A válaszok értékelése az oldalon a véleménykifejezésre szolgál vagy a válasz hasznosságának megítélésére?
Én hasznosság alapján pontozok, de ugye ez néha vélemény is egyben.
Kérdéstől függő, hogy milyen válaszok lehetnek. De ha nyílván valaki írj egy olyan választ, pl család kategóriába, ami logikusan fel van építve (viszonylag), de attól még szerintem nem azt kellene csinálni, akkor nyílván nem fel fogom pontozni, mint ahogy más sem. Így születnek a 0%-ban hasznos válaszok.
[A pontozásnál feltüntetett szöveg szerint viszont a válaszok hasznosságát kéretik pontozni.]
Nem.
Egyrészt, pontozás nem kéretik, mert nem lehet a választ pontozni. A Gy.k. pontozás egész más: [link] (Például, ezért a kérdésedért 3 pont jár neked.) A válaszok felhasználók által értékelt hasznossága százalékban jelenik meg, nem pontok vannak. Értékelésként pontozni (1-től 5-ig) például itt lehet: [link]
Másrészt, nem az a kérdés, hogy „Hasznos ez a válasz?” A „pontozásnál feltüntetetett szöveg szerint”em ez: „Hasznos számodra ez a válasz?” A választható ikonokra kattintással az értékelő azt válaszolhatja, hogy hasznos számára az a válasz, vagy félig-meddig hasznos számára az a válasz, vagy nem hasznos számára az a válasz: [link]
A szöveg szerint nem a válasz hasznossága kéretik pontozni, hanem az jelölhető, hogy az értékelő számára milyen hasznosságú.
Ez a pontozás/százalék kérdés részletkérdés, rosszul fogalmaztam, szerintem érthető volt mire gondolok.
Az viszont jogos hogy a kérdés szubjektív hasznosságra kérdez rá. De ami szerintem egy érdekes hibája a rendszernek az amit a 4-es válaszoló is írt. Ha rákérdeznek a politikai preferenciádra és csak azok véleményezik a válasz hasznosságát akik a másik oldalon vannak, akkor a válasz elég hamar a piros százalékpontok felé billen majd. Holott objektíven gyakorlatilag válaszoltál a kérdésre, tehát hasznos volt a válaszod, csak a válasz tartalmát kifogásolva nyomtak más olvasók az ellenkezőjére.
Mondjuk őszintén szólva nem lep meg, hogy az emberek nem szeretnek manapság más véleményt hallani, hiszen világszintű probléma a véleménypolarizáció. Csak számomra bosszantó hogy egyesek abuzálják a rendszert, amíg mások igyekeznek megfelelően használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!