A vitákban az enyhe személyeskedés szabálysértő?
Tehát amikor nincs trágár beszéd.
Példa:
Fundi*: az evolúció szerint a majmoktól származunk, ezzel a hazugsággal tömik a gyerekek fejét!
Én: Tévedsz, de inkább hagyjuk ezt, veled nincs értelme a vitának
Fundi: mert nincsenek érveid, mert te is tudod, hogy az evolúció hazugság!!!!
Én: Nem, hanem azért nem beszélek veled, mert egy hülye vagy. Ilyen alakokra meg nem pazarlok időt. Az ostoba embereket sehol sem szeretik.
Na, most ebben a példában a végén kijöttem a sodromból, nem voltam trágár, de a végére azért odaszúrtam.
Ez szabalyszegés?
-----------
* fundi = keresztény fundamentalista
Igazából mind a négy törölhető valamilyen indokkal. Az első kettő csak egy akció-reakció páros ami még a témához kapcsolódik, az még úgy-ahogy elviselhető. Az utolsó kettő viszont már veszekedés, az ilyet ki szokták venni.
Az 1. és 3. válasz provokáció, azt is törölhetik. A 2. válasz offolás, 4. válaszban pedig már trágár személyeskedés is van - ezen nincs mit mérlegelni.
Hülyézni meg ostobázni kimondottan a sértés szándékával már túllépi a trágárságot, a provokációt és a személyeskedést is.
Nem tudtam ezt. Azt hittem a hülyézés, ostobázás elfogadható, azért nem akad fent a trágárság szűrőn, a szólásszabadság miatt. De mostantól akkor ezt is kerülöm.
Egyébként nehéz dolga lehet a moderátoroknak, hiszen itt az oldalon tengernyi vita folyik, pl. párkapcsolati témakörben is.
Jó lenne látni egy mintavitát, hogy mi az, ami elfogadható.
[Jó lenne látni egy mintavitát, hogy mi az, ami elfogadható.] ← 2-es komment, 2021. jan. 10. 10:51
Ha a Gy.k. üzemeltetőjétől várod ezt, az, hiábavaló. Ugyanis a Gy.k. használati útmutatója ezt tartalmazza:
„Milyen szabályokat kell betartanom a válaszíráskor?
• Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.”
A használati útmutató elérhetősége: https://www.gyakorikerdesek.hu/help
Vitathatod, hogy ez életszerű-e, érvelhetsz azzal, hogy hiszen eltűrik, de azt ne várd, hogy ezzel szembemenő példát mutassanak.
Köszönöm a választ, most már tisztán látok, hogyan kell használni ezt az oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!