Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A kérdés- és kommentszerkeszté...

A kérdés- és kommentszerkesztési opciót azzal az indokkal nem vezetik be, hogy a trollok visszaélnének vele. És ha csak pár percig lehetne szerkeszteni?

Figyelt kérdés
Például az SG-n is úgy működik, hogy 5 percig szerkeszthető a komment. De nem is lenne muszáj ennyi. Mondjuk, hogy 3 percig lehetne szerkeszteni a kérdést vagy a kommentet. Ennyi idő alatt nem igazán tudnának a trollok trollkodni, hisz jóllehet még válasz sem érkezne. Szerintetek?

2021. okt. 2. 10:12
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
És mondjuk ugyanennyi ideig törölni is lehetne a kérdésedet vagy a kommentedet.
2021. okt. 2. 10:20
 2/24 anonim ***** válasza:
84%

Sokszor 1-2 percen belül már válasz érkezik a feltett kérdésre. Ha addig átírod a szövegét, értelmét veszti a hasznos és segítő válasz, és akár ellentétes tartalmúvá is válhat az átírt kérdéshez képest.

A kérdés (témája) mindig ugyanarról az egyszerű emberi hibáról szól: sokan nem hajlandók visszaolvasni, hogy mit is írtak le a szövegdobozba. Leírnak egy gondolatmenetet, de nem nézik át újra, hogy valóban le volt-e írva minden fontos információ, és helyesen lett-e leírva a szöveg. Helyette elvárják, hogy az oldal legyen tákolva és bolondbiztossá téve, pedig semmi másra nincs szükség, csak újra végig kellene futnod a korábban leírt szövegen, és csak azután beküldeni.

Én ezt a kommentet egyszer visszaolvastam, és találtam benne elírást. Másodjára is elolvastam, és utána nem. Igaz, ezzel a szerkesztési idő 1 perccel megnőtt (kb. 7 perc alatt fogalmaztam meg ezt a mondanivalót), de nem fog okot adni arra, hogy emiatt bosszankodjak majd utólag. Főleg ne az oldalban keressem a hibát, hogy vajon miért nem tettek meg mindent, hogy amit én elrontok, azt velük javíttassam ki a szerkesztés által.

2021. okt. 2. 10:37
 3/24 A kérdező kommentje:
2: De akkor az SG-n, a Youtube-on (ott például korlátlanul lehet szerkeszteni és törölni) és más oldalakon miért működik a dolog?
2021. okt. 2. 10:55
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Mert azok reakciók és beszélgetések, nem pedig konkrét válaszok egy konkrét kérdésre.

Ez az oldal nem fórum, és itt az értékelési rendszer szorosan kapcsolódik a válasz tartalmához, a válaszok pedig a kérdéshez. Ha belenyúlsz valamelyikbe, borul az egész rendszer. X leadott egy hasznos értékelést egy olyan válaszra, amit Y végül átfogalmaz valami nagy hülyeségre. Aztán Y válasza sem releváns a kérdésben, mert közben Z átírta az egészet.

Ezen az oldalon csúcsidőben és forgalmasabb kategóriákban több komment is beérkezhet 3-5 perc alatt egy kérdés alá, ahogy értékelést is leadhatnak. Bármelyiket másítod meg, az összes többi emberből csinálsz hülyét vele.

2021. okt. 2. 11:02
 5/24 A kérdező kommentje:
4: Akkor lehetne mondjuk 1 perc szerkesztési idő. Ez kb. tényleg csak arra elég, hogy az esetleges helyesírási hibákat gyorsan ki lehessen javítani.
2021. okt. 2. 11:08
 6/24 anonim ***** válasza:
92%

Mindent ki lehet küszöbölni, más módon.

Voltam állandó résztvevője ilyen rendzsernek.

Tehát kiírod a kérdést. Ha nincs hozzászólás, szerkesztheted, törölheted.

Na itt írtátok, hogy ha...

és a megoldás, ha valaki megnyitotta a válaszadási űrlapot, akkor te már nem tudod megváltoztatni, blokkolva a rendszer. Ha nem küld be semmit, úgy hagyja el űrlapot, akkor újra módosítani tudod.

Ha van beküldött válasz, akkor már nem.

És ugyanez a válastokra is. Utolsó törölheti a mit írt, vagy szerkesztheti. Ha már utána más us írt, akkor már nem.

2021. okt. 2. 11:21
 7/24 A kérdező kommentje:
6: Ez is egy ésszerű lehetőség.
2021. okt. 2. 11:23
 8/24 anonim ***** válasza:
83%

Ezt kellene bevezetni.

Olyan kiegészítéssel, hogy ha éppen szerkeszted, és valaki válaszol, akkor kiszól neked, hogy ne törd magad, felesleges.

2021. okt. 2. 15:10
 9/24 A kérdező kommentje:
8: Csakhogy ehhez az oldal üzemeltetőinek először el kellene érniük, hogy az oldalon egyáltalán működjön egyfajta live üzemmód. Hiszen jelenleg még az sem lehetséges, hogy az új kérdések és kommentek maguktól megjelenjenek, frissíteni kell hozzájuk. Bár evvel nincs egyedül az oldal.
2021. okt. 2. 15:39
 10/24 A kérdező kommentje:
Ami még eszembe jut, a limitált szerkesztési idő mellett esetleg lehetne még az, hogy megjelenik egy értesítés, hogy a kérdés vagy a komment szerkesztve lett xy időpontban. (Ez így is van egyes oldalakon.) Valamint lenne egy link is, ahol meg lehet nézni az eredeti, szerkesztetlen kérdést vagy kommentet. Így aki trollkodásból szerkeszt, jó eséllyel lebukik. Persze igaz, a visszájára is elsülhetne, lehet lennének trollok, akik direkt azért nézegetnék az eredeti kommenteket vagy kérdéseket, hogy valami egész apró dologra beszólhassanak a kérdezőnek vagy a kommentelőnek. (Pl. Mi van, kiírás után hirtelen rájöttél, hogy szégyenletes dolog kiírni, hogy csak havi 70 ezret keresel?)
2021. okt. 2. 15:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!