Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Itt gyakorikérdéseken az...

Itt gyakorikérdéseken az emberek szemét miért zavarja a helyesirás?

Figyelt kérdés
Nem értem. Nem az a lényege hogy megértsük a választ és szoszerint rászólnak az adott emberre aki vagy elir valamit vagy nem irhelyesen. Én csak akkor szoktam rászólni valakire ha tényleg nem értem mit akar mondani.

2020. júl. 27. 10:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
*mint
2020. júl. 27. 10:38
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Aki nem ír helyesen, az vagy hanyag, vagy lusta, vagy rossz szándékú, vagy buta.

Vagy ezek közül több is.

Azért szólunk érte, hogy jobban írjon, és ezeket a tulajdonságait csökkentse.

2020. júl. 28. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
12. Nagyon könnyen ítélkezel. Mióta számít rossz szándékúnak valaki aki nyelvtani hibát ejt? Butának se nevezném minden esetben, mivel semmit se tudok az emberről aki írta. Legfeljebb ha sok durva hibát csinál. Mert ha csak 8 általános a van valakinek azért az ki szokott tűnni.
2020. júl. 28. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

12-es!

„Aki nem ír helyesen, az vagy hanyag, vagy lusta, vagy rossz szándékú, vagy buta.

Vagy ezek közül több is.

Azért szólunk érte, hogy jobban írjon, és ezeket a tulajdonságait csökkentse.”

Kiadóban dolgozom. Nem válik dicsőségükre, de látnád többdiplomás szakemberek kéziratait! Nálunk még van korrektor, aki papíron javít.

Mire végez egy oldallal, vöröslik az egész a sok korrektúrajeltől.

Pedig egyetemi professzor is akad közöttük.

2020. júl. 28. 13:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezt mind elhiszem - ezzel együtt igaz, amit írtam.

Ezen kívül sajnos az is látszik, hogy sokan a javítás helyett inkább mindenki mást lehúznának a saját szintjükre. Ugyanezen okok miatt.

De ebből sajnos ez lesz: https://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk

2020. júl. 28. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:

ezen az oldalon zömében félművelt, frusztrált kötekedők vannak, akik képtelenek még azt is felfogni, h az interneten sokan rövidítenek.

nekem a kedvencem egy nagyon okos mérnök volt, aki mivel mérnök, természetesen a humán dolgokhoz is tökéletesen ért (lol), belekötött a nyilvánvaló rövidítéseimbe, ezért nekiálltam kijavítani a helyesírási, nyelvhelyességi hibáit, aztán el is tűnt:)

és rengeteg ilyen kretén van itt.

2020. júl. 29. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!