A kérdés- és kommentszerkesztési opciót azzal az indokkal nem vezetik be, hogy a trollok visszaélnének vele. És ha csak pár percig lehetne szerkeszteni?
Sokszor 1-2 percen belül már válasz érkezik a feltett kérdésre. Ha addig átírod a szövegét, értelmét veszti a hasznos és segítő válasz, és akár ellentétes tartalmúvá is válhat az átírt kérdéshez képest.
A kérdés (témája) mindig ugyanarról az egyszerű emberi hibáról szól: sokan nem hajlandók visszaolvasni, hogy mit is írtak le a szövegdobozba. Leírnak egy gondolatmenetet, de nem nézik át újra, hogy valóban le volt-e írva minden fontos információ, és helyesen lett-e leírva a szöveg. Helyette elvárják, hogy az oldal legyen tákolva és bolondbiztossá téve, pedig semmi másra nincs szükség, csak újra végig kellene futnod a korábban leírt szövegen, és csak azután beküldeni.
Én ezt a kommentet egyszer visszaolvastam, és találtam benne elírást. Másodjára is elolvastam, és utána nem. Igaz, ezzel a szerkesztési idő 1 perccel megnőtt (kb. 7 perc alatt fogalmaztam meg ezt a mondanivalót), de nem fog okot adni arra, hogy emiatt bosszankodjak majd utólag. Főleg ne az oldalban keressem a hibát, hogy vajon miért nem tettek meg mindent, hogy amit én elrontok, azt velük javíttassam ki a szerkesztés által.
Mert azok reakciók és beszélgetések, nem pedig konkrét válaszok egy konkrét kérdésre.
Ez az oldal nem fórum, és itt az értékelési rendszer szorosan kapcsolódik a válasz tartalmához, a válaszok pedig a kérdéshez. Ha belenyúlsz valamelyikbe, borul az egész rendszer. X leadott egy hasznos értékelést egy olyan válaszra, amit Y végül átfogalmaz valami nagy hülyeségre. Aztán Y válasza sem releváns a kérdésben, mert közben Z átírta az egészet.
Ezen az oldalon csúcsidőben és forgalmasabb kategóriákban több komment is beérkezhet 3-5 perc alatt egy kérdés alá, ahogy értékelést is leadhatnak. Bármelyiket másítod meg, az összes többi emberből csinálsz hülyét vele.
Mindent ki lehet küszöbölni, más módon.
Voltam állandó résztvevője ilyen rendzsernek.
Tehát kiírod a kérdést. Ha nincs hozzászólás, szerkesztheted, törölheted.
Na itt írtátok, hogy ha...
és a megoldás, ha valaki megnyitotta a válaszadási űrlapot, akkor te már nem tudod megváltoztatni, blokkolva a rendszer. Ha nem küld be semmit, úgy hagyja el űrlapot, akkor újra módosítani tudod.
Ha van beküldött válasz, akkor már nem.
És ugyanez a válastokra is. Utolsó törölheti a mit írt, vagy szerkesztheti. Ha már utána más us írt, akkor már nem.
Ezt kellene bevezetni.
Olyan kiegészítéssel, hogy ha éppen szerkeszted, és valaki válaszol, akkor kiszól neked, hogy ne törd magad, felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!