Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Vajon ez lehetséges?

Vajon ez lehetséges?

Figyelt kérdés
A moderátorok használhatják normál felhasználóként az oldalt más accounttal, vagy ezt tiltja a szerződésük?
2023. márc. 15. 18:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%
Ez olyan mintha a tescos dolgozó nem vásárolhatna a tescoban a munkaidő után.
2023. márc. 15. 23:38
 12/26 anonim válasza:
85%

Valamikor olvastam, hogy van egy szabály, hogy nem írhatja egy felhasználó, hogy ő moderátor, automatikus ban jár érte, ezért a kérdésedre nem fogsz választ kapni, érdemes lenne inkább emailben rákérdezni.

Szerintem magánemberként használhatják, hiszen ez egy anonim oldal, ha benne is lenne a szerződésükben, a munkahelyük nincs tisztában azzal, hogy a hivatalos mailcímükön kívül milyen más mailcímeik vannak, akármivel felregisztrálhatnak.

Az IP címet illetően meg simán mondhatják azt is, hogy ez nem az ő fiókjuk, hanem lakótársé, rokoné.

2023. márc. 16. 01:28
 13/26 TappancsMancs ***** válasza:
68%

Kérdező a MAC rendszert nem ismerem, de PC-n olyan lehetőség létezik, hogy rendszergazdai szinten mindent letiltanak. Az lehetséges. Ha nincs minden letiltva, akkor regisztrálhatnak. Amúgy készítettem régebben pár weboldalt, szóval alapvetően ismerem a dolgot. Egy weboldal készítésekor is kell csinálni próba regisztrációkat és ellenőrizni például a kiküldött emaileket. Meg azt, hogy a regisztrálók megfelelően látják-e az oldalt és a funkciókhoz hozzáfének-e. Stb, stb. Az PI címet látják egy oldal hátterében és még sok egyebet is, kivétel a jelszó szokott lenni. De az IP cím önmagában nem blokkol semmit, csak ha rendszergazda szinten állítanak rá valamit.

Valóban olyan, mint ahogy 11-es írta vagyis ha nincs tiltva a rendszerben, akkor lehtséges.

Amiket írsz abból úgy tűnik, hogy szerinted nem lehetséges, de nem írod a magyarázatát, csak valamit... hogy ismerik az IP-t. Na és?

2023. márc. 16. 14:39
 14/26 TappancsMancs ***** válasza:
71%

14/ Ott írtam a 13-asban, hogy a MAC rendszert NEM ismerem. :)

Másik: ha ismered mi a MAC rendszer és a kérdéshez pontosan (!) hogyan kapcsolódik, akkor a részleteit magyarázd el és ne csak azt írjuk már, hogy a mac-nél nem...

2023. márc. 16. 16:02
 15/26 TappancsMancs ***** válasza:
71%
Szóval ne csak igen-nem kijelentéseket írjunk, mert abból megérteni kb semmit sem lehet. És jöhet is a MAC kapcsolatos működése... :
2023. márc. 16. 16:03
 16/26 TappancsMancs ***** válasza:
58%

"Számítástechnika alapképzés első nap, első óra."

És akkor ezekszerint bárki végzett a létező akárhány sokféle iskola sokféle szakmája közül valamelyikben, akkor az mondhatja: "első nap, első óra". Bármilyen szakmában mondható. Az áplónő is mondhatja majd valamire ezt, az autószerelő is, a cukrász is, a fodrász is, a gyógyszerész is, a muzeológus is, a csillagász is, a könyvelő és rendőr is, a könyvtáros is... Vagy csak bizonyos szakmákon végzettek mondhatják esetleg...

Nem zöldeztem egyéb okokból a válaszodat, de amúgy igen a Macintosh számítógépekre értettem, így van, azt tényleg nem ismerem. Lehet, hogy megpelőnek fogod találni, de amiket írtál azt teljesen kiakadás nélkül is közölhetted volna, mert hasznos a tartalom amúgy.

"Igen, tudom, ezt a kommentemet is moderáltatni fogjátok, mert ciki ennyire ostobának lenni." Eddig inkább tűnik úgy, hogy általában véve a társadalom tagjai nem szoktak mindet is tudni. Ezért is van ez az oldal. Te tudsz bizonyos dolgokat, én megint másban vagyok járatos, a kérdező megint mást ismer, stb. A válasznak a kérdéssel kapcsolatos tartalmát szerintem senki sem fogja lepontozni.

Bár a már az előbbiekben kérdezett lényegi rész megint kimaradt,

>>> Vagyis a két azonosító miért gátolna az admin belépéstől független regisztrációt külön tiláts nélkül úgy alapvetően?

>>> Feltehető a kérdés úgy is, hogy adott gépen az admin bejelentkezés mellett az szóbanforgó azonosítókhoz feltétlenül kapcsolódik-e tiltás másik regisztrációhoz és másik bejelentkezéshez?

Szerintem csak külön tiltással.

2023. márc. 16. 18:12
 17/26 A kérdező kommentje:
Úgy látom, hogy törölhettek néhány választ.😂 Tappancs, a MAC-cím egy 12 karakterből hexadecimális számsor, mely minden hálózati eszköz esetén egyedi, és nem megváltoztatható vagy elrejthető. Az üzemeltető látja az összes, a szerverre csatlakozott eszjö MAC-címét is, nem csak az ip-t.
2023. márc. 16. 18:28
 18/26 anonim ***** válasza:
54%

"Az áplónő is mondhatja majd valamire ezt, az autószerelő is, a cukrász is [...]"

Így van. Ha te egyáltalán nem értesz az autószereléshez, majd valahol - egy erről szóló témában - nyilvánosan kijelented, hogy értesz hozzá, foglalkoztál vele, bár most pontosan nem ugrik be, hogy a benzin az a dízel vagy az elektromos autóba való-e, akkor jogosan fog az autószerelő beléd kötni (és lehülyézni).

Ahogy az ápolónő is, ha "szakmabeliként" fülcimpából akarsz vért venni.

Kíváncsi vagyok, ezt is moderáltatod-e.

2023. márc. 16. 18:33
 19/26 anonim ***** válasza:
70%
Szoftveresen meghamisítható a MAC cím, de ez tényleg már csak szőrszálhasogatás és rég nem a kérdésről szól. Gyárilag valóban bele van égetve a hardverbe és állandó, de miután szoftver olvassa ki az értékét, oda be lehet ékelni egy egyszerű szkriptet ami átírja másra. Az op.rendszer számára átverhető, egy távoli eszköz esetén passz.
2023. márc. 16. 18:34
 20/26 A kérdező kommentje:
#19 Bár offolok, de ez a szoftveres meghamisítós történet már az első routernél elakad. Arra pedig igen kevesen képesek, hogy ilyen mélységekben nyúlkáljanak egy router firmware-ében.
2023. márc. 16. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!