Ha rákattintok egy válasz mellett a kör alakú százalékos értékelésekre, és ott látom a saját értékelésemet, amin 30%-os értéket látok, az mit mutat?
A jogosultsági szint (a felhasználó neved melletti kék, alul bevágott négyzetben látható szám) korlátozhatja, hogy milyen mértékig jelenik meg és számítódik be az értékelési százalékod. Csak akkor mutatja a valós válaszértékelési százalékod, ha ezt a korlátot nem haladod meg.
Ha rákattintasz a jogosultsági szinted jelére, akkor a jogosultságaid közt el is olvashatod, hogy „Érték százalékod maximum 30%-ként számít egy-egy válasz összértékelésénél.”
Hogy mennyi valójában, azt a Toplistás helyezéseid-re kattintva láthatod: „X százalékban hasznosan értékelsz válaszokat.”
┌─ Az 1-es és 2-es válaszok írói nem értették meg a kérdést. (12:34, 13:12)
A kérdező leírta, hogy „rákattintok egy válasz mellett a kör alakú százalékos értékelésekre”. Miért ne látná a saját értékelését is? Ti is (és a veletek egyetértő hasznosnak értékelők is) látjátok.
Amire ti gondoltatok, az más. Az nem a válasz melletti körre kattintáskor megjelenő értékelés felsorolás, hanem a válaszoló kék sávjában megjelenő öt pipás kör, ami egész mást mutat: nem a saját értékelést, hanem azt, hogy abban a kategóriában mások értékelése alapján mennyi a válasz írójának válaszadási százaléka. ─┘
↑ 4/ (14:15)
Nem. A két válasznál egyetlen közös értékelő van: 90% értékelési százalékú, aki válaszokat nem hasznosnak értékelte (piros kör).
A 2-es válasz (13:12) a te válaszod, azt nem is értékelhetted.
Az 1-es választ értékelted (12:34), olvasható is, hogy „Szerinted a válasz hasznos”.
Mivel egyetlen hasznos értékelés van (zöld kör), az, a te értékelésed: 65%-os az értékelési százalékod.
Ha rákattintasz a Toplistás helyezéseidre, akkor a ponttáblázat alatt ezt fogod olvasni: 65%-ban hasznosan értékelsz válaszokat. (A 80%, gondolom, a válaszadási százalékod; ha valóban ennyi, akkor azt olvashatod a ponttáblázat alatt, hogy Mások értékelése alapján 80%-ban hasznos válaszokat adsz.) És ebben a kategóriában: Kezdőoldal » Egyéb kérdések még nincs annyi mások által értékelt válaszod, hogy legyen erre a kategóriára megállapított érték, ezért a válaszod kék sávjában nincsenek pipás körök.
Az 5-ös választ írtam. Csak a 4-es válasz képét néztem: a válaszom megjelenítése után láttam, hogy vannak a 2-es válasznál pipás körök.
Épp arra jó, hogy láttassa: erre gondolt az 1-es és 2-es válaszoló: a saját válaszadási százalékát nem látja, ezzel keverték össze a kérdezett értékelési százalékot.
De látom a sajátomat!
Az elsőnél megnéztem, volt egy 56, 65, 90 értékelés. Majd nyomtam egy zöldet és máris megjelent a 30% zöld értékelés tőlem.
De, bacod. Az nem a saját értékelésed, hanem ahogy te értékeltél.
Ez nagyon nem ugyanazt jelenti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!