El akartam küldeni innen a gyk-rol egy barátomnak messengeren egy kérdést és mielőtt elküldtem kiirta az üzenetnél hogy “Captcha!” Miért? És végul elküldtem.
Új account?
Verifikáld a facebookodat.
A Captcha a botok szűrésére van, ha verifikáltad magad, akkor már elvileg nem dobja fel.
Akkor dob fel CAPTCHA-t az oldal, ha rövid időn belül nagyon sok műveletet ismételsz meg. Ilyenkor beékel egy oldalt a böngészésbe, ahol meg kell oldani egy feladványt, igazolva ezzel hogy nem vagy robot. Amíg ezt nem csinálod meg, addig nem tölti vissza a normál felületet.
Lehet, hogy rosszul kezeli mobilos böngészőben valamelyik műveletet az oldal (túl sok lekérést generál), és sikerül vele beriasztania a CAPTCHA-eljárást. És mivel nincs normálisan megcsinálva, erre a hibára a feladványt sem tölti be.
Próbáld meg esetleg másik böngészőben, hátha ott jól (vagy rosszul nem) működik.
Ez egy teljesen-teljesen bevett eszköz a robotok ellen. A googlebot-ot nem kell szűrni, de sok rosszindulatú van. De szokatlan tevékenységek szűrésére is jó lehet. Van olyan módszer is, amit a látogató nem is érzékel, ezek a hol van zebra, autó, mennyi 3+4, meg torz betűket kell kibogarászni kicsit ósdi.
De ne izgulj, a TEK nem fogja rád rúgni az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!