Észrevettétek hogy mostanában divat lett az a visszavágás az oldalon hogy"értőolvasás egyes"?
Te nyugodtan nevezd teóriának a véleményemet, nem oszt nem szoroz, mivel a válaszaink a kérdezőt célozzák meg.
Azt azért leírnám, hogy a közölt megállapításom nem feltevés, empírikus úton született, számomra igazolást nyert tény.
Máskor nagyon hasznos lehet a számadatokhoz való ragaszkodásod, de ez a gyk oldala, és nem ágazati-, vagy statisztikai adatgyűjtő rendszer, ami aprólékos analítika nélkül kizárja egy állítás hitelességét.
Miért erőlteted, hogy az abszolút igazság csak numerikusan modellezhető?
23#
Már leírtam 1x, hogy a gyk-n sok kategória, és rengeteg válasz található, de nem ugyanazokat olvassuk, így a vizsgálati módszertől függetlenül is ellentétes következtetésre jutottunk.
Ez olyan mintha ugyanazt az érmét néznénk, de te csak az egyik, én meg csak a másik oldalát.
Szerinted számít? Semmit se. Valójában egy jelentéktelen kérdésre adott jelentéktelen válaszaink megformálási módjáról beszélgetünk.
#24 a kérdés valaóban jelentéktelen, ebben egyetértünk. Neked viszont érdemes volna olykor az érem másik oldalát is megszemlélni, hogy ne juss téves következtetésekre. Én meg szoktam.
Biztos tudod hogy a bolygókat azért hívják így, mert bolyongó mozgást végeznek az égen, hurkokat leírva. Ekkor még nem tudták hogy a bolygók nem a föld körül keringenek. Te is valahogy így jártál ezzel a kérdéssel. ;)
Megnéztem az érem másik oldalát, vagyis nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy akárhány válaszoló, talán mindig ugyanazok a személyek előszeretettel használja az "értő olvasásra" való felszólítást.
Azért 'köszi', hogy a Kopernikusz ellen forduló protestáns ostobaságához, vagy a Galilei tudományos munkáját megkérdőjelező katolikus inkvizítorok szűklátókörűségéhez hasonlítasz.
Az önmenedzselésedre, az elhamarkodott következtetések megtételére, és a tudásosba vetett kétségek hiányára -ez utóbbi a legrosszabb- annyit írnék, hogy az okos ember nem rongálja a másikat kéretlen kritikával.
Ne nyilvánulj meg, ha ennek egyetlen, és kizárólagos célja az egód reprezentálása, és annak bizonyítása, hogy a Te állításod az egyetlen igazság.
Nem vagyok populáris ezoterista, inkább lusta vagyok keresgélni, és linkeljen neked bizonyítékokat az akinek 'két anyja' van.
Az általad használt személyeskedés, a szóbeli lekicsinyítés soha nem minősült érvnek, helyette a vitakultúra hiányosságait, vagy az érvek elfogytát feltételezi.
A megismerésnek két útja van (racionalizmus kontra empírizmus ) , hidd el, senki sem, még te sem használod minden élethelyzetben ugyanazt, legfeljebb észre sem veszed.
Ilyen formába a beszélgetésünk zsákutca, ha akarnálak se tudnálak átpréselni a
a szókrátész tripla szűrőn (igazság+jóság+hasznosság),........... amúgy is elkanyarodtunk Lidlipú kérdésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!