Van egy olyan osztálytársunk, aki úgymond egy kicsit gyagyás. Mit tegyünk?
és ez miért zavar titeket? ahogy így leírtad nekem tök szimpi:D
igazából nem hiszem, hogy a véleményetek bármiben is befolyásolná őt, úgy látszik, túl mélyen van elveszve a saját kis világában... ettől függetlenül megpróbálhattok vele beszélni, hogy fogja vissza magát, de szerintem inkább a tanároknak szóljatok, vagy az iskolapszihológusnak.
Nekem is volt ilyen osztálytársam. Mi másodikosok voltunk, amikor hozzánk került, neki ötödikesnek kellett volna akkor lennie, de lehet hogy hatodikosnak. Szegény még olvasni se tudott rendesen, és időnként bepisilt, mert nem szólt, hogy ki kell mennie. Azt hiszem, egy évig volt velünk, és átkerült kisegítő iskolába. Ő másodikosokkal játszott (velünk) beszélgetni is lehetett vele. Mi elvilseltük, tudtuk, hogy szegény kissé értelmi fogyatékos. Néha csinált hülyeségeket is, de mi szerettük.
Talán tényleg igaza van az előttem szólónak, vagy a sulipszichológusnak, vagy a tanároknak kellen valamit vele csinálni. Szerintem nem a ti dolgotok, hogy elítéljétek őt. Egyébként nekem is szimpi az osztálytársad.
Már az is dicséretes, hogy megpróbáltátok! És mivel ti egészséges, a világra nyitott, magas IQ-val megáldott gyerekek vagytok, előbb-utóbb megtaláljátok a megoldást. Tolerancia, türelem, megértés, szeretet, stb.
Ha ő nem tud megváltozni, az még nem biztos hogy azt jelenti, hogy ő értéktelen emberke. Csak más mint a többi.
Ha megszeretni nem tudjátok, akkor csak egyszerűen kerüljétek ki. DE egy sérült embert bántani, az rólatok állít ki szegénységi bizonyítványt....
Mit ne tegyél inkább!
miért nem kedvelitek?
lehet egy kisegitő iskolában lenne a helye, a saját kis társai között, és nem érnék ekkor megpróbáltatások..
nézd meg milyen érzéseket hoz ki belőled és a társaidból ez a kis ember, mire tanit a viselkedése? nem birjátok elviselni- miért, mert nincs tolerancia, türelem iránta, ezt hozza ki a "furcsa" viselkedésével --ami belőletek hiányzik
jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!