Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Hogyan jön rá a gyakori...

Hogyan jön rá a gyakori kérdések hogy te hány éves vagy?

Figyelt kérdés

2020. máj. 15. 11:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
A gépeden/telefonodon van kamera, azzal megnéznek.
2020. máj. 15. 11:03
 2/14 A kérdező kommentje:

oh...

Köszi

2020. máj. 15. 11:08
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Miért, te hány éves vagy? Hogyan jött ez a kérdés?
2020. máj. 15. 11:12
 4/14 anonim ***** válasza:
96%

Pl.:

• Tizenöt évesen vállalhatok munkát diákszövetkezetben?

• Ha 28 éves vagyok, akkor mennyi szabadság jár?

• 53 évesen vásárolhatok a Müllerben 9 és 12 óra közt?

• 18 F

• 22 L

• Ha tegnap lettem 16 éves, akkor tanköteles vagyok?

• Ha a most áprilisi országgyűlési választás előtt 2 nappal leszek 18 éves, akkor szavazhatok?

• Én is 70 éves vagyok, de a jogosítvány hosszabbításhoz a háziorvosom nem küldött szakorvoshoz.

• 19 éves vagyok. Fogok még nőni?

• Ha 15 évesen nagymamámhoz költözöm, a szüleimnek van beleszólása?

• 14 évesen csináltathatok egyedül új személyit, vagy velem kell jönni valamelyik szülőmnek?

• 15 évesen nyithatok egyedül bankszámlát?

2020. máj. 15. 11:24
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

4

Kihagytad a "16 évesen 13 centis farok jónak számít?" típusú kérdéseket. :D

2020. máj. 15. 11:45
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
ami evenkent no egy centit a valaszok szerint :)
2020. máj. 15. 12:15
 7/14 anonim ***** válasza:
27%
gyakori kerdesek nyomozoi titokzatos modszerekkel kideritik, de ne aggodj: nagykoru leszel mire lezarul a nyomozas, olyan sok ellenoriznijuk van
2020. máj. 15. 12:17
 8/14 Gyakorikerdesek.hu válasza:

A regisztráció során minden felhasználó nyilatkozik arról, hogy elmúlt 16 éves. Ha a hozzászólásodban leírod a valós korod és 16 év alatti vagy, általában más felhasználók ezt jelzik a moderátorok számára.

A moderátorok ebben az esetben a korábbi nyilatkozatot semmisnek tekintik és a 16 év alatti felhasználó fiókját törlik, erről a regisztrációhoz tartozó e-mail címre értesítést küldenek.

2020. máj. 15. 12:47
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !
2020. máj. 15. 18:59
 10/14 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Hm. És ha felmerül, hogy az illető a rendszerben szereplő életkorával blöffölt, az hogy nem merül fel, hogy esetleg a kérdésnél/hozzászólásban jelzett életkorral teszi ugyanezt? Rendszeresen találkozom azzal, hogy úgy írnak ki a felhasználók személyes kérdéseket, mintha másról érdeklődnének vagy éppen úgy, hogy a sajátjukként írnak le másokkal megesett dolgokat. De erre a magyar nyelv lehetőséget is ad anélkül, hogy a füllentés gyanújába keverné az illetőt, gondoljunk csak arra a példára, ha az érdekel, hogy egy adott személy mit tenne egy bizonyos helyzetben. Megkérdezhetjük E/3, de E/1 személyben is. Pl. valaki segíteni akar egy bántalmazott fiatalnak:

E/3 Hova fordulhat egy 15 éves, ha verik otthon?

E/1 Hova fordulhatok 15 évesen, ha vernek otthon?

Mindkettő teljesen helyes és helytálló és ha igazságosak akarunk lenni, nem dönthető el, hogy hány éves személy kérdezi. Erre ilyen végleges döntést alapozni...

A másik, hogy pont az oldal ad lehetőséget arra, hogy a névtelenség választható homályába burkolózva az ember akárkinek kiadhassa magát. Ha valakit "jelentenek" a felhasználók korhatárra hivatkozva, vajon az adminisztrátorok átnézik minden megnyilatkozásukat, hátha más esetben másmilyen életkort jelölt meg az illető?

2020. máj. 15. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!