Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért van az, hogy bármilyen...

Miért van az, hogy bármilyen segítőkész választ adok, akkor lepontoznak? Példa lent

Figyelt kérdés
Volt egy kérdés arról, hogy mit tegyen egy depressziós ember. Én azt mondtam, hogy "keressen fel egy orvost,aki tud rajta segíteni, és tegye le a drogot,mert csak kárt tesz magában" erre 0% a pontozásom. Vicces, hogy a gúnyolódó / offtopic válaszok pedig 100%on mennek.

2021. júl. 11. 03:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
7. Ne haragudj, most olvastam csak a válaszod, mert ahogy említettem, kérdést akartam kiírni, és megláttam ezt, egyből válaszoltam. És utána kezdtem el olvasni a hozzászólásokat. De látom, ugyanazt gondolod, amit én is.
2021. júl. 17. 19:13
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen igazad van 9 és külön itt is megköszönöm h az egyik kérdesem alatt, ahol egy csapat troll belémkötött, te adtál egy hasznos választ ♡
2021. júl. 17. 21:05
 13/14 anonim ***** válasza:
94%

Nahát, miket csinálok...:))

De komolyra fordítva, örülök, ha sikerült valami hasznosat mondanom.

és én is köszönöm az értékelést.

2021. júl. 17. 21:10
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagy az isten állatkertje, én sem értem gúnyolódni miért menő (de azért ezeket a válaszokat legtöbbször törlik). Sok rosszindulatú ember is van sajnos itt. Elismerem, hogy létezik, hogy valakit így lepontoznak, rossz érzés, velem is megtörtént már, (de azért túlzás ennyiszer megkérdezni, hogy miért van).

Három dologra gondolok: Rendszerhiba - volt már rá példa. Még kevesen szavaztak esetleg és a helyzet átmeneti volt. Többen esetleg valamiben bántónak érezték a megfogalmazást, esetleg a kérdező is (és ez nem a te hibád, ez csak félreértelmezés kérdése).

Alapjáraton szerintem ez a trollértékelő kommandó városi legenda, inkább a megosztóak ezek a depressziós kérdések és gyakorta a kiírójuk is nagyon elzárkózó, agresszív is néha. Nagyon meggondolom írjak-e ilyenekre, mert sokszor a kérdező torkolja le az embert, ha segítő szándékkal írnak neki.

Mi lenne, ha csak a kérdező értékelhetne? Hát az nagyon nem érne semmit. Sok kérdező laikus, aki azért írt kérdést, hogy megtudjon valamit. Írnak neki egy viszonylag hihető trollkodást és el is hiszi. Hopp, a troll 100%-okat kezd kapni és sokan félre lesznek vezetve. Több komment lesz a kérdések alatt és nehezebb lesz a kérdezőnek megállapítani, melyik vélemény lehet oké. Na meg ezek az indulatból írt kérdések, depressziósok kérdései is sokkal szubjektívebben értékelődnének. Kárára válna sokaknak.

Esetleg azt lehetne, hogy ne legyen a válaszértékelésnek hasznossági százaléka. Az abszolút fölös és méginkább arra ösztönöz, hogy úgy pontozzunk, mint a többiek, még úgy is, hogy önmagunkkal se értünk teljesen egyet.

2021. júl. 17. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!