Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Örülnétek, ha lehetne hitelesí...

Örülnétek, ha lehetne hitelesíteni a GYK fiókokat?

Figyelt kérdés

Tehát az embernek hitelt érdemlő módon kellene igazolnia, hogy nem a 92. profiljáról van szó.

Például egy jelképes összeget át kellene utalni, és/vagy egy irodába be kéne fáradni fényképes okmánnyal amin az életkor is kiderül.

2022. jún. 21. 17:55
A kérdező szavazást indított:
Nem
Csak az utalásos rész jöhetne szóba.
Igen, például a szexualitás rovat miatt kiemelten fontos lenne tudni h elmult-e már 18 az illető és h férfi-e vagy nő.
Jó lenne, de én nem foglalkoznék vele
Igen, GDPR ide vagy oda , valami szűrőre szükség van a trollok ellen
Egyéb (leírom, kifejtem)
30 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Egyetlen profilommal se támogatom a 92-ből!
2022. jún. 21. 17:56
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Senki nem csinálna ilyet, olyan magasan eltúlzott amit leírsz.

A kétfaktoros hitelesítéssel vissza lehetne vágni a trollok számát (és még ez ellen is sokan háborognak), mert ha tiltják a profilodat, akkor tiltják a hozzá rendelt telefonszámot is, egy troll sem fáradna azzal hogy új és új SIM kártyákat vegyen csak azért, hogy visszajöhessen, akkor keresne másik helyet. A netes telefonos szolgáltatásokat pedig tiltólistára lehetne tenni (ahogy azt most a VPN szolgáltatókkal sem teszik meg tartomány alapon, ezért jön vissza az összes kitiltott).

Lásd:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1164977..

2022. jún. 21. 18:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat , helyesbítem a kérdést. Tehát a hitelesítés nem lenne kötelező, csak akkor KELLENE hitelt érdemlően blabla, ha szeretné a jelzést hogy pl "hitelesített női profil".
2022. jún. 21. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Már most is az. Tőlem kértek okmányt.
2022. jún. 21. 18:17
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

"Igen, például a szexualitás rovat miatt kiemelten fontos lenne tudni h elmult-e már 18 az illető és h férfi-e vagy nő."

Nem mindegy a neme?? Az csak az ismerkedésben számíthat, és mielőtt találkozol valakivel, gondolom előtte sem csak a Gyakorin kommunikáltok.

2022. jún. 21. 18:21
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Attól anonim az oldal, hogy ne tudják ki vagy. Szembemenne minden eddig elvvel, aránytalanok az elvárásai, és szimplán jogsértő amit leírsz. Nem kérhetik be, nem is tárolhatják megfelelő jogalap nélkül az okmányaidat. Egy elfogadható kivételt lehet esetleg felhozni, az a 16 éven aluli/felüli felhasználók törlésénél felmerülő életkor tisztázása (pl. viccből leírtad hogy 16 éven aluli vagy és tiltottak, de szeretnéd kérni a helyreállítást, ott valahogy hitelesen kell igazolnod hogy valóban elmúltál). De ez sem egy általános eljárás.
2022. jún. 21. 18:25
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
4 es vagyok és emailekkel is tudom bizonyitani hogy a gyk kért okmányt.
2022. jún. 21. 18:43
 8/12 A kérdező kommentje:

E-mailekkel?

Hol laksz? Szívesen ránéznék azokra a levelekre. Nekem ez nem tűnik életszerűnek

2022. jún. 21. 18:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a trollokat szűrném ehhez alapvetően egy sima telefonos visszaigazolás is elég regisztrációnál, aztán azzal a számmal többet enm elhet regelni.

Más kérdés hogy míg az oldal a reklámokból tartja el magát így kell a minél több látogató, ha visszatérő troll ha nem.

2022. jún. 22. 07:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen felesleges lenne. Ha fényképes okmányt kellene egy irodában bemutatni, akkor már valóban nem lenne anonim az oldal, fizetni pedig sokan nem szeretnének a használatáért, ezért ha pénzt kellene átutalni, kevesebb felhasználó maradna.
2022. jún. 24. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!