Szerintetek lesz még egyáltalan valaha valamilyen változtatás az oldalon?
Azt hiszem, pont nyolc éve kértem, hogy oldják meg a 𝐤𝐢𝐞𝐦𝐞𝐥𝐭, a 𝙛𝙚𝙧𝙙𝙚 és az a̲l̲á̲h̲ú̲z̲o̲t̲t̲ betűket.
Szerintem ennyi szükséges a fórum normális használatához.
Szerintem: nem tudom.
De, nekem jó így, ahogy van, ezt szoktam meg.
Egyrészt, nem mindig jó a változtatás. Például, nagyon „örülök neki”, mikor a netbankba belépéskor örülős üzenet fogad, hogy fejlesztettek, változtattak, hurrá! Aztán nagy nehezen találom meg, amit használni szoktam; és van, hogy bizonytalan vagyok, hogy az lesz-e, amit akartam művelni.
Másrészt, nem gondolkodom azon, hogy mások által létrehozott, kialakított dologba beavatkozzam, változtatást várjak el. A busz is onnan indul és odamegy, ahogy a menetrendben van; hiába lenne jó nekem olyan változtatás, hogy a házamtól a célomig vigyen, és persze akkor, mikor éppen nekem jó.
A látogatottság folyamatosan csökken, és az új kérdések és válaszok éves darabszáma fele a 2012. – 2014. évi csúcsidőszakhoz képest. De, Magyarországról a 21. leglátogatottabb oldal. A Google, facebook, youtube, google stb. előzi meg; magyar oldalak közül csak 9 előzi meg (index, freemail, origo, jófogás, blikk, használtautó, árukereső, 24.hu, hvg), ezek, érthetően, és nem vetélytársai.
Na igen.
Csakhogy a konkurrenciával ugyanaz a gond, mint a Frászbúknál: minek használjunk mást, mikor ez az elterjedt?
Tehát ahhoz, hogy egy másik egyáltalán szóhoz jusson, észveszejtően jobbnak kellene lennie, ÉS ki kellene bekkelnie azt a pár évet, amíg - közben minden létező fórumon folyamatosan hirdetve - el tud terjedni annyira, hogy már számítson is a hatása.
Na, ezért meg senki sem fog komoly összegeket fizetni, miközben itt ez a fapados változat jól hasít.
5-ös a menetét jól leírtad. Egy komoly üzlet az nem egyik napról a másikra van tervezve, így inkább mondanám azt, hogy amit a menetéről leírtál az nem akadály, merthogy ez így megy normál esetben is, hanem egy ilyet így is csinálnak. Meg kell csinálni, meg kell ismertetni és türelmesen várni a bevezetés fázisait. A menetét szerintem ne fogjuk fel akadálynak.
Az utolsó mondatod kicsit önellentmondásosra sikerült. Az elején szó van egy konkurens oldalról, majd jön az, hogy senki nem fog fizetni egy újonnan létrehozott oldalért, ha itt van ez a régi ami persze más tulajdona.
Az utolsó mondat azt mondja, hogy egy cég nem fizet azért, mert egy régi cégnek van rá működő üzlete. Akkor új pékség sem nyitható, mert van más régi pékség, és lehetne sorolni. Majdnem bármilyen piacra be lehet jutni hatékonyan, alig van kivétel, ahova tényleg nem érdemes, de az internet az nem ilyen.
Akkor nem értetted.
Ezt az oldalt alapvetően azért nyitották meg, hogy hasznot hozzon.
Ezért is üzemeltetik ennyire olcsón.
De akármilyen másik oldalt is nyitsz: az 𝐧𝐞𝐦 fog sokkal több hasznot hozni, soha.
Tehát teljesen felesleges nagyon sok pénz befektetésével betörni erre a piacra: mert soha nem jön vissza ennyi.
A pékséges hasonlatod azért rossz, mert azt meg lehet oldani úgy, hogy sokkal nagyobb legyen a haszon.
Ezt meg nem lehet.
Adtam egy zöldet, de másképp látom.
"Ezt az oldalt alapvetően azért nyitották meg, hogy hasznot hozzon."
Nyilván és én sem állítottam mást.
"Ezért is üzemeltetik ennyire olcsón."
Ez üzleti értelemben nem így van. Ugyanis így az szerepel a közlésben, hogy a haszonért hozták létre és ezért üzemeltetik olcsón.
