Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ennyi ember használ régi...

Ennyi ember használ régi billentyűzetet?

Figyelt kérdés

Miér van hogy egy csomó ember nem képes ékezeteket használni a válaszok megírásakor??

Má "tokre" fölbaszom magam hogy nem lehet normálisan olvasni mer minden második szónál vagy pákó jut eszembe vagy valami beszéd hibás fogyatékos!!

2010. okt. 26. 18:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Vagy azért, mert

- b.asznak úgy írni(de van ékezetük)

- így tanulták meg régebben(van ékezetük az esetek legnagyobb részében)

- nincs ékezetük(külföldön általában).

A "régi billentyűzet"-nek ehhez semmi köze, nem amiatt nem írnak általában ékezetesen(de amúgy nekem is van nagyon régi billentyűzetem, és szépen virítanak rajta az ékezetes betűk, még az "ő" és az "ű" is).

2010. okt. 26. 18:17
 2/14 A kérdező kommentje:
a régi billentyűzetet nem úgy gondoltamxD
2010. okt. 26. 18:24
 3/14 anonim ***** válasza:
Az en gepemen nincsenek ekezetek mert kulfoldi a gepem es en is:)Pl en ezert nem irok ugy;)Van kulon menu es akkor bizonyos billentyuk helyetesitik az ekezetes betuket de ugy sokkal bonyolultabb ezert irok igy.
2010. okt. 26. 19:15
 4/14 A kérdező kommentje:
akkor tőled külön bocsánatot kérek mert te a billentyűzeted miatt nem tudsz normálisan írni!!:D
2010. okt. 26. 20:00
 5/14 anonim ***** válasza:
64%

Mi az hogy nincs ékezet? ne viccelj már. Minden rendszeren be lehet állítani, szinte bármilyen nyelvű billentyűzet kiosztást.

Vagy nincs rárajzolva a billentyűzetedre? nem túl nagy összeg egy magyar billentyűzetbe beruházni. vagy ha nem akarsz rá költeni, esetleg az értelmi szintedet meghaladó feladat, az összesen kilenc (azaz 9) darab, ékezetes betű helyét megjegyezni? de akár még filctollal is ráírhatod a gombokra.

2010. okt. 28. 13:29
 6/14 199303 ***** válasza:
vannak olyanok akiknek nincs ékezetes betü a billnentyüjükön. nekem sok külföldi ismerösöm van és a legtöbbjüknek nincs ékezet a billentyün de szerintem elég könyü elolvasni amit irnak bár lehet csak azért mert már megtanultam ugy olvasni. persze azért van pár szo amihez viszakell kérdezni. ha pl azt irják: AGY. akkor nem tudom h agyra vagy ágyra gondolnak:D olyankor mindig leirom agy vagy ágy és akkor mindig viszairják h az elsö vagy második variácioXD ugyhogy néha tud vices lenni egy ilyen beszélgetés:D:D
2010. okt. 30. 15:21
 7/14 anonim ***** válasza:

A régi billentyűzetet hogy értetted?

Amúgy van olyan, akinek van ékezete, de nem használja? Hát erre nem is gondoltam...

2010. nov. 24. 21:42
 8/14 anonim ***** válasza:

Én külföldön élek,nincs ékezet a billentyűzeten,de mégis tudok ékezettel írni!Hogy lehetséges ez?Lehet én vagyok a kiválasztott?

Nem,csak "ismerem" a magyar billentyűzet kiosztást és nem vagyok lusta használni.Ennyi.

Ahogy fentebb írták,be lehet állítani hogy magyar billentyűzet kiosztást használsz,a többi már csak szorgalmon vagy lustaságon múlik...

Én sem értem sokan miért olyan lusták erre.Számomra nemhogy olvasni,de még írni is zavaró ékezet nélkül.

2010. nov. 24. 21:45
 9/14 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy minden billentyűzeten be lehet állítani a magyar kiosztást, de szerintem elég sokan nem azzal akarják tölteni a szabadidejüket, hogy magolják melyik billentyű mit jelent.. Vagyis ez a szorgalom kérdése hülyeség, már bocs.

Aki azzal 'érvelt', hogy egyesek hülyék megtanulni az ékezetes betűket annak meg üzenem, hogy egyesek meg hülyék kicsit megdolgoztatni az agyukat és ékezetek nélkül olvasni.

Egyébként meg ha titeket zavar, hogy valaki így ír, nem kell elolvasni, nyugodtan át lehet ugrani..

Én sem értem a régi billentyűzetet hogy lehet máshogy érteni, mint hogy régi..

2010. nov. 24. 21:59
 10/14 anonim ***** válasza:

21:59

A szorgalom miért hülyeség?Angol billentyűzet esetén lássuk melyik karakterek helyét kell memorizálni,"begyakorolni":

öüóőúéáűí@-<!?'/\=:;()yz

sac/kb ennyi.Hát ez tényleg lehetetlen,nemhogy az egész nap,de egy élet rá megy mire ezt megtanulja valaki.Én már csak tudom,kb 2 óra gyakorlás,folyamatos gépelés után már rögzült hogy mi hol van.Ha valaki ennyit sajnál rá szánni,az lustaság...Szóval igenis "szorgalom kérdése"

2010. nov. 24. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!