Itt gyakorikérdéseken az emberek szemét miért zavarja a helyesirás?
Aki nem ír helyesen, az vagy hanyag, vagy lusta, vagy rossz szándékú, vagy buta.
Vagy ezek közül több is.
Azért szólunk érte, hogy jobban írjon, és ezeket a tulajdonságait csökkentse.
12-es!
„Aki nem ír helyesen, az vagy hanyag, vagy lusta, vagy rossz szándékú, vagy buta.
Vagy ezek közül több is.
Azért szólunk érte, hogy jobban írjon, és ezeket a tulajdonságait csökkentse.”
Kiadóban dolgozom. Nem válik dicsőségükre, de látnád többdiplomás szakemberek kéziratait! Nálunk még van korrektor, aki papíron javít.
Mire végez egy oldallal, vöröslik az egész a sok korrektúrajeltől.
Pedig egyetemi professzor is akad közöttük.
Ezt mind elhiszem - ezzel együtt igaz, amit írtam.
Ezen kívül sajnos az is látszik, hogy sokan a javítás helyett inkább mindenki mást lehúznának a saját szintjükre. Ugyanezen okok miatt.
De ebből sajnos ez lesz: https://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk
ezen az oldalon zömében félművelt, frusztrált kötekedők vannak, akik képtelenek még azt is felfogni, h az interneten sokan rövidítenek.
nekem a kedvencem egy nagyon okos mérnök volt, aki mivel mérnök, természetesen a humán dolgokhoz is tökéletesen ért (lol), belekötött a nyilvánvaló rövidítéseimbe, ezért nekiálltam kijavítani a helyesírási, nyelvhelyességi hibáit, aztán el is tűnt:)
és rengeteg ilyen kretén van itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!