbis amit én annak vélek, bár nekem csak érettségim van, mert ugye lehet, hogy ha sokan használják, pár év múlva már az lesz az elvárás... Szerintem nem feltétlenül az oktatási rendszert kell hibáztatni, hanem az alacsony olvasási hajlandóságot. Nem mondom, én sem vagyok egy könyvfaló, de egyrészt azért néha a kezembe veszek/vettem egyet, másrészt a neten sem csak közösségi oldalakat nézek meg, és régen újságot is olvastam. Nem Blikket...
júl. 13. 08:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!