Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért szólnak le egyesek,...

Miért szólnak le egyesek, amiért egy vitát privát üzenetben akarok lerendezni velük a kérdés platformja helyett?

Figyelt kérdés
Többször is szokott lenni, hogy akár a saját kérdésemnél, akár a másénál egy negatív vagy provokatív kommentre úgy döntök, hogy inkább privátban reagálok. És ilyenkor elég gyakori, hogy az illető beírja a kérdéshez, hogy én mekkora gáz vagyok, hogy privát üzenetet írtam neki, meg hogy ő azokra sosem válaszol. Miért is lenne ez gáz? Először is, ez nem vitafórum. Másodszor, a szabályzat kimondja, hogy a kérdésre kell válaszolni, nem a többi válaszoló kommentjeire. Ergo, a személyes nézeteltéréseket privát üzenetben ildomos lerendezni. Akkor meg mi a gond vele?
2019. nov. 11. 08:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Igen, a te reakciód lenne a normális. De egy színész hol kap nagyobb elismerést, hol várja jobban, hogy nézzék, hol érez kényszert a jobb játékra, a színpadon vagy a színfalak mögött? Sokkal nagyobb öröm számukra, ha közönség előtt alázhatják az embert, mintha privátban. Nyugodtan jelentsd az ilyen válaszokat, mert provokál vele az illető.
2019. nov. 11. 09:30
 2/14 A kérdező kommentje:
1: Úgy szoktam, de hol törlik, hol nem.
2019. nov. 11. 09:51
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
A privát üzenetek lehetősége nem erre való.
2019. nov. 11. 11:10
 4/14 A kérdező kommentje:
3: Akkor mire? És hol van meghatározva?
2019. nov. 11. 11:15
 5/14 anonim ***** válasza:
62%

Az rendben van, ha valami személyes dolgot akarsz privátban kérdezni valakitől, de az nem ha a kérdéssel összefüggő.

Pl. a Szerintetek szép vagyok? Kép privátban az nagyon nem ide való. Vagy tudnátok segíteni? Bővebben privátban. Ez sem.

Az oldal reklámbevételekből él, ha magáncsevej folyik csak, abból nem látnak pénzt.

A deklarált cél nem csevegés, hanem ismeretek közkincsé tétele. Ha vita van, és privátban folytatod, azzal a vita lehet megszűnik, lehet nem.

A moderátor takarít a nyilvános felületen, ha szükséges.

2019. nov. 11. 11:47
 6/14 A kérdező kommentje:
5: Arról beszélek, amikor valaki tiszteletlen velem és/vagy a kérdezővel szemben, és én erre reagálva privátban írom le neki a véleményemet (hátha elgondolkodik kicsit, amennyiben nem direkt csak trollkodni jár ide), mert nem nyilvánosan akarok egy esetleges vitát lefolytatni. Az lényegtelen, hogy tematikailag összefügg-e a kérdéssel, hisz az alapszabály szerint a kérdés platformján a kérdésre kell válaszolni, nem a mások válaszaira.
2019. nov. 11. 20:36
 7/14 anonim ***** válasza:
31%

#3 és 5! Ennyiből te is szabályt szegtél, mert nem az adott kérdésre válaszoltál.

Ugyan nem erre való a privát, de sokkal jobb megoldás, mint nyíltan köpködni a másikra.

2019. nov. 11. 20:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben azt utálom, hogy az illető csak privátban mer keménykedni, élőben meg lapít, mint az a bizonyos a fűben.

Persze itt most arról beszélek, mikor az érvekkel alátámasztott, emberi stílusú kommentemre reagál undorító, alpári stílusban egy priváttal. Hát hogyne. Ha akkora nagy a szája a színfalak mögött, akkor legyen az nyilvánosan is, ne csak egy valakivel merjen pattogni.

2019. nov. 13. 12:13
 9/14 A kérdező kommentje:
8: Amit te írsz, az pont a fordítottja az általam vázolt dolognak. Azt én sem szeretem, amikor valaki privátban ír valami trágár választ, és ráadásul még ki sem derül, hogy ezt melyik kommentemre reagálja. De én arra gondolok, amikor valakivel a nézeteltérést inkább privátban akarom lerendezni, normál stílusban, erre ő azt reagálja, hogy nyilvánosan gáznak állít be, amiért privátban ráírok.
2019. nov. 14. 07:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy értelmes VITÁT (vagyis nem a suttyó sárdobálást) meg pláne nem kell elrejteni, mivel abból még tanulhat is a többi ember.

Szóval én se vagyok hajlandó privátra válaszolni, ha tetszik ez másoknak, ha nem. Azokat az eseteket már meg sem említem, mikor egy teljesen random témából is az “Ismerkedünk?”-ig jutottunk. Na ez az, amihez végképp nincs kedvem.

2019. nov. 14. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!