Szétpakolták egy boltban a táskámat? Mert sípolt a kapu. Milyen jogaim vannak ilyen esetben? Vagy ez normális és muszáj elviselni? Többi lent.
Az emberi méltóság megőrzése még akkor is elvárás, ha az összes cucc lopott. Tehát egy tolvajt sem hozhatnának megalázó helyzetbe.
Egy ombucmanó határozat (?) alapján a szúrópróbaszerű ellenőrzés is tilos (ez nem kötelező, csak ajánlás). Hogy lett-e belőle paragrafus, nem tudom.
De ha a biztonsági őr megállít, csak úgy, akkor KELL, hogy találjon is valamit. Ha nem feljelenthető.
A kapu sípolása viszont a sejtésnél több.
Az már elég alap ahhoz, hogy ellenőrizzenek.
Ezzel nem is lenne különösebb baj, de a magyarok többsége túl könnyen ítélkezik, kirekeszt. Teljesen mindegy, hogy miért sípol a kapu, neki mesélhetnek, hogy rossz, hogy téves. Elkönyveli úgy, hogy nem volt az véletlen.
Szinte minden vásárlásom során tapasztalok olyant, hogy sípol a kapu. Vagy nálam, vagy másoknál.
A pénztárosok eddig mindig odaszóltak, hogy menjen tovább a vevő nyugodtan. A biztonságiak is tudják, hogy egyes esetekben a lopásvédő aktív marad. Kellemetlen.
Ha szükségét látod, írd be a vásárlók könyvébe, vagy fordulj békéltető testülethez.
De az a legjobb, ha túllépsz ezen.
Ez az rész miatt biztosan le leszek pontozva.
Bécs:
a pénztárnál fizetés közben:
– Taschen Control.
– Warum?
– nur…
Ja, ha csak, akkor
– ales storno.
És minden okvetetlenkedés nélkül visszakaptam a már átadott összeget, a cucc ott maradt a szalagon.
Budapest:
– Kérem, itt valami nem stimmel. Miért lett ilyen magas a számla?
– Mi van Rózsikám?
– Az úr nem akar fizetni?
Rózsika kétszáz kiló, önbizalma és szigorú tekintett hat mázsa.
– Nézi a számlát. Katikám 10 deka helyett tíz kilót számoltál.
És mi történt?
„Kidolgozták” a kasszából. Azaz ott kellett állnom addig, amíg az eltérést el nem tüntették, és csak azután engedtek el. (Nem kaptam vissza a reális összeg után visszajáró pénzt).
Ezt csak azért írom le, mert nálunk alig ismert az ügyfélbarát hozzáállás.
Ha nem loptál, állj el a vásárlástól, és szólj hogy nem mutatod meg, hívjanak rendőrt, megvárod. Egyébként nekem egy időben állandóan bejelzett a Tesco (befelé is), mert az egyik c&a-s pulcsimon nem szedték le a lopásgátlót, csak de aktiválták (ott nem jelzett kifelé).
Az az érdekes, hogy befelé nem jeleztél be, pont az ilyenek miatt szokott lenni a bejáratnál is jelző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!