Jó ötletnek tartanád azt a változtatást, hogy kérdéseket is lehessen pontozni úgy, mint a kommenteket?
Hogy a kérdés hasznos-e/nem hasznos, így lényegében ezzel a kérdezőt is lehetne értékelni, minősíteni. Pontosabban a kérdés minőségét/hasznosságát lehetne minősíteni. Így a troll/értelmetlen kérdéseket le lehetne mindig pontozni.
Kommenteknél meg a hasznosságon kívül lehetne értékelni azt, hogy mennyire tetszik neked a válasz. Ez 2 féle értékelési típus lenne. Hasznosság és kedvelés.
Értem. Csak abból a szempontból lenne jó, mert sok esetben nem tudom például, hogy miért lettem lepontozva, csak ment a vörös iksz. Ehelyett lehetnének az említett példáim (ez a válasz primitív volt, vagy ez a kérdés gyűlölködő volt stb...)
Ezzel a visszajelzéssel a kedves Gyakorizó teljesebb képet kapna arról, hogy mi volt pontosan a pozitív/negatív kritika tárgya és ezzel pedig fejlődne az önképe pozitív irányban. 🙂
Lenne mondjuk 5-5 értékelési opció pozitív és negatív értelemben.
Pozitív: aranyos, vicces, kedves, tartalmas, lényegretörő.
Negatív: troll, primitív, gyűlölködő, értelmetlen, nem a kérdésre válaszol.
És mindenki kattinthatna a megfelelőre. De ezek példák voltak, lehet más jobban össze tudja ezeket szedni.
"Hogy a kérdés hasznos-e/nem hasznos"
Hasznos, ha a kérdezőt érdekli a válasz, meg akarja kérdezni, megválaszolásával lehet segíteni.
Tehát ez hülyeség.
"mélyebb önreflexiót kapva"
XD. Ha nem akar "javulni", nem fog, főleg, ha troll. Aki primitíven vagy trágáran ír, az értékelésektől nem lesz műveltebb vagy cibvilizáltabb.
"sok esetben nem tudom például, hogy miért lettem lepontozva, csak ment a vörös iksz"
Hát az biz' a lepontozó trollok miatt van. Újfiú lehetsz itt.
"a kedves Gyakorizó teljesebb képet kapna arról, hogy mi volt pontosan a pozitív/negatív kritika tárgya és ezzel pedig fejlődne az önképe pozitív irányban. 🙂"
Igen, ez szép, lenne, de sajnos csak lenne. Addig lásd a 16-os választ.
"bűnbánatot tartana"
Ezt még mindig nem értem.
A kérdésekre valamit viszont tényleg be lehetne vezetni.
Valahogy hátrébb legyenek, vagy ne lehessen őket kiemelni. A kérdező ritkábban kérdezhessen, vagy egy százalék legyen rajtuk a kérdéslistán, hogy az alacsony %-úakat meg se nyissuk. Ha valaki trollkodik, állandóan ugyanazt kérdezi, vagy már rengeteg olyan kérdés volt.
De itt megint elérünk oda, hogy a trollok a "jó" kérdéseket is leértékelnék, nem lenne 100%-os a szűrés, és hogy miért is korlátoznák a nem ártalmas trollokat. Meg egyebek. Olyan pedig már most is van, hogy "Feltételezhető, hogy a kérdező már többször feltette ezt a kérdést".
A kérdezők is ismerik magukat, ez fontos.
Ez egy kérdés-válasz oldal. Valakinek kérdése van, amire választ szeretne kapni. Neked két dolgot kell eldöntened, hogy segíts a kérdezőnek dönteni: hasznos volt a válasz, vagy sem.
Többet akarsz beleképzelni az oldalba, mint amire hivatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!