Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Szerinted is szükséges lenne...

Szerinted is szükséges lenne valamilyen reformáció a gyakorikérdések pontozási rendszerében?

Figyelt kérdés
Az osztályozási rendszer sajnos idejétmúlttá vált. Tele van az oldal lepontozó trollokkal. Vagy meg kellene szüntetni ezt a funkciót (ez lenne a leghatásosabb) vagy láthatóvá tenni azt,hogy ki milyen kérdést hogyan pontozott. Jelen formájában pocsék ez a funkció és elkedvteleníti az embert ,hogy használja az oldalt.
2020. jan. 3. 21:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

# 10 kérdezői komment (2020-01-04 20:16)

│5: "Decemberben a 3383 kérdésből 614-et - ez majdnem 20% - mindössze 5 darab profilból írták ki." ezt honnan lehet tudni?│

Szerintem, felhasználóként, nem lehet tudni.

Amúgy sem stimmel. Decemberben (legalábbis, 2019-ben) 44 891 kérdés jelent meg.

Első kérdés megjelent 2019-12-01 00:00-kor.

A sorszáma: 10 203 631 (a böngésző keresőmezőjében látszik; illetve, itt, a linkben is látszik, ha nem rövidíti le nagyon a GYK): https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__102..

Utolsó kérdés megjelent 2019-12-31 23:59-kor.

A sorszáma: 10 248 521 (a böngésző keresőmezőjében látszik; illetve, itt, a linkben is látszik, ha nem rövidíti le nagyon a GYK): https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1024852..

És 10248521 – 10203631 + 1 = 44891.

Forrás: https://www.gyakorikerdesek.hu/sitemap (ez sokáig a lap alján kattintható link volt).

A 2-es számú csoportban az 1.-299. sorszámú kérdések vannak; a továbbiakban már 300-as sorszámcsoportokban vannak a kérdések: a 3-as számú csoportban a 300.-599. sorszámúak, a 4-es számú csoportban a 600.-899. sorszámúak stb., a válaszaikkal együtt. Persze azok, amelyek nem lettek törölve.

A decemberi első kérdés ennek megfelelően a 34014-es számú csoportban, a decemberi utolsó kérdés a 34163-as számú csoportban van.

A te kérdésed sorszáma 10 253 764, ennek megfelelően a 34181-es számú csoportban van: https://www.gyakorikerdesek.hu/sitemap __34180

Mivel a főoldalon szerepel a napi átlagos kérdésszám, nagyjából megbecsülhető, hogy egy adott időtartam alatt mennyi volt, abban hányszor van meg a 300, így viszonylag kevés próbálkozással meg lehet találni egy adott napon kiírt kérdést, ahhoz képest az elsőt, vagy utolsót.

Eddig terjed az ismeretem. Arról halvány segéd fogalmam sincs, hogyan lehet megtudni, hogy milyen felhasználónéven írták ki a kérdéseket, így azt sem, hogy melyikről mennyit?

De, talán majd kapsz a kommentbeli kérdésedre választ. Akkor az is kiderül, hogy mi az a decemberi 3383 kérdés?

2020. jan. 4. 22:39
 12/16 anonim ***** válasza:

"Decemberben a 3383 kérdésből 614-et - ez majdnem 20% - mindössze 5 darab profilból írták ki."

"A csoportos trollkodásra és irányított lepontozásra pedig volt már eset az oldalon egy huzamosabb ideig (az sem biztos, hogy megszűnt, csak nem adják ki magukat többé), azért hoztam példaként."

De ezeket honnan tudod? Felfedték magukat, hogy "Mi egy trollcsoport vagyunk, tele fogjuk szemetelni az oldalt, ha-ha-ha!"?

2020. jan. 8. 06:48
 13/16 anonim ***** válasza:
A toplistat vettem alapul, ott számolja el hogy a kiírt kérdésekért ki hány pontot kap. Csak az első 500-at mutatja, azaz a legaktívabb 500 felhasználót, akiket a kérdések száma alapján sorba rendezve az látszik, hogy az utolsó 197 felhasználó már 0 kérdést írt ki az elmúlt 30 napban. Az első 303 pedig összesen a 3400 körüli mennyiséget.
2020. jan. 8. 07:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Tisztelt, 13-as válasz írója! (2020. jan. 8. 07:17; illetve az 5-ös válaszé, 2020. jan. 4. 09:38)

Továbbra sem értem, hogyan jön az ki, hogy ennyien generálják a kérdések nagy részét; az általad írt magas százalékát?

Messze-távol nem csak a 30 napos toplistán szereplők írnak kérdéseket. Messze-távol sem csak kérdésírásért kapott pontok miatt vannak a toplistában.

Vannak, akik az átlagos használóktól eltérően, az összpontszámba számítók közül valamelyik „iparszerű” mennyiségével érik el, hogy a toplistán, annak lehetőleg az elején szerepeljenek. A három pontszámféleség közül a válaszírásért kapott pont a legkevésbé alkalmas erre: az, másoktól függ. Vannak, akik sok kérdés kiírásával próbálnak sok pontot szerezni; ez kérdésenként biztos 3 pont. Vannak, akik nagyszámú válaszértékeléssel próbálnak sok pontot szerezni, itt is viszonylag biztosra tudnak menni: már meglévő értékelésekkel egyezően értékelnek válaszokat. Én, ezeket egyéni érvényesülési próbálkozásoknak gondolom, valami kétes hírnévért.

De, ami a lényeg: decemberben a Gy.K.-n, átlagosan, nem napi 100 kérdés jelent meg, hanem napi 1448,097 (44891/31). Decemberben nem 3383 kérdés jelent meg a Gy.K.-n, hanem 44891. Vagyis, 44891-3383 = 41508 kérdést olyanok írtak ki, akik nem szerepelnek az 500 felhasználós 30 napos toplistán. Attól, hogy egy szűk listát uralnak, a Gy.K.-t messze-távol, nem.

2020. jan. 11. 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:

#14 100% hogy valamilyen szoftver, vagy direkt egy erre írt programmal manipulálják a mindenkori toplista vezetői a helyezésüket.

Kétlem, hogy valaki napi több száz vagy akár ezer kérdést csak azért böngészne át és értékelne, hogy ezzel pontot szerezzen magának. Illetve ugye az sem mindegy, hogy melyik irányba pontoz. Mindig a válasz százalék állásától függően kéne neki pirosat, vagy zöldet nyomnia, hogy kedvezően kapjon érte pontszámot.

Biztos hogy egy programmal manipulálják, erről beszélgettem is a nyáron programozókkal.

Ők mondták hogy egyébként simán megoldható lenne egy ilyet összehozni.

2020. jan. 11. 21:13
 16/16 anonim ***** válasza:
58%

Vezető vagyok a toplistán és nem csaltam.

Egyszerűen az aktivitást méri, és nem mindenki aktív.

2020. jan. 11. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!