Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Várható valamikor olyan...

Várható valamikor olyan fícsör, hogy lehessen utólag szerkeszteni egy választ?

Figyelt kérdés
Velem nem egyszer előfordult már, hogy szükség lett volna rá, mert véletlenül rossz szót használtam vagy rosszul fogalmaztam.
2022. jún. 2. 08:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
Egyelőre fontosabb lenne számodra megtanulni magyarul - hogy megfelelő szót tudj választani -, illetve ha angol szót akarsz használni, akkor tudd rendesen leírni!
2022. jún. 2. 08:18
 2/18 anonim ***** válasza:
73%
Várhatsz rá nyugodtan, senki nem tiltja meg.
2022. jún. 2. 08:46
 3/18 A kérdező kommentje:
#1 Programozó vagyok, nálunk általánosan elterjedt ez a szó angolul (nem is igazán létezik pontos magyar megfelelője), és gyakran írjuk magyarosan annak ellenére, hogy ismerjük az angol írásmódot. De azért bírom, hogy mindig van valaki, aki válaszadás helyett jobban szeret kötözködni.
2022. jún. 2. 13:53
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Van erre egy régi trükk, de elég kevesen használják: mielőtt beküldöd a kérdést/választ, előtte olvasd végig újra. Így látni fogod ha elírtál egy szót, azt is ha kimaradt valami a közlendőből, és még akkor ott belerakod. A kérdés és válasz szerkesztésén nincs időlimit, ha akarod, akkor 1 óráig csinosítgatod, hogy hibátlan legyen.

A gond inkább az, hogy a többség gyorsan összehányja a gondolatait és kérdőjelet tesz a végére, majd beküldés után jön rá, hogy tele van hülyeséggel, elírással. És az oldalt okolja, hogy miért nem enged javítani, mert bezzeg máshol lehet.

Biztos lehetsz benne, hogy amelyik oldalon egyszer még javítani lehet a szövegedet, ugyanúgy lesznek akik abba is belebakiznak majd, és azért vergődnek, hogy miért nem lehet még egyszer kijavítani. Erre pedig soha nem lesz megoldás, mert a hiba nem az oldalban van.

2022. jún. 2. 14:38
 5/18 2*Sü ***** válasza:
84%
Sejtésem szerint több visszaélés, probléma lenne belőle, mint amennyi haszna lenne (akár a felhasználók, akár a szolgáltató oldaláról nézem). Ha rosszul írtál valamit, akkor egy következő válaszban így is tudod magad pontosítani.
2022. jún. 2. 15:53
 6/18 TappancsMancs ***** válasza:
49%
Youtube-on is szerkeszthető a hozzászólás, tehát jó az.
2022. jún. 2. 19:58
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
A Youtube egy videómegosztó, ahol senkit nem érdekel a hozzászólásod és nincs hozzáadott értéke a videóhoz. Ez pedig egy kérdés-válasz oldal, ahol akár 1-2 percen belül választ kapsz a kérdésedre, és nagyon jól el lehet trollkodni azzal, hogy az ellenkezőjére írod át a kérdésedet, amiért majd az kap lepontozást aki jóhiszeműen, normálisan és jó választ adott valamire, amit senki más nem ismer el neki, hiszen nem a látható kérdésre reflektál.
2022. jún. 2. 20:10
 8/18 TappancsMancs ***** válasza:
Rendben valóban át lehet így is írni, de az kiderül és oda is lesz írva. Szerintem amennyi ilyen lenne, annyi marhaság egyébként is van. Meg a kérdező és én is a válaszokra értettem, és nem a kérdésre. Az tényleg nem mindegy. A normális beszélgetésből indulnék inkább ki, egy helyesírási hibát, vagy lemaradt akármi lehetne pótolni. Szerintem többnyire jobb lenne, a trollok meg úgyis lebuknának. A pontozást is javíthatóra csinálnám, hiszen az ember néha elkapkodja és nem lehet azt sem javítani. Máshol is javítható egy like-olás. Az a bevált.
2022. jún. 2. 20:30
 9/18 A kérdező kommentje:
Lehetne valamilyen korlátozott megoldás is, pl. 1 percig lehetne szerkeszteni a választ, vagy amíg nem érkezik újabb válasz, vagy amíg nem értékeli senki, stb. Youtube-on és Facebookon az utólag szerkesztett kommentek meg is vannak jelölve egy edited/szerkesztett címkével.
2022. jún. 2. 20:56
 10/18 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem a szerkesztés teljesen normális, és nem a renitensekhez kell igazítani, mert az csak többlet korlátozásokhoz vezet. Akik meg átirkálják azok le is buknak, mert ott lesz a válaszokban az is, jelezni fogják.
2022. jún. 2. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!