Mi a véleményetek a Bence névről?
Lebuktatom magam, Bence a nevem. Már megszoktam ugyan, de nagyon de nagyon utálom.
Először is azért, mert én még akkor kaptam a nevem, amikor még viszonylag ritka volt, de ma már az egyik leggyakoribb név amit a gyerekeknek adnak. Ez kicsit kiábrándító nekem, hagyjuk most, hogy miért.
A másik ok, hogy nekem túl barátságosan, gyerekesen hangzik. Úgy hangzik, mintha alapból egy becenév lenne (még a BECE szóra is hasonlít), nem lehet tovább becézni, vagy ha igen, az már számomra tűrhetetlenül nyálas (Bencike, Bencus stb.). Egy szóval, nem lehet komolyan venni ezt a nevet, én úgy érzem.
Van velem egykorú Bence ismerősöm, de szerintem ő nem küzd ugyanezzel a problémával, lehet csak az én hülyeségem ez, de engem nagyon zavar.
A ráadás: a vezetéknevemben is van egy C betű, így ki se tudom mondani a nevem cammogás nélkül.
Túlzok, vagy más is hasonlóan gondolkodik a nevemről?
18/F
#10.
"A Péterek, Gáborok, Lászlók is gyerekesen hangoztak a Károlyoknak, Józsefeknek, Istvánoknak"
Nézzél már utána légy szíves a nevek eredetének, majd azután írjál arról, hogy kinek mi hangozhatott gyerekesnek.
"A Péterek, Gáborok, Lászlók is gyerekesen hangoztak a Károlyoknak, Józsefeknek, Istvánoknak"
"Nézzél már utána légy szíves a nevek eredetének, majd azután írjál arról, hogy kinek mi hangozhatott gyerekesnek."
Csatlakozom a 11-eshez, a Péter a bibliai név (akárcsak a József és az István), és 2000 évvel ezelőtt se hangozhatott gyerekesnek, ha Jézus így nevezte a tanítványát. A Gábor pedig még régebbi név, az ószövetségi Gábriel arkangyal nevéből ered. Az se valószínű, hogy egy nagyhatalmú angyal neve gyerekes lett volna.
László pedig már az Árpádházi királyok között is volt. Károlynál mindenképpen jóval korábbi név.
Csak a tájékoztatás kedvéért.
Más neveket kell példának hozni, már ha lehet. :-)
Megmondom őszintén, én is Bence vagyok, ráadásul a keményebb fajta: Szabó.
Egyszerre szenvedek mindkét nevemmel, általánosban 3 Bence volt, ezért Szabónak hívott mindenki. Most gimiben 3 Szabó van...
Ettől függetlenül szeretem a nevem, és ha nem becézik hülyén az idősek/rokonok (Bencus, Benya, Benyus... Miért kapom ezeket? :D) akkor teljesen jó. Bencének hívnak, egy nagyobb baráti körben Ben vagyok.
Összességiben, rokonoktól és ismerősöktől soha nem fog elszakadni a Bence, ha rád gondolnak. De a neten én FB-t leszámítva az álnevemen vagyok, és mivel pl instán is az vagyok, néha még suliban is úgy hívnak. Így te is választhatsz becenevet magadnak.
Abból kiindulva, hogy 31 leszek idén, és bőven találkoztam velem egykorú Bencékkel életem során, sose volt sem furcsa, sem gáz. Egy teljesen átlagos név VOLT AKKOR, mert nem hívtak így minden második fiút. Aztán nagyon elkezdtek a Bencék szaporodni...
Ezen kívül nekem más bajom nincs vele. Írják sokan, hogy alapból becenév... Az lehet, de az Anikó, Kitti, Fanni, Gergő szintén az volt eredetileg, és mind önálló név évtizedek óta.
Nekem tényleg az egyetlen bajom csak a gyakorisága.
(Bár mostanság picik között amiből a legtöbbel találkoztam, a Dominik és a Milán. Lányból Lili, Zoé, na meg továbbra is a Hanna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!