Az olcsósága nem vitatható, viszont egy drágább és jobb weboldal nem jelenti azt, hogy ne érné meg. Hiszen ha jobb az oldal, akkor többen is látogatják, tehát növekszik a bevétel is. Sőt a befektetéseknek pont az a lényege, hogy valahogyan megtérülnek. Magam is beszéltem olyan egyetemet végzett lánnyal, aki a gyakorira azt mondta, hogy "ja, az olyan elavult". Bizony vannak akik meglátják és vannak annyira modernek és új típusú oldalakhoz vannak szokva, hogy már ettől is lépnek tovább kapásból, ahogy a gyakori kinéz.
"De akármilyen másik oldalt is nyitsz: az 𝐧𝐞𝐦 fog sokkal több hasznot hozni, soha."
Ez puszta kijelentés. A jobb weboldalak bizony többet is tudnak hozni, és nem véletlenül csökken a gyakori látogatottsága, és előbb-utóbb el fog érni oda, hogy muszáj lesz feljavítani. Ha tudsz konkrétumot mondani arra, hogy nem hozna többet, akkor jöhet, csak ezt kétlem.
"Tehát teljesen felesleges nagyon sok pénz befektetésével betörni erre a piacra: mert soha nem jön vissza ennyi."
Ezt akár a gyakori fenntartói is írhatták volna. Simán kiszorítható egy jobb oldallal. És bizony ez csak idő kérdése. Semmi más.
"A pékséges hasonlatod azért rossz, mert azt meg lehet oldani úgy, hogy sokkal nagyobb legyen a haszon."
Weboldalakat is meglehet úgy oldani, hogy az több hasznot hozzon - erről volt már szó - és erről szólnak az üzleti döntések, vagyis befektetés és megtérülés. A pékség is nyilván más, de ez nem indokolja, hogy egy weboldalt ne frissítsenek fel és ne fejlesszék. Ha megnézzük az üzemeltető oldalait (webminute.hu), abból látszik az, hogy mindegyik nagyon régi, elavult, ráadásul szinte egy azonos alapra épül az összes, csak átírt fejléc szövegekkel. Nem is terveztettek mindnek új alapokat, csak átmásolták és átírták a szövegeket. És ezt a közönséget amiket ezek az oldalak megfognak, egy szemfüles vállalkozó simán átveheti jobb oldalakkal.
Vagy példaképpen nézzük meg a hasonló látogatottságú weboldalakat. Van a neten ilyen ranglista. Láthatóan mindegyik lényegesen modernebb és maibb és jobb működésű, azok közül amiknek a látogatottsága hasonló. A gyakori látogatottsága napi 600 000, közben a femina.hu a "csak" napi 400 000 látogatottsággal mégis lényegesen maibb, és mégis megéri jobb és drágább weboldalként üzemeltetni még a kisebb látogatottsággal is. Szóval nem igaz az, hogy felújítani ne érné meg. A példák szerint megéri még kisebb látogatottság mellet is egy jobb weboldal.
Szerintem még annak is van esélye, hogy a gyakorin azért nem reklámoznak a nagy hirdetők, csak ezek a "nem mondom milyenek", mert a látogatottsága mesterségesen van fenntartva. Vagyis a gyakori talán a rangsorban valójában nem is ott van. Másik, hogy egy komolyabb hirdető fizet többet, de nem is hirdet akárhol, elvár cserébe egy szintet, ami a cégéhez is "méltó".
"A jobb weboldalak bizony többet is tudnak hozni"
Nem tudom, miért nem érted: aki 𝐌𝐀, 𝐈𝐓𝐓 (Magyarországon, magyarul) kérdést akar feltenni, az itt van.
Illetve az adatok alapján kb. ezeknek a fele, vagy esetleg a negyede van itt, a többit elűzi az oldal igénytelen kezelése.
Tehát ezt a piacot, ha megfeszülsz is, akkor is csak a duplájára, csúcsszuper ideális esetben a négyszeresére lehet bővíteni.
De ehhez már brutális pénz kéne: gondolj csak a trollok hatékony szűrésére. Vagy arra, hogy a moderátor ne tiltson le tudományos tényeket azért, mert nem ismeri, vagy pedig mélyen vallásos.
A hirdetések nagy része pedig szerintem saját téma: leginkább ezotéria, fogyás, egészség, ilyesmi. Képzeld, van egy saját ingyen hirdetési felülete és közönsége is a cégnek itt, az oldalon. Dupla haszon.
