Az a helyzet, hogy én ismertem terhelt lányt.
Nem autista volt, hanem kényszeres és még más baja is volt.
Együtt lehetett élni vele - de az ember sose tudhatta, hogy mikor zúdul a nyakába valami.
Nagyon egyoldalú így a dolog, és kiszámíthatatlan.
Mondjuk az autistákkal más jellegű problémák vannak, de emiatt nem akarnak itt sokan foglalkozni velük.
Talán, ha leírnád pontosan a tüneteidet, jobban lehetne a kérdésedre válaszolni.
Kedves 19 válaszoló ezt ,hogy értete.
"Nyilván nem olyanra gondolunk, akit csak 3 hónap együttélés során lehet megkülönböztetni egy átlagembertől"
Úgy "értete", hogy SZEMMEL LÁTHATÓ rajta az, hogy autista.
10 percen belül kiderül, ha együtt vagytok.
"Szemmel làtható rajta, hogy autista"
jah, nem is értem akkor minek doktori diploma a diagnosztizàlàshoz, ha úgyis szemmel làtható. A legtöbb autistàn egyàltalàn nem lâtható, se öt percen belül, de gyakran még utàna sem.
"A legtöbb autistàn egyàltalàn nem lâtható"
TEHÁT akkor most NEM őróluk beszélünk, hanem olyanról, akin látható is.
De, ez szerepel.
NEM az a kérdés, hogy "Összejönnétek-e egy olyan lánnyal, aki amúgy autista, de ez csak 3 évi együttélés után derül ki nála".
Az autizmus egész spektruma nagyon szerteágazó.
Benne van az is, aki teljesen normális, csak olyan pici zavara van, amit még évek alatt is nehéz észrevenni.
Amúgy csak szólok: 𝐧𝐢𝐧𝐜𝐬𝐞𝐧 "normális" ember. Minden létező embernek vannak kisebb-nagyobb eltérései az átlagtól, és ebből sok nem is betegség, hanem a nevelésének köszönhető.
Egy enyhe autista sokszor normálisabban viselkedik, mint egy kevésbé jól nevelt átlagember.
Szóval, kérdező - ha TÉNYLEG érdekel a téma - akkor el kellene végre árulnod, hogy neked mi a konkrét problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!