Lehessen KÉRDÉST módosítani?
Csomó esetben van, hogy a kérdés kiírását követően módosítanék, javítanék valamit (pl. helyesírás vagy bármi más miatt). Erre jelenleg nincs módunk.
Tök jó lenne egy ilyen funkció. Így nem a kommentek közt kellene magyarázatot hozzáfűzni magához a kérdés szövegéhez. Lenne egy idősáv, amin belül még módosíthatnánk a kérdésünket.
Igen, a legjobb az lenne ha egyszer átolvasnánk az egész kérdés szövegét, de nem mindenkinek van rá mindig lehetősége. Inkább elküldjük hiányosan, hogy ne vesszen kárba amit addig írtunk. Viszont lehet 10 perc múlva pont eszünkbe jut valami és azt a kérdés szövegéhez még hozzáírhatjuk. Pl. olyan rész amivel pont a kérdés félreértését előzzük meg vagy hogy egy általunk nem kívánt irányba menjenek a hozzászólások. Így a többieknek se kellene a hozzászólások közt kérdés kiegészítéseket keresgélniük.
Mit gondoltok? Lent bőven is kifejthetitek :)
A kérdés pontosítására való az, hogy a kérdező is kommentelhet a kérdése alatt.
A kérdés szerkesztése ugyan tűnhet jó ötletnek, de a gyakorlatban attól tartok, hogy a trollkodások melegágya lenne csak, a legtöbben nem arra használnák, hogy kijavítsák a kérdésben a helyesírási, fogalmazási hibákat, vagy a kérdés hiányosságait, hanem hogy feltegyenek valami eldöntendő kérdést egy triviális „igen” válasszal (pl.: Franciaországnak Párizs a fővárosa?), majd miután több „igen” válasz összegyűlt, átírnák a kérdést. Pl.: … Inkább nem is írok példát.
Még így, hogy sem a kérdések, sem a válaszok nem módosíthatóak, pusztán csak a moderáció is be tud kavarni, ha a moderátor nem figyel eléggé. Utalás van valamelyik válaszban valamire, ami előtte látszólag nem hangzott el (ott volt, csak időközben törölték). Sőt tűnhet úgy, hogy egy válaszoló kvázi magában beszél.
Szóval én nem tartom jó ötletnek, több lenne a visszaélés ezzel, mint ahány embernek haszna lenne belőle. Nyugodtan oda lehet írni mindenkinek a saját kérdése, válasza alá, ha valamit kihagyott, vagy rosszul fogalmazott meg.
> Igen, a legjobb az lenne ha egyszer átolvasnánk az egész kérdés szövegét, de nem mindenkinek van rá mindig lehetősége.
Ha nagyon kekeckedni akarnék, azt mondanám, hogy de van lehetősége, vagy azt mondanám, hogy akkor ne tegyen fel kérdést. De álszent válasz lenne, én is futottam már bele abba, hogy csak egy válasz elküldése után visszaolvasva vettem észre valami hibát.
Nem tartanám jó ötletnek. Naponta 1x-2x átolvasom a kérdéseket az engem érdeklő kategóriában.
A témakör adott, lehet egy bizonyos megfogalmazásban egyáltalán nem érint a kérdés, és nem válaszolnék rá.
Ha máshogy teszi fel, már lehet érdekel, és válaszolnék rá.
De ha azt a kérdés-csomagot délelőtt már olvastam, akkor délután nem fogok odáig visszamenni, így a módosított kérdést nem is fogom látni. PEdig lehet, hogy nemcsak válaszolnék, hanem nagyon is érdekelnének az érkező válaszok.
Ha változtatni akarsz, nyugodtan írhatsz ki új kérdést nem sokkal később, nem értem, ez miért lenne gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!