Csak bennem fordult már meg ez a kérdés vagy szerintetek is ésszerűtlenség ez?
Figyelt kérdés
Ugye a Közoktatás kategóriában rengeteg középiskolai továbbtanulással foglalkozó kérdés van. Akik jobb esetben 14-15 évesen tanulnak tovább. De a Gyik szabályzatában viszont benne van, hogy 16 éven aluliak nem regisztrálhatnak az oldalra. Ergo 16 éven felülieknek találták ki az oldalt, megint van egy kategória, ami 16 éven aluliaknak van kitalálva.2019. nov. 13. 22:20
1/5 anonim válasza:
A tini párkapcsolat kategóriába is 12-14 évesek írnak. És a családi kapcsolatoknál is láttam 10 éves kérdezőt.
2/5 anonim válasza:
Eleve az Unió előírásai ésszerűtlenek. Nem tudom, mi lehet pontosan a szabály, talán olyan oldalra nem regisztrálhat 16 év alatti, ahol személyes üzeneteket lehet küldeni egymásnak?
De tényleg nem logikus így. A Házi feladat kategóriánál általános iskolás vagy elsős középiskolás nem kérdezhetne.
Erre eddig én nem gondoltam, de tényleg teljesen igazad van!
3/5 anonim válasza:
A kategóriák sokkal régebb óta jelen vannak, a GDPR csak tavaly május óta kötelez. Mivel az oldalon nincs komoly fejlesztés, így nem is nyúltak a kategóriákhoz sem. Talán csak a tini kategória kapott egy 16. évre való figyelmeztetést. Ha jelented ezeket a kérdéseket akkor van rá esély hogy törlik, de az oldal ki tudja játszani a rendeletet azzal, hogy amíg a gyerek nem írja ki a korát, nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy valóban 16 alatti-e a kérdés kiirója.
4/5 anonim válasza:
3. Ki lehet játszani, csak iszonyatosan ésszerűtlen lett az egész így. A bürokrácia idegtépő baromságai, amiknek amúgy semmi értelme, de figyelni kell rá. Fantasztikus ötlet volt ez a gdpr, komolyan, annyira kellett, a ráérős EU tisztviselőknek valamit csinálni kell, hogy kapjanak fizetést, ezért unalmukban ezt találták ki. Csak kár, hogy gondolkozni amúgy nem szoktak.
5/5 anonim válasza:
Elvileg lehet regisztrálni 16 év alatt is a törvény szerint, de akkor szülői megerősítés kell.
Én még nem találkoztam olyan internetes oldallal, ahol létezne ilyen. Teljesen életszerűtlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!