A Bazilikában rátok szóltak, ha kivágott felsőben szerettetek volna bemenni?
Melyikben és mikor? Egy falusi templomban is rám szóltak (és jogosan), mert a fejemen felejtettem a kerékpáros sisakomat.
Én úgy tanultam, hogy a vár bármelyik lehet, a Vár a budai.
Bazilikával kapcsolatban nem tudok ilyenről, de ha a pestiről kérdezel, vagy az esztergomiról (van még több is), ott mise alatt nem nézik jó szemmel.
Nagyon nagy a turistaforgalom, mindenkire nem tudnak figyelni, de nézelődőként, figyelmeztetés nélkül sem illik túlságosan nyitott felsőben, térdet szabadon hagyó szoknyában vagy nadrágban bemenni.
Az esztergomiban még mikor gyerek voltam, akkor nagyon bunkón rám szóltak a sapka miatt. Apámat anno a rövid nadrág miatt nem engedték be a tihanyi apátságba.
Bármi elképzelhető ezektől...
Bármi elképzelhető ezektől – hát ez elég bunkó megfogalmazás
Ha valaki nem tiszteli a hagyományokat, szabályokat, akkor benne van a hiba. Nem vagyok hívő egy picit sem. De ha bemegyek ilyen helyekre, akkor megtisztelem a templomot azzal, hogy illedelmesen viselkedem. Ez a legkevesebb.
A párommal történt, hogy egyből nekitámadtak, amiért kilátszott a válla, 40fokban, míg mások sokkal lengébben voltak felöltözve és azokat meg hagyta.
Ezért nem értem.
3
Én tiszteletben tartom a hagyományokat, de nem értem, hogy attól ki sérül, ha valaki a nyári időjárásnak megfelelően öltözve tér be egy templomba.
Sajnos vannak rossz tapasztalataim a hívőkkel kapcsolatosan. Nyilván ha egy gyermek véletlenül a fején felejti a sapkát, azt könyörtelenül meg kell torolni...
A templomok, kápolnák rendkívül szép helyek, jó lenne néha több időt eltölteni főleg a katolikus templomokban, mert hát ott aztán van mit megcsodálni, de számomra egyúttal rettentően rideg közegek, ahová mielőtt betérsz, le kell nyelned egy 1 méteres karót.
"Nyilván ha egy gyermek véletlenül a fején felejti a sapkát, azt könyörtelenül meg kell torolni..."
Látom, nagy a baj a fejekben vagy a fejeken?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!