Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Van lehetőség egy kérdést,...

Csicsky kérdése:

Van lehetőség egy kérdést, vagy választ tesztelni még mielőtt az kiírásra kerülne ezen az oldalon?

Figyelt kérdés

Most legújabban itt a Gyakorin bevezettek egy olyan rendszert, amelyik a szintednek megfelelő jogosultságokat ad. Itt van olyan is, hogy a törölt kérdéseid száma maximum 1 lehet, illetve a törölt válaszaid száma maximum 3%. Most a kérdésem az lenne, hogy van-e valami lehetőség arra, hogy ha számomra nem egyértelmű, hogy az adott válasz/kérdés ütközik-e a jogszabályokba, akkor ezt valamilyen módon itt leellenőriztessem? Ugyanis tudok olyan esetről, hogy egy megvásárolt elektronikus eszközhöz kellett volna a részletes használati utasítás (ezeket manapság többnyire nem is mellékelik, hanem elvárják, hogy az internetről töltsék le) és fel lett ide téve egy kérdés, hogy ezt honnan lehet letölteni, mire a kérdést a szerzői jogokra való hivatkozással törölték. Nem tudom, hogy ebben az esetben mennyire volt jogos a kérdés törlése, de jó lenne, hogy az ilyen esetekben, amikor valaki jóhiszeműen és jogosan szeretne egy kérdést feltenni (vagy megválaszolni egy kérdést), de nem lehet biztos a dolgában, akkor erre kikérje az adminisztrátorok jóváhagyását. Ugyanis ha itt valaki rendszeresen tesz fel kérdéseket, akkor az évek során könnyen megtörténhet, hogy akaratlanul is feltesz valamilyen nem elfogadható kérdést, amit aztán törölnek. Ha pl. csak 3-4 évenként történik meg az ilyesmi, akkor is a második után korlátozzák a jogosultságodat, mert nincsen elévülés és ez egyszer és mindenkorra szól. A válaszoknál ez a gond nincsen, mert ott százalékokban van ez megadva (3%), így ha időnként egy-egy válaszodat törölnek, az nem halmozódik, ha a többi meg rendben van, mert a rendben lévőkkel ezt ki lehet „egyensúlyozni”. A kérdések esetében sem lenne ez gond, ha pl. 1 év után elévülne az 1 évnél régebbi eset.

A másik eset meg az, amikor egy írásműből való idézet szolgál válaszként, vagy a kérdéshez fűzött megjegyzésben szerepel és amiatt lett a válasz törölve, mert az tartalmaz valamilyen nem elfogadható kifejezést, ami a válaszolónak/kérdésfeltevőnek fel sem tűnik, hisz nem az ő szavairól van szó.

Van valamilyen lehetőség az ilyen esetek kezelésére? Gondolom ez alatt azt, hogy kiírom a kérdést, majd elküldöm először jóváhagyásra, és csak utána teszem fel (vagy a Végső ellenőrzés-be lehetne ezt a funkciót beiktatni). Vagy meg lehet azt csinálni, hogy felteszek ide egy kérdést, amiben megkérdezem, hogy lehet-e ilyen kérdést feltenni, ill. ilyen választ adni?

Vagy legalább van arra lehetőség, hogy egy adott szónak a használhatóságáról megbizonyosodjunk mielőtt feltennénk a vele kapcsolatos szöveget? Itt gondolok arra, hogy beírom valahová, majd jelzi az oldal, ha nem elfogadható.

2020. máj. 13. 08:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudok róla, hogy itt lenne ilyen lehetőség. Ha nem vagy biztos benne, akkor írj a moderátornak, hogy fel szeretnél tenni egy kérdést és, hogy szabad-e ilyen kérdést feltenni.
2020. máj. 13. 08:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs erre lehetőség, de erre van a 3%.
2020. máj. 13. 09:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Az a 3% a válaszokra vonatkozik, azokkal nincsen különösebb gond. A kérdések esetében van a probléma, hogy mi van akkor, ha a sokadik év után 2 kérdésedet törlik. Akkor egyszer és mindenkorra búcsút vehetsz a Gyakoritól?
2020. máj. 13. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezt írja: Törölt kérdéseid száma maximum 1 vagy maximum 4%

5-ös szinten (amit azért nem olyan nehéz elérni) ez van.

2020. máj. 13. 10:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem is ezt írja ki, de szerintem ez azt jelenti, hogy ha eddig feltettél mondjuk 20 kérdést és abból egyet töröltek, akkor ez ugyan egy kérdés (ami az 5-ös szinten is megengedett), de az összes kérdéseidnek az 5%-a, vagyis lekerülsz a 4-es szintre. Ha ellenben feltettél 100 kérdést és azokból kettőt törölnek, az igaz, hogy az csak 2%, de ellenben egynél több kérdés, vagyis a maximum 1 kérdést meg túlléped és ebben az esetben ezt hogy kezelik? Ezt lenne jó tudni.
2020. máj. 13. 10:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ennek, vagy annak kell teljesülnie.

Az 1 db azért van odaírva, mert lehet, hogy összesen 1-2 kérdésed van, és akkor nem értelmezhető a %-os mérés.

A maximum 4% viszont nagyobb számok esetében már teljesen jól értelmezhető. Ha van 100 kérdésed, akkor neked max 4 törölt kérdésed lehet. Ha 2 van, akkor jó vagy, megfelelsz a kritériumoknak.

A "letöltés" szó nem tetszik nekik, ami furcsa és következetlen. Nekem is törölték már kérdésemet pontosan emiatt, mert pl filmet nem lehet letölteni, ami elvileg illegális. Gyakorlatilag meg nem, mert ezer féle lehetőség van, nem csak illegálisan lehet filmet letölteni!

Az meg a másik lényeges dolog, hogy az én ilyen kérdésemet törölték, miközben egy csomó másik, ugyanígy megfogalmazott kérdés meg kint maradhatott, nem foglalkoztak vele.

2020. máj. 13. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!