"nem véletlenül csökken a gyakori látogatottsága, és előbb-utóbb el fog érni oda, hogy muszáj lesz feljavítani."
Ez igaz, de a fentieket nem érinti.
Ha elér egy kritikus szintet, akkor majd kimúlik, mint az iWIW. Arra is volt hazai igény, és azért múlt ki, mert hasonlóan kivéreztették, nem foglalkoztak vele, nem költöttek rá. Amúgy bizonyos funkcióit azóta se pótolták sehol.
De ott fontos az is, hogy a Frászbúk közben már magyarul is tud beszélni.
Majd ha a Gugli automata fordító olyan szinten lesz, hogy egy átlagos itteni kérdést és választ kapásból, hibátlanul fordít, na, akkor kerülhet majd ez az oldal veszélybe. Az még egy kicsit odébb van.
"Simán kiszorítható egy jobb oldallal. És bizony ez csak idő kérdése. Semmi más."
Persze, akár ma megtehető lenne.
De egyelőre nem éri meg! Sem rövid, sem hosszú távon!
"Láthatóan mindegyik lényegesen modernebb és maibb és jobb működésű, azok közül amiknek a látogatottsága hasonló."
Mert 𝐚𝐳𝐭 a típusú oldalt másképp nem nézik annyian!
Itt mindenki tudja, hogy nem az üzemeltetők profizmusa számít, ott meg igen!
"legnezettebb-hazai-weboldalak-rangsora"
Nem rossz próbálkozás, de amíg sorban állanak a nyelvtani hibák, addig eléggé komolytalannak tűnik.
Ez is olyan kicsi, sárga, ami azért a miénk :-)
Legfeljebb nem értünk egyet. Az sem baj.
"aki 𝐌𝐀, 𝐈𝐓𝐓 (Magyarországon, magyarul) kérdést akar feltenni, az itt van."
Át is mehetnének egy ugyanilyen, csak jobb oldalra. Az, hogy jelenleg itt vannak, nem jelenti azt, hogy ne mehetnének át egy másikra, jobbra.
"Illetve az adatok alapján kb. ezeknek a fele, vagy esetleg a negyede van itt..."
Na ez is arra érv, hogy egy jobb oldalon lehet ott lennének.
"...a többit elűzi az oldal igénytelen kezelése."
Szintén arra érv, hogy egy jobb oldalon lehetnének.
"Tehát ezt a piacot, ha megfeszülsz is, akkor is csak a duplájára, csúcsszuper ideális esetben a négyszeresére lehet bővíteni."
Ez is egy érv egy jobb oldalra, sőt még bővülésre is a piacon.
"De ehhez már brutális pénz kéne"
Azért nem kell ehhez, egy facebookra való pénz, de a megfelelő többlet beruházás, többlet hasznot hoz. Ezért vannak a fejlesztések. Alap tétel.
"Képzeld, van egy saját ingyen hirdetési felülete és közönsége is a cégnek itt, az oldalon. Dupla haszon."
Akár lehet is, csak ez egy fejlesztésre még több okot ad az oldalnak. Valamint egy konkurens oldalt nem érinti, abból a szempontból lényegtelen, nem fogja érdekelni a konkurenst.
"Ha elér egy kritikus szintet, akkor majd kimúlik, mint az iWIW."
Bizony ennek is van esélye, és akkor majd egy konkurens megcsinálja azt amire tényleg szükség van.
("Simán kiszorítható egy jobb oldallal. És bizony ez csak idő kérdése. Semmi más.")
Persze, akár ma megtehető lenne. De egyelőre nem éri meg! Sem rövid, sem hosszú távon!"
Ha akármennyire is, de jelenleg megéri a gyakorinak üzemelni, akkor másnak is megérné. Nyilván.
"Mert 𝐚𝐳𝐭 a típusú oldalt másképp nem nézik annyian!"
Pedig mint mondtam, magam is találkoztam olyannal, aki az elavult megjelenése miatt nem jön ide. Tehát ez a gyakorira is igaz, vannak akik ezt is ezért nem nézik.
A nyelvtani hibák nem nagyon értem, hogy jön ide, egy linket tettem be és abban vannak? Vagy pont elírtam valamit? Mert ugyan előfordulhat, csak a témán semmiben sem változtat.
Kicsit talán az üzleti dolgokhoz kellene érteni. De ha az oldal alkalmazásában vagy és ezért véded oktalanságokkal az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!